Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Την Τρίτη 11/06/2019 στο αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Κορίνθου, ενημέρωση για θέματα μόλυνσης των θαλασσών.

Οι υπαξιωματικοί του λιμενικού σώματος Ανθυπασπιστής Γογωγώνης Δημήτριος και οι Αρχικελευστές Δασκαλόπουλος Γιώργος και Κατσαρέλης Ιωάννης ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τα προβλήματα που προκύπτουν από την αλόγιστη ρίψη απορριμάτων στη θάλασσα, για την εθελοντική δραστηριότητα καθαρισμού των παραλιών, για θέματα ανακύκλωσης και θέματα ασφάλειας κατά την διάρκεια των θαλάσσιων μπάνιων. Μετά την παρουσίαση οι μαθητές έθεσαν ερωτήματα στους ομιλητές σχετικά με την μόλυνση των θαλασσών αλλά και για θέματα ασφάλειας στη θάλασσα.

 

Το τέλος μιας ακόμη σχολικής χρονιάς πλησιάζει. Τη Δευτέρα 10/06/2019, στις 20:00 στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας η Στ’ τάξη γεμάτη αναμνήσεις και εμπειρίες μας αποχαιρετά με γυμναστικές επιδείξεις, τραγούδι και χορό. Σας περιμένουμε!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ   LET’ S DO IT GREECE 2019

«Ακούστε αυτό το τρίξιμο της πόρτας.

Ελάτε να βοηθήσουμε αυτήν την πολιτεία που κοιλοπονάει τα μετάλλινα παιδιά της.

Εγώ είμαι εγώ.

Εσύ και εγώ,  είμαστε εμείς.

Ακούστε αυτό το τρίξιμο της πόρτας. Ελάτε.»

Γιάννης Ρίτσος

Όλοι γνωρίζουμε πως η συμμετοχή, η εμπιστοσύνη, η αλληλεγγύη και η αμοιβαιότητα αποτελούν αξίες που βρίσκονται στη βάση της ενεργούς συμμετοχής. Ο εθελοντισμός προάγει τις παραπάνω αξίες και θα είναι ευχής έργο να συνεχιστεί η εθελοντική δράση, προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας δράσης, που συγκροτήθηκε από τους γονείς και κηδεμόνες του 2ου Δημοτικού σχολείου Λουτρακίου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές μας , για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό χώρων του σχολείου (προαύλια, αθλητικοί χώροι, κήπος, περιβόλι, …), που πραγματοποιήσατε μέσω της δράσης του Let’s do it.

Θερμές ευχαριστίες, επίσης, σε όλους εκείνους οι οποίοι βοήθησαν ποικιλοτρόπως και με κάθε μέσο τις εθελοντικές προσπάθειες που αναπτύξατε.

Να είστε πάντα γεροί, να αναδεικνύετε με τη δράση σας την καλή πλευρά του ανθρώπου.

 

 

 


 

 

ΛΗΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019

Την Παρασκευή 14-6-2019, ημέρα λήξης των μαθημάτων, θα χορηγηθούν οι Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλων Σπουδών όπως προβλέπεται στο άρθρο 2 παρ 5 και στο άρθρο 20 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α).

Την ίδια ημέρα θα αποσταλούν οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

 

 

 

Οι εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα διαρκούν έως τις 11-06-2019

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι μαθητές φοιτούν ήδη στο Ολοήμερο οφείλουν να επικαιροποιήσουν την εγγραφή τους για το σχολικό έτος 2019-2020

  • Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τις 11 Ιουνίου 2019, απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Προϋποθέσεις, λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων (4/θέσια και άνω Δημοτικά) και τα δικαιολογητικά εγγραφής

Στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία (με λειτουργικότητα από 4/θέσια και άνω) σύμφωνα με την ΥΑ 69345/Δ1/2-5-2018 (ΑΔΑ:6Β114653ΠΣ-23Φ) δύναται να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει τμήμα/τμήματα Ολοήμερου Προγράμματος με τις εξής προϋποθέσεις:

α) Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

β) Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

γ) Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) είναι 14 φοιτώντες μαθητές.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

αα) Οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

ββ) Οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως,

  • πολύτεκνοι /τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι,
  • πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.
  • Η εγγραφή των μαθητών που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Δημοτικού στις Μυκήνες

Στις 17 Μαΐου 2019 η Γ΄ τάξη του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους   ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Μυκηνών.

Εικονική περιήγηση στις αρχαίες Μυκήνες

Αναδημοσίευση από τον δικτυακό τόπο: http://e-rodotus.blogspot.gr/

  

 

Πραγματοποίηση Επιμορφωτικής Ημερίδας

Σας ενημερώνουμε ότι οργανώνεται Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:

«Διδακτικές τάσεις-προκλήσεις και καλλιέργεια δεξιοτήτων στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης».

Θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 15 – 05 – 2019 και ώρα 8.00-14.00 στο 6ο Δ.Σ. Κορίνθου.

Η επιμορφωτική ημερίδα, η οποία απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των Δ. Σ.: 2ο Αγίων Θεοδώρων, Άσσου, 2ο Κορίνθου, 4ο Κορίνθου, 6ο Κορίνθου, 8ο Κορίνθου, 14ο Κορίνθου, Βραχατίου, Βοχαϊκού, 1ο Ζευγολατιού, Ζευγολατιού, 2ο Λουτρακίου, 3ο Λουτρακίου και Περιγιαλίου της 2ης Ενότητας Δημοτικών σχολείων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου.

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020.

Σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα) από τις 6 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2019.

Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 19 έως 24 Ιουνίου 2019 και θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00 π. μ. με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)].

Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι αίθουσες ή η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου για την ταυτόχρονη διενέργεια της γραπτής εξέτασης όλων των υποψηφίων, η εξέταση πραγματοποιείται διαδοχικά ανά ομάδες υποψηφίων με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, έτσι ώστε οι ομάδες να μην έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους μέχρι το πέρας της γραπτής εξέτασης όλων των υποψηφίων. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Μουσικά Σχολεία της περιοχής τους.__

Μουσικό Σχολείο Κορίνθου: τηλ.: 27410-24887

Επισυνάπτονται:

Υπόδειγμα αίτησης γονέα/κηδεμόνα υποψηφίου Μ.Σ.

Υπεύθυνη δήλωση

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Translate