Δράσεις του Στ1 τμήματος του σχολείου μας για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού

Το Στ1 τμήμα του σχολείου μας παρακολούθησε την ταινία μικρού μήκους “Ian” κι έγραψε γράμμα στον ήρωα της ταινίας. Επίσης έφτιαξε τις δικές του αφίσες για τον σχολικό εκφοβισμό προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την σχολική κοινότητα.

1 2 2 2

“Ο Φαφούτης καρχαρίας”: Δράσεις της Γ’ τάξης για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

4 2 1

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης επεξεργάστηκαν νοηματικά το παραμύθι: “Ο Φαφούτης καρχαρίας” του Ν. Σμυρνάκη. Κατόπιν, δημιούργησαν μια αφίσα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η φράση που ξεχώρισαν,θα θυμούνται και θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη είναι:

“Ήρωας της αυλής του σχολείου δεν γίνεσαι αν έχεις την περισσότερη δύναμη, αλλά την πιο μεγάλη αγκαλιά.”

3 1 1

Δράσεις του Δ2 τμήματος για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

eikona Viber 2026 03 06 18 55 57 524

Οι μαθητές/τριες του Δ2 τμήματος πραγματεύτηκαν το θέμα της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο με τις ακόλουθες δραστηριότητες: Αρχικά, με αφορμή το βίντεο «Σχολικός Εκφοβισμός» από το Saferinternet4kids συζήτησαν τη διαφορά πειράγματος-εκφοβισμού και τρόπους διαχείρισης τους. Στη συνέχεια, συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες για τη δημιουργία σχετικών κόμικς. ´Υστερα, εστίασαν στον λεκτικό εκφοβισμό, παρακολούθησαν το βίντεο «Η δύναμη των λέξεων» και αποφάσισαν γράφοντας θετικές φράσεις να δώσουν φωτεινά χαμόγελα ο ένας στον άλλο καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση.