ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΡΟΔΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ” Το Νερό” ΤΜΗΜΑ Γ1

thumbnail

Οι μαθητές του τμήματος της Γ1, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της τάξης, ανακάλυψαν μέσα από διάφορες δραστηριότητες τη σπουδαιότητα του νερού για τη ζωή μας.

Αρχικά, οι μαθητές δανείστηκαν τα βιβλία του προγράμματος, τα διάβασαν και τα παρουσίασαν ο καθένας ξεχωριστά, σε όλους τους συμμαθητές τους. Το κάθε παιδί, αφού διάβασε και επεξεργάστηκε το βιβλίο, έγραψε μία περίληψη και ζωγράφισε την εικόνα που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση. Κατόπιν έκανε μία μικρή παρουσίαση των εργασιών του στην τάξη, εξέφρασε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς του και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα το περιεχόμενο του βιβλίο με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε βίντεο που αφορούσαν <<το κύκλο του νερού>>, την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τη ζωή όλων των έμβιων και άβιων όντων του πλανήτη, αποφθέγματα γνωστών αρχαίων φιλοσόφων, τρόπους εξοικονόμησης και σωστής διαχείρισης  του νερού και γενικά πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, ώστε να κατανοήσουν την αξία του νερού και να το <<προστατέψουν>>.

Οι μαθητές έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια που είχαν σχέση με το νερό, ενώ παράλληλα δημιούργησαν παζλ που απεικόνιζαν ποτάμια, θάλασσες και λίμνες.

Επιπλέον, οι μαθητές επιλέγοντας οι ίδιοι, συγκεκριμένους διαλόγους από κάποια από τα βιβλία που είχαν δανειστεί έκαναν δραματοποίηση ανά δυο τρία άτομα και τη παρουσίασαν στην τάξη. Τέλος, έφτιαξαν δικές τους ζωγραφιές με θέμα τη φύση, ενώ το στοιχείο που επικρατούσε σε αυτές ήταν το νερό. Την ίδια στιγμή οι μαθητές άκουγαν τραγούδια σχετικά με το νερό («Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ», «Τρέχει, τρέχει το νερό», «Το πλατανιώτικο νερό») και παράλληλα τραγουδούσαν.

Οι εμπειρίες που απέκτησαν οι μαθητές μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος ήταν πολύ σημαντικές. Οι ίδιοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, την ευχαρίστηση που αισθάνθηκαν, καθώς και το γεγονός ότι από εδώ και στο εξής θα είναι πιο προσεχτικοί στη χρήση του νερού και όλων των στοιχείων της φύσης, αντιμετωπίζοντάς τα με σεβασμό.

21thumbnail 5 thumbnail 4 thumbnail 3thumbnail 1 thumbnail 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

https://wordwall.net/el/resource/7388460/%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D

https://youtu.be/70GZDgggETM

https://edutv.minedu.gov.gr/index.php/perivalon/o-kyklos-tou-neroy-3

http://photodentro.edu.gr/video/r/8522/263

https://www.youtube.com/watch?v=uegJB4G8lMo

https://www.youtube.com/watch?v=BzG9kAcxaeQ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς