Καλά Οικολογικά Χριστούγεννα

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και το σχολείο μας στολίστηκε με δημιουργίες των μαθητών μας! Τα παιδιά στόλισαν  Το Δέντρο της Ανακύκλωσης με στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, έφτιαξαν δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί με το οποίο δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες, στόλισαν δέντρο από εφημερίδες αλλά και ευχήθηκαν στον πλανήτη μας ένα καλύτερο μέλλον! Άλλωστε μόνο αν καταλάβουν τα παιδιά μας την σπουδαιότητα της20211221 0812531 20211220 1303241 οικολογικής συμπεριφοράς  υπάρχει ελπίδα να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον!!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μαθηματικά Ε’

fractionsΣυγκρίνω κλάσματα

Δημοσιεύθηκε στη Ε΄ τάξης | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Νέα εμπειρία Erasmus

Eίμαστε πολύ xαρούμενοι που για άλλη μια φορά, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, το σχολείο μας εγκρίθηκε σε ένα καινούργιο ΚΑ1 Erasmus πρόγραμμα με θέμα την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και τη δημιουργία ενός Eco school με τη βοήθεια των 4cs (δημιουργική σκέψη, επικοινωνία, συνεργατικότητα και κριτικό αναστοχασμό)
Ελπίζουμε να είναι μια μοναδική εμπειρία για όλους μας!!
erasmus
Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ιστορία Ε’: κουίζ – σταυρόλεξα

istoria EΕδώ μπορείτε να βρείτε σταυρόλεξα και κουίζ σχετικά με το μάθημα της Ιστορίας της Ε΄τάξης του δημοτικού. Κάντε κλικ στις αντίστοιχες εικόνες.

 

 

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ε΄ τάξης | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Φυσικά Ε’ : κουίζ -σταυρόλεξα

Εδώ μπορείτε να βρείτε σταυρόλεξα και κουίζ σχετικά με το μάθημα των Φυσικών της Ε΄τάξης του δημοτικού. Κάντε κλικ στις αντίστοιχες εικόνες.

 

 

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ε΄ τάξης | Ετικέτες: | Σχολιάστε

On line to be continued!

Tο Εrasmus δεν τελείωσε με τη συνάντηση της Λιθουανίας! Αποφασίσαμε όλες οι χώρες να οργανώσουμε άλλο ένα online meeting με θέμα τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί κάθε χώρα με τους μαθητές της την εποχή του κορονοιού.

Έτσι οργανώσαμε μια τριήμερη συνάντηση από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου και παρουσιάσαμε τις πλατφόρμες μας στους δασκάλους και καθηγητές των υπολοίπων χωρών.

 

Την 1η μέρα παρακολουθήσαμε ένα μάθημα συνεργασίας από τις καθηγήτριες Αγγλικών και πληροφορικής της Λιθουανίας με τη χρήση του Avatarmaker μέσα από την πλατφόρμα Microsoft teams  και το βρήκαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον.Η συνάδερφος από την Πολωνία μας εξήγησε τη χρήση της πλατφόρμας  Instaling και μοιράστηκε μαζί μας τις ανησυχίες της για την αποτελεσματική συμμετοχή των μαθητών στα online μαθήματα.

IMG-20210316-WA0004

 

Την 2η μέρα η Ρουμανία μας ανέλυσε την εκπαιδευτική πλατφόρμα Adservio και οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα το Webex , eme και eclass.Καταλάβαμε ότι όλες οι χώρες είχαμε πολλά κοινά σημεία στον τρόπο διδασκαλίας μας!

IMG-20210317-WA0007

 IMG-20210317-WA0009

Την 3η και τελευταία μέρα  η Τουρκία ,σαν συντονίστρια χώρα ,έκλεισε τις παρουσιάσεις με την πλατφόρμα Eba και μας εξήγησε πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό τους σύστημα εν μέσω πανδημίας.

Πόσο χρήσιμο ήταν όταν αντιληφθήκαμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά σε όλες τις χώρες και ότι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που ζούμε ,η αγάπη μας για τα παιδιά και η γνώση που μας πρόσφερε το πρόγραμμα Open a Door to Digital World μας κράτησαν όρθιους και αισιόδοξους να παλέψουμε για μια πιο δημιουργική διδασκαλία στα παιδιά μας!

Δημοσιεύθηκε στη Erasmus+, KA2, Δράσεις, Ευρωπαϊκά Προγράμματα | Σχολιάστε

Η Λιθουανία μέσα από μια οθόνη

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020 – ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ…..

Μετά την ακύρωση του ταξιδιού μας στην Τουρκία και με τον covid να κάνει την πρώτη επέλαση στη χώρα μας και γενικά σε όλη την Ευρώπη, ξέραμε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μας στη Λιθουανία για το κλείσιμο του προγράμματος δεν θα γινόταν.!  Άλλη μια απογοήτευση που μας έδωσε αυτός ο αμείλικτος ιός! Δεν πειράζει είπαμε , θα πάμε του χρόνου όταν τα πράγματα θα είναι καλύτερα!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021 – NO HOPE…..

Κι όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα !!! Ο covid  είχε άλλα σχέδια ! Έσβησε κάθε ελπίδα που είχαμε να συναντηθούμε από κοντά και  μας ανάγκασε να βρούμε άλλο τρόπο να τελειώσει το πρόγραμμα , μπροστά σε έναν υπολογιστή, μέσω τηλεδιάσκεψης! ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!

ΜΑΡΤΙΟΣ 2021-ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οργάνωσαν λοιπόν οι φίλοι μας από το σχολείο της Λιθουανίας την τελευταία μας διαδικτυακή συνάντηση που διήρκεσε τρεις ημέρες και συμμετείχαν μόνο εκπαιδευτικοί από τους πέντε εταίρους του προγράμματος. Τα  συναισθήματά μας ήταν ανάμεικτα γιατί θα συναντιόμασταν τελευταία φορά και το ταξίδι αυτό κάπως αλλιώς το ονειρευόμασταν!!!

Το θέμα της συνάντησης ήταν το Ασφαλές Διαδίκτυο, έτσι κάθε χώρα, ξεκινώντας με την Λιθουανία, έκανε τη δική της παρουσίαση με τις δράσεις που έχουν γίνει στα σχολεία μας σχετικά με τη σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές .Οι παρουσιάσεις περιελάμβαναν και τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό- cyberbullying-καθώς είναι η μάστιγα των νέων  και όχι μόνο , την εποχή της τεχνολογίας!

IMG-20210308-WA0003 IMG-20210308-WA0011

Την δεύτερη μέρα της τηλεδιάσκεψης απαντήσαμε σε διάφορα κουίζ σχετικά με το ασφαλές διαδίκτυο , για όλες τις ηλικίες των μαθητών μας από το liveworksheets και πήραμε ιδέες πώς να κάνουμε τη γνώση αυτή πιο διασκεδαστική μέσα από online παιχνίδια σχετικά με το θέμα στην ιστοσελίδα Interland – Be Internet awesome.

Η Ρίτα, καθηγήτρια πληροφορικής της Λιθουανίας , μας παρουσίασε το Ourboox ,ένα φανταστικό εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικών βιβλίων και με το Postermywall

Copy of Bully - Made with PosterMyWall

 δημιουργήσαμε αφίσες για το Ασφαλές Διαδίκτυο.

Την τρίτη και τελευταία μέρα δημιουργήσαμε τα δικά μας ebooks και αξιολογήσαμε την διαδικτυακή μας συνάντηση στη Λιθουανία

“Surfing … Safely!”

Δημοσιεύθηκε στη Erasmus+, KA2, Δράσεις, Ευρωπαϊκά Προγράμματα | Σχολιάστε

Πολωνία … μια αξέχαστη εμπειρία!!!Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Erasmus+, KA2, Δράσεις, Ευρωπαϊκά Προγράμματα | Σχολιάστε

Όνειρο ήταν …

  Ήταν Μάρτης του 2020 που ετοιμάζαμε τις βαλίτσες μας γεμάτοι ενθουσιασμό και όνειρα! Τα εισιτήρια είχαν βγει και οι συνοδοί δασκάλες μαζί με τους 5 Εκταίους κοιμόμασταν και ξημερώναμε για κείνο το πρωινό που θα μας έβρισκε στο αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” έτοιμους με τις αποσκευές μας στο χέρι και γεμάτους προσμονή να ταξιδέψουμε για Κερασούντα. Εκεί θα συναντούσαμε πρόσωπα οικεία για μας τις δασκάλες και πρόσωπα πρωτόγνωρα για τα παιδιά που αργότερα θα γίνονταν φίλοι και φίλες. Όταν όμως, όπως λέει και η λαϊκή ρήση, ο άνθρωπος κάνει όνειρα, ο Θεός… γελάει!

Ο εχθρός – covid είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας αλλά πάντα στην άκρη του μυαλού μας είχαμε τη σκέψη ότι δε θ’ αγγίξει εμάς και το ταξίδι μας. Πάντα ελπίζαμε ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν ευνοϊκά και εμείς θα πραγματοποιούσαμε το μαγικό μας ταξίδι. Τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν και η αναβολή του ταξιδιού ήταν πλέον προ των πυλών. Ώσπου ήρθε η ακύρωση… και μαζί η απογοήτευση! Δε χάσαμε τις ελπίδες μας όμως ούτε την αισιοδοξία μας και γι’ αυτό ανταμειφθήκαμε.

Περίπου ένα χρόνο μετά, στις 8 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι τις 12 του ίδιου μήνα, αποφασίστηκε, παιδιά και δάσκαλοι και δασκάλες και από τις 5 χώρες του προγράμματος – Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Πολωνία, Λιθουανία – να γνωριστούμε και να δουλέψουμε μέσω zoom. Αυτή η πενθήμερη εμπειρία μας ήταν πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή συγχρόνως. Και σ’ αυτό το “εξ αποστάσεως” ταξίδι οι μαθητές του σχολείου μας δεν ήταν μόνο 5 αλλά… 21!

Από τη δασκάλα

Νατάσα Μπακλατζή

Δημοσιεύθηκε στη KA2, Δράσεις, Ευρωπαϊκά Προγράμματα | Σχολιάστε

Τα παιδιά ζωγραφίζουν την επανάσταση του 1821

Με αφορμή τη συμπλήρωση των διακοσίων χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, τα παιδιά του Σχολείου μας , μικρά και μεγάλα ζωγράφισαν την ελληνική επανάσταση κατά του τουρκικού ζυγού.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε