Αρχική » 2023 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2023

Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

1η διαδικτυακή συνάντηση E-twinning του σχολείου μας

etwinning 1                 

etwinning 2

etwinning

twinning

Σήμερα, Τετάρτη 29/11/23, το τμήμα Ε1 του σχολείου μας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος E-twinning που συμμετέχει με τίτλο “AI-lympics: Bridging Sportsmanship and Digital Innovation”, συναντήθηκε διαδικτυακά με σχολεία από την Ελλάδα (Αθήνα, Αιγάλεω, Χαιδάρι, Λέσβο, Κρανίδι), τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, την Ιταλία κ.ά.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν τον εαυτό τους και τον αγαπημένο τους αθλητή από την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, προσπάθησαν να παίξουν σε Ολυμπιακά κουίζ αλλά εκεί μας τα χάλασε λίγο η σύνδεση του ίντερνετ.

Αφού χαρήκαμε τη γνωριμία και την επαφή μας με τόσους άλλους μαθητές που θέλουν και αυτοί να μας γνωρίσουν, δώσαμε ραντεβού για την επόμενη συνάντησή μας στην οποία θα σταθούμε πιο τυχεροί με τη σύνδεσή μας και σίγουρα θα το διασκεδάσουμε περισσότερο.

Πρόσληψη σχολικού ψυχολόγου

ψυχολογος

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε πως κάθε Τρίτη για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, θα βρίσκεται στο σχολείο μας Ψυχολόγος. Έργο του σχολικού  ψυχολόγου είναι η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και την προώθηση του εκπαιδευτικού έργου.

Ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσεων με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα των εμπλεκομένων. Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούν την ειδικότητα του. Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Διευκολύνει τη συνεργασία, επικοινωνία και αλληλεπίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους. Για το σκοπό αυτό, ο ψυχολόγος θα ασκεί τα καθήκοντά του σε ιδιαίτερο χώρο ή μέσα στην τάξη παράλληλα με το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και το είδος της παρέμβασης που υλοποιείται, με στόχο την παροχή υποστηρικτικής και συμβουλευτικής παρέμβασης, όπου αυτό απαιτείται.

Εργάζεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τις εκάστοτε διαπιστωμένες ψυχολογικές ανάγκες και, όπου θεωρείται αναγκαίο. Για την περίπτωση οποιασδήποτε ατομικής παρέμβασης προς τους μαθητές εκ μέρους του σχολικού ψυχολόγου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Για οποιαδήποτε απορία ή τον προγραμματισμό σχετικής συνάντησης με τον ψυχολόγο του σχολείου, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Διευθυντή του σχολείου.

Συμμετέχουμε στο διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών

heroes 1Το σχολείο μας συμμετέχει στον σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών της εταιρείας ΑΦΗΣ. με τίτλο ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ”. Οι Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί είναι μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην Κυκλική Οικονομία και ειδικότερα στην ανακύκλωση μπαταριών.

Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ.

Στη δράση αυτή μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια, συγκεντρώνοντας σε ειδικό σημείο στο σπίτι όλες τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες, προτού αυτές καταλήξουν στον Κάδο ΑΦΗΣ του σχολείου.

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΑΣ! ΦΕΡΤΕ ΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Τα σχολεία που συμμετέχουν στη δράση, κατηγοριοποιούνται σε 5 ομάδες:

Σχολεία με 1 – 50 παιδιά (στόχος 50 κιλά)

Σχολεία με 51 – 100 παιδιά (στόχος 100 κιλά)

Σχολεία με 101 – 200 παιδιά (στόχος 200 κιλά – ΕΔΩ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ)

Σχολεία με 201 – 300 παιδιά (στόχος 300 κιλά)

Σχολεία με 301 + παιδιά (στόχος 400 κιλά)

Με κάθε επιπλέον επίτευξη του στόχου, το σχολείο μπαίνει μια ακόμη φορά στην κλήρωση, αυξάνοντας τις πιθανότητές του να κερδίσει 2ο  δώρο!

 

ΕΠΑΘΛΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Σε κάθε κατηγορία, το σχολείο που θα παραδώσει τα περισσότερα κιλά θα κερδίσει: rubber floor (έως 80 τ.μ.).

Κάθε σχολείο που αγγίζει τον στόχο της κατηγορίας του θα κερδίσει αναμνηστικό έπαθλο για όλα τα παιδιά ΚΑΙ θα μπει αυτομάτως στην κλήρωση για επιπλέον δώρα!

 

ΕΠΑΘΛΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

5 τυχερά σχολεία : Σύστημα προβολής για μια σχολική αίθουσα

5 τυχερά σχολεία : Διαδραστική οθόνη για μια σχολική αίθουσα

5 τυχερά σχολεία : 3 μπάλες (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου)

Επικαιροποίηση δηλώσεων συμμετοχής μαθητών στο Ολοήμερο

Ολοήμερο σχολείο 696x448 1

Σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017 που καθορίζει τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, κατά το β’ δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου και το α’ δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου πρέπει να επικαιροποιείται
η εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω ηλεκτρονική αίτηση επικαιροποίησης της εγγραφής του/των παιδιού/ών σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση απευθυνθείτε στη Διεύθυνση του σχολείου.
Παρακαλούμε σημειώστε σωστά την ώρα αποχώρησης, διότι είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για τον σωστό προγραμματισμό της λειτουργίας των τμημάτων.

Η φόρμα είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να τη συμπληρώσετε είτε επιθυμείτε να συνεχίσετε τη φοίτηση του/των παιδιών σας στο Ολοήμερο είτε όχι.

Σημ.  Η φόρμα θα δέχεται απαντήσεις έως και την Παρασκευή 24/11/2023. Αν κάποιος γονέας δεν απαντήσει στη σχετική φόρμα το σχολείο θα θεωρηθεί ότι ο γονέας δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη φοίτηση του παιδιού του στο Ολοήμερο και ο μαθητής θα διαγραφεί αυτοδίκαια.

Για να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα, κάντε κλικ ΕΔΩ 

17 Νοέμβρη: Ημέρα μνήμης

17 Νοέμβρη 1973. Όπως κάθε χρόνο- έτσι και φέτος- τιμήσαμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την προάσπιση των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

20231117 094741             20231117 082301

 

20231116 093729               20231117 093454

 

 

 

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα « Al-lympics: Bridging Sportsmanship and Digital Innovation »

etwinning

Το σχολείο μας για  πρώτη χρονιά αναλαμβάνει με μεγάλη χαρά την υλοποίηση ενός προγράμματος e-twinning, ενός πανευρωπαϊκού διασχολικού συνεργατικού έργου.

Τo e-Twinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης και προσφέρει μία ασφαλή πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, σχολεία των συμμετεχουσών Ευρωπαϊκών χωρών επικοινωνούν, συνεργάζονται και αναπτύσσουν σχέδια εργασίας, μοιράζονται ιδέες και απόψεις και γίνονται μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη. Οι μαθητές που συμμετέχουν επωφελούνται από τη συνεργασία που έχουν με τα σχολεία των άλλων χωρών, βγαίνουν από τα στενά όρια της τάξης και το μάθημα αποκτά ευρωπαϊκή διάσταση.

Το φετινό μας πρόγραμμα έχει τίτλο: « Al-lympics: Bridging Sportsmanship and Digital Innovation » και έχει στόχο να  εξοικειώσει τους μαθητές με την ιστορία και τις αρχές των Ολυμπιακών Αγώνων, της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού (το 2024 θα διεξαχθούν οι 33οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι) με τη βοήθεια εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ- Artificial Intelligence).

Το έργο θα υλοποιηθεί σε τρεις γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και γι’ αυτό θα εργαστούν  αρκετά σχολεία από την Ελλάδα αλλά και πολλά από το εξωτερικό. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την ξένη γλώσσα για να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν και να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες όπως πρεσβεύει το Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών για τις Ξένες Γλώσσες.

Σ’ αυτό το εγχείρημα ευχόμαστε να μοιραστούμε τον ίδιο ενθουσιασμό! Σας θέλουμε αρωγούς και υποστηρικτές, όπως πάντα, με σκοπό την ανάπτυξη, την  καλλιέργεια και την πρόοδο των μαθητών μας.

Οι εκπαιδευτικοί

Καζαντζίδου Ροδόπη (Πληροφορικής)

Κιοσεδάκη Βασιλική (Γαλλικών)

Επίσκεψη σε έναν άλλο κόσμο. Στον “World of Robots”!

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές της Γ και των δύο τμημάτων της Δ τάξης, επισκέφτηκαν την έκθεση “World of Robots” στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα και την επαφή μαζί τους. Και πώς να μην εντυπωσιαστούν με αυτά που είδαν; Δείτε κι εσείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

1699788400647 1699788400663 1699788400668 1699788400671 1699788400694 1699788400701 1699788400708 1699788400712

Εορτασμός 17ης Νοεμβρίου 1973 – Λειτουργία σχολείου

πολυτεχνειο

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απόφαση της πλειοψηφίας του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα γίνουν την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 8.15 π.μ., ξεχωριστά σε κάθε τάξη και θα τελειώσουν περίπου στις 9.30 π.μ. χωρίς την παρουσία γονέων. Παρακαλούνται οι γονείς ή οι κηδεμόνες να παραλάβουν τα παιδιά τους μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

Την ημέρα αυτή δε θα γίνουν μαθήματα και οι μαθητές αποχωρούν από το σχολείο με τη λήξη της εορτής με ευθύνη των γονέων τους. Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο δε θα λειτουργήσουν .

12ος Μαθητικός Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής Δήμου Περιστερίου

POST ZOGRAFIKI PAIDION F

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει και φέτος τον 12ο Μαθητικό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, με θέμα: «Περιστέρι Πολλών Αστέρων – Χριστούγεννα στην πόλη μας» και καλεί τους μαθητές των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Περιστερίου, να συμμετέχουν με τα έργα τους στον διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής εν όψει των εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ψηφιακά. Οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.depadp.gr για να ενημερωθούν για τον διαγωνισμό, να υποβάλουν τα στοιχεία που θα ζητούνται και να επισυνάψουν τη ζωγραφιά σε ψηφιακή μορφή. Τα έργα των μαθητών θα πρέπει να υποβληθούν έως και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023.

Οι 50 καλύτερες ζωγραφιές θα επιλεχθούν από επιτροπή που θα αποτελείται από εικαστικούς των εργαστηρίων ζωγραφικής της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ). Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα σαν επιβράβευση για τη ζωγραφιά τους.

Τα έργα που θα επιλεχθούν ενδέχεται να πρέπει να παραδοθούν πρωτότυπα, κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να εκτυπωθούν σε κατάλληλο υλικό και θα τοποθετηθούν για όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στα ειδικά φωτιστικά πλαίσια της κεντρικής Πλατείας Εθνικής Αντίστασης (απέναντι από τον ΟΤΕ).

Η φωταγώγηση της πλατείας με τα 50 έργα θα γίνει την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και θα παραμείνουν έως και τις 7 Ιανουαρίου 2024. Θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Πληροφορίες ΔΕΠΑΔΠ, καθημερινά τις ώρες 8:00 – 14:00, τηλέφωνα 2105779914, 2105779049, e-mail: depadp@yahoo.gr

Μηνιαίες συναντήσεις ενημέρωσης γονέων με εκπαιδευτικούς τάξεων

Parent TeacherConference

Μετά την οριστικοποίηση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος, παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις ημέρες που θα γίνονται οι μηνιαίες συναντήσεις γονέων  με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας καθόλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2023 – 2024. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις θα γίνονται στις 13.15, μετά τη λήξη των μαθημάτων, στην αίθουσα κάθε τμήματος.

ενημερώσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση