Εθελοντικός καθαρισμός παραλία Ραψάνης

1 1 7 1

 

Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων με θέμα τον εθελοντισμό και την προστασία των θαλασσών από την ρύπανση το σχολείο μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 εθελοντικό καθαρισμό στην ακτή Ραψάνης .

Οι μικροί εθελοντές με πολύ καλή διάθεση, ενέργεια και υπομονή καθάρισαν την παραλία και άφησαν στους κάδους ανακύκλωσης τα απορρίμματα που συγκέντρωσαν. Τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι λουόμενοι, κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι και επαίνεσαν την προσπάθεια των παιδιών. Πριν αποχωρήσουμε από την παραλία αφήσαμε ηχηρό μήνυμα κατά της ρύπανσης της θάλασσας φωνάζοντας δυνατά το σύνθημα μας για καθαρές παραλίες.

Την εθελοντική δράση του σχολείου μας, πλαισιώσαμε με την επίσκεψή μας στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας. Οι μικροί εξερευνητές μας ενθουσιάστηκαν με την υποδοχή που μας επιφύλαξε το προσωπικό του μουσείου. Ήταν μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία και ευχαριστούμε πολύ, το μουσείο και την ξεναγό μας, κ. Αλέκα για την ξενάγηση.

Ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή μικρών και μεγάλων στην διατήρηση του περιβάλλοντος που αξίζουν τα παιδιά μας, ένα περιβάλλον που θα το σεβόμαστε και θα το απολαμβάνουμε για πολλά,πολλά χρόνια.

4 1 3 1 2 1

Πινακίδες που άφησαν τα παιδιά στην παραλία για να μάθουν όλοι το μήνυμα της ανακύκλωσης και της περισυλλογής απορριμμάτων.