Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα etwinning: Παραμύθι με συνέχεια

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα Etwinning, τα οποία δίνουν την ευκαιρία σε σχολεία, ανά τη Ευρώπη να συνεργαστούν μεταξύ τους και να συμμετέχουν σε κοινές δράσεις. Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης, για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, που τρέχει το Νηπιαγωγείο μας φέτος και του Καινοτόμου Προγράμματός μας; “Το βιβλίο παράθυρο στον κόσμο”, επιλέχθηκε η συμμετοχή των μαθητών/τριών μας, στο Πρόγραμμα etwinning: ¨Παραμύθι με συνέχεια”. Σε αυτό, τα παιδιά, από όλα τα σχολεία που συμμετέχουν, επιστρατεύουν τη φαντασία τους, για να δώσουν συνέχεια στο παραμύθι, να τη  συγγράψουν και να την  εικονογραφήσουν και να τη στείλουν,  στα παιδιά του επόμενου  σχολείου, που θα τη συνεχίσουν. Τα αποτελέσματα συγκλονιστικά!

https://school-education.ec.europa.eu/el/etwinning/projects/paramythi-me-syneheia?

DSC07922      DSC07923

Βλέπουμε με τα παιδιά στον υπολογιστή, τη συνέχεια του παραμυθιού από το 16ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου! Το διαβάζουμε με τα παιδιά και δίνουμε χρόνο, να σκεφτούν με τη φαντασία τους, τη συνέχεια!

DSC08133      DSC08134

Εφόσον τα παιδιά σκέφτηκαν τη συνέχεια, άρχισαν να ζωγραφίσουν και με την τεχνική του”κολάζ’ να δημιουργούν, τη συνέχεια της ιστορίας.

 

DSC08137      DSC08136

Έτσι, δημιουργήθηκε η συνέχεια του παραμυθιού μας, την οποία αναρτήσαμε στο twinspace του etwinning προγράμματος! Το παραμύθι μας, θα το πάρουν άλλα παιδιά άλλου σχολείου και θα το συνεχίσουν!

DSC08140      1

2        3

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και πραγματικά έδωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια, ώστε το επόμενο σχολείο έστειλε μηνύματα ενθουσιασμού!