Κατηγορίες
Νέα και Ανακοινώσεις

Έναρξη σχολικού έτους 2021-22 και τέλεση Αγιασμού

Με βάση την εγκύκλιο Φ7/111089 /Δ1 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα εξής:

Κατά την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15’ και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, στη διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Με βάση τα ανωτέρω στο σχολείο θα ισχύσουν τα εξής:

  1. 8:00-8:15 Προσέλευση των μαθητών στο σχολείο με τις τσάντες τους (Τα παιδιά θα έχουν μαζί τους δήλωση αρνητικού self test που θα επιδείξουν όποτε τους ζητηθεί. Το self test να έχει διενεργηθεί το πολύ 24 ώρες πριν).
  2. 8:15-9:00 Διανομή βιβλίων-ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα-ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού.
  3. 9:00 Τέλεση του Αγιασμού στον προαύλιο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια του Αγιασμού οι γονείς παραμένουν εκτός του σχολείου αποφεύγοντας κατά το δυνατόν τον συνωστισμό.
  4. 9:20 Αποχώρηση των μαθητών

Επισημαίνεται ότι, για την πρώτη εβδομάδα και μόνο, βεβαίωση αρνητικού self test τα παιδιά θα ξαναφέρουν την Πέμπτη 16/09/21. Από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά θα φέρνουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου σας εύχονται καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και δημιουργικότητα!

Αφήστε μια απάντηση