Μια φορά και έναν καιρό ήταν μία πριγκίπισσα που ήταν πάντα νευριασμένη και πάντα ήθελε κάτι… Ένα πρωινό είχε την επιθυμία να φάει ένα παγωτό φράουλα. (Αλεξάνδρα. Κ.) Ξεκίνησε λοιπόν να πάει να αγοράσει ένα παγωτό μα στο δρόμο της συνάντησε μία πεταλούδα. “Τι κάνεις εδώ ;”τη ρώτησε με γλυκιά φωνή.(Γιώργος Λ.) “Πηγαίνω να πάρω ένα παγωτό!” απάντησε η πριγκίπισσα. (Σοφοκλής) ” Όταν πάρεις το παγωτό …πήγαινε στο δάσος δίπλα στο μεγάλο κάστρο..εκεί θα δεις υπέροχους μονόκερους και πολλά άλλα ζώα!” είπε η πεταλούδα.(Βασίλης& Βάσω)

Η πριγκίπισσα μόλις άκουσε τα λόγια της πεταλούδας σκέφτηκε ότι δεν είχε δει ποτέ μονόκερους και ξεκίνησε για το δάσος χωρίς να πάρει το παγωτό της. Εκεί που περπατούσε συνάντησε έναν τάρανδο…τον κοίταξε μουτρωμένη και αποφάσισε να ‘νένει στη ράχη του. Τότε ο τάρανδος άρχισε να πετάει και την πήγε γρήγορα στο δάσος δίπλα σε ένα μεγάλο κάστρο. (Ανθή)Άρχισε να κατεβαίνει, να κατεβαίνει, να κατεβαίνει και όταν πάτησε στο χορτάρι δίπλα σε δύο τεράστια δέντρα η πριγκίπισσα πήδησε απ’ τη ράχη του και κάθισε πάνω σε ένα βράχο κατατρομαγμένη. Γύρισε το κεφάλι της δεξιά, γύρισε το κεφάλι της αριστερά και παρατήρησε το τοπίο. Κάτω από δύο γιγαντιαία λουλούδια είδε να κοιμούνται δύο πανέμορφοι μονόκεροι.( Σαβίνα)

μονόκεροςΟ ένας ήταν σκεπασμένος με ροζ μυρωδάτα τριαντάφυλλα και ο άλλος είχε ένα λαμπερό λευκό χρώμα, σαν το ολόγιομο φεγγάρι στον ουρανό.

Λίγο πιο μακριά κοντά σε ένα ξέφωτο το κάστρο τεράστιο και κατασκότεινο υψώνονταν μέχρι τον ουρανό.

καστρο

Στην κεντρική είσοδο του κάστρου  ήταν η Μάγισσα Μπιρμπίλω με τον τεράστιο χνουδωτό μάυρο γάτο της (Δήμητρα).  Ο γάτος ήταν σοφός και μάθαινε  στην μάγισσα να κάνει διάφορα μαγικά (Μόσχος). Ξαφνικά ο γάτος άρχισε να περπατά προς τη μεριά της πριγκίπισσας..πλησίαζε..πλησίαζε και σε μια στιγμή έσκυψε και έκοψε δύο μωβ τεράστια μανιτάρια. Τα έκοψε και τα πήγε τρέχοντας στο παλάτι……(Φαίδρα).

….η συνέχεια σε λιγες ημέρες.)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *