Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

“Η αφετηρία και η βάση του θεάτρου, όπως και κάθε μορφής τέχνης, είναι η ποίηση και η μαγεία. Αν λείψουν αυτά, δεν υπάρχει θέατρο”

Κάρολος Κουν

Το Θέατρο γιορτάζει!
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, με το πρώτο μήνυμα να γράφεται από τον Ζαν Κοκτώ.
Έκτοτε, η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου εορτάζεται στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα και μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου αναλαμβάνει να γράψει το μήνυμα. 
Για το 2021 το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ), επέλεξε για τη συγγραφή του μηνύματος το βρετανικό μύθο της υποκριτικής, την οσκαρική Έλεν Μίρεν.
“… Σε αυτήν τη νέα συνθήκη, η φαντασία τους μεταπλάστηκε σε ευρηματικούς, ψυχαγωγικούς και συγκινητικούς τρόπους επικοινωνίας, σε μεγάλο βαθμό με τη βοήθεια του διαδικτύου. Οι άνθρωποι λένε μεταξύ τους ιστορίες, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στον πλανήτη. Η όμορφη τέχνη του θεάτρου θα επιβιώσει για όσο διάστημα οι άνθρωποι θα είναι στη γη…”
(Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα ΕΔΩ)

Πηγή πληροφοριών: αθηνόραμα

~~~~~~~~~~
Τα οφέλη του Θεάτρου για τα παιδιά είναι ποικίλα. Το θέατρο αναπτύσσει τη φαντασία των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην βελτίωση της πνευματικής, κοινωνικής και συναισθηματικής τους νοημοσύνης. 
~~~~~~~~~~

 

Με αφορμή, λοιπόν, την ημέρα αυτή στο διαδικτυακό μας μάθημα μιλήσαμε για το θέατρο και για την προέλευση του και γνωρίσαμε τα διάφορα είδη θεάτρου.
Παίξαμε παιχνίδια παντομίμας και γίναμε και οι ίδιοι ηθοποιοί! Είδαμε σε κουκλοθέατρο το παραμύθι της “Κοσκινοσκουφίτσας” και φτιάξαμε τις δικές μας κούκλες με ό,τι υλικά είχαμε στο σπίτι και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό…!

Συγχαρητήρια σε όλους!
Αντωνία Φαλούτσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *