ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας! Έχουμε βαδίσει ένα πολύ δύσβατο κομμάτι της διαδρομής αυτή τη σχολική χρονιά και έχει απομείνει ένα μέρος που φαντάζει πια σύντομο.  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αντικρίσουμε ξανά τα παιδικά χαμόγελα και να ακούσουμε στον φυσικό μας χώρο τα τιτιβίσματα των μικρών μας ηρώων που τόσο μας έλλειψαν!

Στο διάστημα που έλειπαν κάναμε ως σχολείο ό,τι ήταν δυνατό με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε να υποδεχτούμε τα παιδιά σε ένα περιβάλλον καθαρό, υγιεινό και ασφαλές.

Ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων τη Δευτέρα 10-5-2021, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων: Το πρόγραμμα της δια ζώσης διδασκαλίας είναι το ίδιο που ίσχυε και πριν την αναστολή των μαθημάτων. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, η λειτουργία του σχολείου θα είναι όπως ακριβώς και πριν τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας.
  2. Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για COVID-19: Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για COVID-19 είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ για τους μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων με βάση την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αριθμό 50209/ΓΔ4/05-05-2021 και την Κ.Υ.Α. με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.27707/2021(ΦΕΚ Β΄1825/05.05.2021).
  3. Σας παρακαλούμε να προμηθευτείτε ΑΜΕΣΑ από το φαρμακείο το self test για να προλάβουμε τυχόν ελλείψεις.
  4. Είσοδος στο σχολείο – επίδειξη της σχολικής κάρτας: Για τη συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα είναι απαραίτητη η προσκόμιση της σχολικής κάρτας για COVID-19 με αρνητική δήλωση αποτελέσματος.  Για την αποφυγή συνωστισμού στην είσοδο του σχολείου, η δήλωση θα επιδεικνύεται από τους μαθητές στους/στις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την 1η ώρα στο τμήμα στον ειδικό χώρο που συγκεντρώνεται η κάθε ομάδα παιδιών στο προαύλιο.  Στην περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα, τότε δεν γίνεται δεκτός στην τάξη, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από το σχολείο συνοδευόμενος από τον γονιό του, ο οποίος δεν έχει αποχωρήσει πριν από τον  έλεγχο των σχολικών καρτών (όποιος έχει δώσει τη σχολική κάρτα στο παιδί του μπορεί να αποχωρήσει άμεσα). Στην περίπτωση που έχει αποχωρήσει κάποιος γονιός ενώ ο μαθητής δεν διαθέτει σχολική κάρτα, ειδοποιείται να επιστρέψει άμεσα και να παραλάβει το παιδί.
  5. Κεράσματα γλυκών: υπενθυμίζουμε ότι με βάση τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Σχολείου, απαγορεύεται κάθε είδους κέρασμα (για γιορτή, γενέθλια) σε άλλα παιδιά εντός του σχολικού χώρου για λόγους ασφάλειας.

Οδηγίες για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test)

  1. Η προμήθεια του self-test γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο στους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών. Χρειάζεται ο Α.Μ.Κ.Α και η αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης του γονέα/κηδεμόνα που θα πάρει το τεστ.
  2. To self -test στα παιδιά γίνεται από τους γονείς τους στο σπίτι έως και είκοσι τέσσερις ώρες ΠΡΙΝ έρθουν στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με οδηγίες για τη διενέργεια του self-test: https://youtu.be/uqy9EtE1uuE
  3. Μετά τη διενέργεια του τεστ οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα εδώ:. https://dilosi.services.gov.gr/login/?next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/ Για τη σύνδεση στην πλατφόρμα χρειάζονται οι κωδικοί του taxisnet.
  4. Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα  σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία οι γονείς εκτυπώνουν και τη δίνουν στο παιδί για να την έχει μαζί του στο σχολείο.
  5. Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος η οποία και εκτυπώνεται.  Στη συνέχεια οι γονείς θα πρέπει να μεταβούν με το παιδί, μέσα σε 24ώρες, σε μια δημόσια δομή,  για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να γίνει αυτό όλη η οικογένεια παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.
  6. Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή και το παιδί επιστρέφει στο σχολείο έχοντας μαζί του αυτή τη βεβαίωση.
  7. Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.
  8. Αν ο γονιός δεν διαθέτει εκτυπωτή  μπορεί να κάνει χειρόγραφη τη δήλωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου.

Καλή επάνοδο σε όλους και όλες μας με ασφάλεια!!!

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση