Ξοδεύοντας…έξυπνα

Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης 8:

Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

 

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  προετοιμαζόμαστε για ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με την Junior Achievement.  Στόχος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με θέματα εργασίας και οικονομίας και να επιχειρήσουν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι | Σχολιάστε

Καλό Πάσχα!

Θερμές ευχές για όλους!!! Καλές γιορτές! Μπράβο σας παιδιά που φτιάξατε τόσο όμορφες κάρτες!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

22 Απριλίου – Η μέρα της Γης

 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης 14 & 15:

Ζωή στη στεριά και στο νερό – Ζωή στη Γη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης μας δείχνουν την αγάπη τους στη Μητέρα Γη με τις ζωγραφιές τους αλλά και με τον θαυμασμό  και τον σεβασμό τους στο φυσικό περιβάλλον.

  

Οι ζωγραφιές είναι του Πέτρου, της Σιλουανής της Χριστίνας, του Γιώργου Κ., της Θωμαής, της Θεοφίλης, της Κωνσταντίνας, του Άγγελου, του Μιχαήλ Β. Στις φωτογραφίες είναι ο Μιχαήλ Κ. σε μια επιχείρηση καθαρισμού στον λόφο του Κουλά. Μπράβο στα παιδιά  που φροντίζουν τη Γη μας!

 

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι | Σχολιάστε

Τα ηλιακά μας λεωφορεία

 Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης 7:

Φτηνή και καθαρή ενέργεια

Το μάθημα της Γλώσσας μας έδωσε την αφορμή γι’ αυτή την εργασία. Μιλήσαμε για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος και οι μαθητές κατασκεύασαν ή ζωγράφισαν ηλιακά λεωφορεία.

      

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι | Σχολιάστε

Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίδιων Ζώων – 11 Απριλίου

Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης 15:

Η Ζωή στη στεριά

Φέτος γιορτάσαμε την Ημέρα Κατοικίδιων Ζώων πανηγυρικά, καθώς παίρνουμε μέρος στο έργο eTwinning «My pet, your pet». Στο έργο αυτό έχουμε συνεργασία με σχολεία από την Πολωνία και τη Μάλτα. Για να τιμήσουμε τη συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα δημιουργήσαμε από κοινού ένα συνεργατικό έγγραφο για τα δικαιώματα των κατοικιδίων και αφίσες με τον Δεκάλογο για τη φροντίδα τους.

Τα Δικαιώματα των Κατοικιδίων -Συνεργατικό έγγραφο:

https://docs.google.com/document/d/1YAPxv8V_i19hWdv3F6LXR1jJc2C3i1p-VD1Pvjc9HN0/edit#heading=h.9pakmeys55hg

  

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι | Σχολιάστε

ScratchJr-οπτικός προγραμματισμός

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ρομπότ στο σπίτι- τα ρομποτάκια μας

Στόχος Βιώσιμης  Ανάπτυξης 9:
Καινοτομία, Βιομηχανία και Υποδομές

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και του κεφαλαίου «Μηχανές του μέλλοντος» παρακολουθήσαμε βίντεο με ρομπότ σε αγροτικές, οικιακές, βιομηχανικές εργασίες, ρομπότ συντροφιάς, ανθρωποειδή και ρομπότ στο διάστημα. Αναζητούμε και εντοπίζουμε αυτοματισμούς στα σπίτια μας. Επίσης βιντεοσκοπούμε τα ρομποτάκια μας εν δράσει.

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι, eTwinning, STEAM, Ρομπότ παντού! | Σχολιάστε

Διεθνής Ημέρα Παιδικού Βιβλίου-2 Απριλίου ΙΙ

Στόχος Βιώσιμης  Ανάπτυξης 4:
Ποιοτική εκπαίδευση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατασκευάζουν και ζωντανεύουν τους ήρωες των αγαπημένων τους βιβλίων! Τα έργα που ακολουθούν είναι της Κωνσταντίνας του Γιώργου Κ., του Μιχαήλ Κ., του Νάσου, της Αλεξάνδρας, του Νέστορα, του Άγγελου, του Μιχαήλ Β., της Αλίκης, της Χριστίνας

  

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι, Παγκόσμιες Ημέρες | Σχολιάστε

Διεθνής Ημέρα Παιδικού Βιβλίου-2 Απριλίου Ι

Στόχος Βιώσιμης  Ανάπτυξης 4:
Ποιοτική εκπαίδευση

Όλοι στην διαδικτυακή τάξη με τα αγαπημένα μας βιβλία στα χέρια!

Η  Διεθνής Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό έθνος ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα για τη γιορτή αυτή.

Το 2021 υπεύθυνο για τον εορτασμό είναι οι Η.Π.Α. Το μήνυμα γράφτηκε από την πολυβραβευμένη Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle και η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Roger Mello, που έχει επίσης τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, διαδίκτυο, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Η τάξη μας γιόρτασε την Ημέρα φτιάχνοντας ένα βιντεάκι για τα αγαπημένα βιβλία των μαθητών/τριών. Ο εορτασμός βέβαια δεν θα περιοριστεί σε μία μέρα, καθώς στις 23 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και έτσι ολόκληρος ο Απρίλιος χαρακτηρίζεται ως ο «Μήνας των βιβλίων».

 

Δημοσιεύθηκε στη 17 Στόχοι, Παγκόσμιες Ημέρες | Σχολιάστε

25η Μαρτίου 2021

200 χρόνια φέτος από την Επανάσταση του 1821! Μια επανάσταση ορόσημο για την παγκόσμια ιστορία! Φέτος γιορτάσαμε αυτή τη σημαντική επέτειο, σε καραντίνα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες απήγγειλαν με εκφραστικότητα τα ποιήματά τους και γέμισαν με ελληνικές σημαίες τη διαδικτυακή μας τάξη! Μπράβο παιδιά! Ας έχουμε τους ήρωες στη σκέψη μας να μας εμπνέουν!

Οι ζωγραφιές είναι του Νάσου, της Κωνσταντίνας, του Μιχαήλ, του Άγγελου

 

Δημοσιεύθηκε στη Παγκόσμιες Ημέρες | Σχολιάστε