Αρχική » 2025 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2025

Μάιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ενημέρωση για την παραλαβή βαθμών 3ου τριμήνου καθώς και τίτλων προόδου και σπουδών

βαθμοί

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025 οι μαθητές θα παραλάβουν τους βαθμούς τους (τάξεις Γ΄- ΣΤ΄) καθώς και τους τίτλους προόδου (Α΄ – Ε΄) και τίτλους Σπουδών (ΣΤ΄ τάξη).

Οι μαθητές με τους γονείς τους θα προσέλθουν στις 08:15 π.μ.

Οι βαθμοί καθώς και οι τίτλοι θα δοθούν στις τάξεις αποκλειστικά και μόνο στους γονείς/κηδεμόνες/έχοντες τη γονική μέριμνα των μαθητών και όχι σε αδέλφια, παππούδες, γιαγιάδες κλπ.

Την ημέρα εκείνη (13/06/2025) σύμφωνα με το Π.Δ 79/2017 δε θα γίνουν μαθήματα (πρωινό και Ολοήμερο). Οι μαθητές θα παραλάβουν τους βαθμούς και θα αποχωρήσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το σχολείο θα λειτουργεί για διοικητικής φύσεως θέματα (π.χ αιτήματα μετεγγραφών) έως και την Παρασκευή 20/06/2025 και ώρες 08:00 – 14:00.

Σας υπενθυμίζουμε ότι Αριθμός Μητρώου Μαθητή (απαραίτητος για τη λήψη επιδομάτων) αναγράφεται στον Έλεγχο Προόδου  του μαθητή για τις τάξεις (Γ΄ – Δ΄- Ε΄ – ΣΤ΄).

Αν κάποιος γονέας επιθυμεί άδεια για τις 13/06/2025, μπορεί να στείλει, κατά τα γνωστά, σχετικό αίτημα μέσω e-mail αναφέροντας ονοματεπώνυμο μαθητή, τάξη φοίτησης καθώς και σε ποιον αφορά η βεβαίωση (πατέρας – μητέρα).

Το CINEMA έρχεται και στο σχολείο μας!

Sinema sto scholeio

Δημιουργίες των μαθητών μας για το πρόγραμμα eTwinning της φετινής χρονιάς

Στο πλαίσιο του eTwinning project, στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας και είχε ως θέμα τη διασύνδεση του κλασικού έργου Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ με την Τεχνητή Νοημοσύνη, μαθητές από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία συνεργάστηκαν με την υποστήριξη 16 εκπαιδευτικών. Οι μαθητές μας παρουσίασαν δύο ξεχωριστές δημιουργίες, εμπνευσμένες από το εμβληματικό αυτό έργο.

Στο πρώτο βίντεο, τα παιδιά παρουσιάζουν στη γαλλική γλώσσα τη σκηνή του χορού στους Καπουλέτους, μέσα από μια θεατρική παράσταση που υλοποίησαν με πολλή φαντασία και ενθουσιασμό. Η μουσική που συνοδεύει τη σκηνή δημιουργήθηκε με τη βοήθεια εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης, προσδίδοντας έναν καινοτόμο χαρακτήρα στη δράση

Στο δεύτερο βίντεο, αποτυπώνεται μία δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο υπολογιστών. Οι μαθητές, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία προγραμματισμού, Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, σχεδίασαν και υλοποίησαν μια διαδραστική εκδοχή του έργου, στην οποία οι χαρακτήρες “ζωντανεύουν” και ανταποκρίνονται σε κινήσεις των παιδιών.

Τα δύο αυτά έργα παρουσιάστηκαν στην τελική ημερίδα του προγράμματος, παρουσία όλων των συνεργαζόμενων σχολείων, αναδεικνύοντας τη δημιουργική δύναμη της συνεργασίας και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στη σχολική πράξη με τρόπο ουσιαστικό και εμπνευσμένο.

Διάκριση μαθήτριάς μας στο Διαγωνισμό Μαθηματικών Kangaroo

Pages from Kagouro2025Diakrithentes 2

Pages from Kagouro2025Diakrithentes

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Δ Τάξης, Φανού – Ζιώγα Μελίνα για τη διάκρισή της στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό για το έτος 2024 – 2025. Μας κάνει περήφανους και τις ευχόμαστε πάντα να έχει τέτοιες επιτυχίες!

Πρώτες βοήθειες για τους μαθητές Ε και ΣΤ τάξεων

1747072627458    1747072627469

Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ’ τάξης ενημερώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 12-5-2025 για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση κινδύνου. Ευχαριστούμε το κλιμάκιο της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Περιστερίου για την άψογη ενημέρωση των μαθητών μας.

