Αρχική » 2024 » Φεβρουάριος » 28
Αρχείο ημέρας 28 Φεβρουαρίου 2024
Εγγραφές μαθητών στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2024 – 25
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
Oι εγγραφές των μαθητών της Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2024 – 2025 ξεκινούν την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 20η Μαρτίου 2024.
Στην Α΄ τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018.
Στα πλαίσια του καλύτερου προγραμματισμού θα πρέπει, απαραιτήτως, πρώτα να επικοινωνήσετε με το σχολείο είτε τηλεφωνικά (2105711184) είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου mail@20dim-perist.att.sch.gr προκειμένου να καθορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής.
Για την εγγραφή πρέπει να φέρετε στο σχολείο τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Βιβλιάριο Υγείας του μαθητή, ή κάποιο άλλο στοιχείο, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
- Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή λογαριασμό ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ, ή συμβόλαιο οικίας κ.λπ.)
- Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο που φοιτά ο μαθητής. Τη βεβαίωση μπορούν να την εκδώσουν οι γονείς και από το gov.gr *
Κατά την επίσκεψή σας στο σχολείο, θα συμπληρωθούν τα παρακάτω:
- Αίτηση (παρέχεται και από το Σχολείο)
- Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αυτεπάγγελτη αναζήτηση).
- Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) – Παρέχεται και από το Σχολείο**
* Η αίτηση, σύμφωνα με την πρόσφατη τροποποίηση του σχετικού νόμου, θα πρέπει να έχει τις υπογραφές και των δύο γονέων. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει είτε να προσέλθουν και οι δυο για να κάνουν την αίτηση είτε να περάσει ο έτερος κηδεμόνας από το σχολείο, εντός των προθεσμιών, για να (συν)υπογράψει τη σχετική αίτηση ή να αποστείλει υπεύθυνη δήλωση αποδοχής της εγγραφής μέσω gov.gr .
** Το ΑΔΥΜ (μόνο η 1η σελίδα του, η 2η περιέχει απόρρητα ιατρικά δεδομένα του μαθητή και παραμένει στο αρχείο του ιατρού) θα πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο είτε με την εγγραφή ή (το αργότερο) την πρώτη ημέρα λειτουργίας του την επόμενη σχολική χρονιά (2024 – 2025). Για τη συμπλήρωσή του οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή στον προσωπικό τους παιδίατρο. Χωρίς έγκυρο ΑΔΥΜ οι μαθητές δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής.
Στο Κέντρο Υγείας μπορεί να συμπληρωθεί ΔΩΡΕΑΝ το ΑΔΥΜ από τον παιδίατρο που θα εξετάσει το παιδί. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο παιδίατρος κρίνει αναγκαίο, το παιδί θα παραπέμπεται από αυτόν για επιπλέον εξέταση (καρδιολογική, οφθαλμολογική κλπ) το αποτέλεσμα της οποίας θα σημειώνεται στο ίδιο έντυπο ΑΔΥΜ.
Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εκτός από τα παιδιά της Α΄ τάξης θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τα παιδιά που θα φοιτήσουν στη Δ΄ τάξη το σχολικό έτος 2024 – 2025 (τα φετινά τριτάκια). Το ΑΔΥΜ έχει τριετή ισχύ.
Από τη διεύθυνση του σχολείου