Έναρξη αιτήσεων για Παράλληλη Στήριξη – Στήριξη από ΕΒΠ και Σχολικό Νοσηλευτή για το σχολικό έτος 2025-2026

2342352346 9

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης για Παράλληλη Στήριξη μαθητή/τριας ή για υποστήριξη από ΕΒΠ ή Σχολικό Νοσηλευτή (προφανώς μόνο για τους γονείς/κηδεμόνες που ενδιαφέρονται για κάθε περίπτωση) για το σχολικό έτος 2025 – 2026 ξεκινά από τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως και τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2025 (Α΄ φάση). Κατά τις ημερομηνίες αυτές οι γονείς οφείλουν να έχουν καταθέσει το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών. Μετά το πέρας των ημερομηνιών αυτών δεν κατατίθεται κανένα δικαιολογητικό ακόμα και αν αυτό έχει εκδοθεί εμπρόθεσμα. Βάσει της εγκυκλίου δεν υπάρχει δυνατότητα ικανοποίησης δύο ή περισσότερων αιτημάτων (π.χ και για Παράλληλη Στήριξη και για το Σχολικό Νοσηλευτή για τον/την ίδιο/α μαθητή/τρια).

Στη συνέχεια οι αιτήσεις με τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται από τον διευθυντή του σχολείου στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας.

Όσοι λοιπόν γονείς μαθητών/τριών μας ενδιαφέρονται για υποβολή αίτησης και πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις (ύπαρξη γνωμάτευσης από το ΚΕΔΑΣΥ σε ισχύ στην οποία να αναφέρεται σαφώς η ανάγκη πλαισίωσης του μαθητή με τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης ή γνωμάτευση δημόσιου νοσοκομείου για σχολικό νοσηλευτή) σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας παρακαλώ να επικοινωνούν με το σχολείο είτε τηλεφωνικά στα 2105711184 είτε με e-mail προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα ραντεβού πάντοτε εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας.

Σε περίπτωση αιτήματος για Σχολικό Νοσηλευτή θα πρέπει να κατατεθεί:

Πρωτότυπη Γνωμάτευση/Βεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου, που έχει εκδοθεί μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. στην οποία να αιτιολογείται με σαφήνεια η αναγκαιότητα υποστήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή και να δηλώνεται το έτος πρώτης διάγνωσης* του υπεύθυνου νοσήματος προς τούτο. Η γνωμάτευση/βεβαίωση δύναται να έχει εκδοθεί έως 6 μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης του/της γονέα στη σχολική μονάδα (εντός των προθεσμιών της παρούσας εγκυκλίου). Η εν λόγω Γνωμάτευση/Βεβαίωση εκδίδεται και σφραγίζεται από:

α. Διευθυντή/ντρια του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) Κλινικής ανάλογης με την πάθηση ή σχετικής στην περίπτωση που το οικείο Νοσοκομείο δεν διαθέτει την ακριβή ειδικότητα ή Κλινική

ή

β. Καθηγητή/τρια Πανεπιστημιακής Κλινικής του πεδίου της πάθησης και επιπλέον, φέρει ευδιάκριτη την σφραγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (στρογγυλή) και προσκομίζεται απαραιτήτως μαζί με την αίτηση.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο/η Διευθυντής/ντρια (α) ή ο/η Καθηγητής/τρια (β) που εκδίδουν τη γνωμάτευση/βεβαίωση δεν ταυτίζονται με τον θεράποντα του ΕΣΥ, τότε η εκδιδόμενη γνωμάτευση δύναται να συνυπογράφεται χειρόγραφα και να σφραγίζεται και από τον/την θεράποντα. Για την περίπτωση αυτή απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής του/της από την Γραμματεία του Νοσοκομείου.

Στη Γνωμάτευση/Βεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου, που έχει εκδοθεί μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., ο αριθμός πρωτοκόλλου ταυτίζεται με τον αριθμό του «ραβδωτού κώδικα» (Barcode) της εκδοθείσας βεβαίωσης.

Για πρακτικούς λόγους και για την αποφυγή λαθών η αίτηση των ενδιαφερομένων θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στο σχολείο και θα υπογράφεται ενώπιον του Διευθυντή.

Προσοχή ! Οι ημερομηνίες είναι απόλυτα δεσμευτικές. Δε δίνεται παράταση.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ξεχασμένα ρούχα στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς

Καθώς τελειώνει και η φετινή σχολική χρονιά, θα θέλαμε να δείτε τα ρούχα των παιδιών που έχουν ξεχαστεί στο σχολείο και αν αναγνωρίσετε κάποιο δικό σας να περάσετε να το πάρετε ζητώντας το από τον διευθυντή ή κάποια εκπαιδευτικό.

1746506203114 1746506203118 1746506203121 1746506203132 1746506255785 1746506255789 1746506255793 1746506255797 1746506255801 1746506441241 1746506441244 1746506441247 1746506441251 1746506441254 1746506564289 1746506564293

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση