ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Πρωτομαγιά μας βρίσκει φέτος στο σπίτι γι’αυτό. Αυτή την ημέρα τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά αλλά και τη γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης.Με το παρακάτω βίντεο θα προσπαθήσουμε να τη φέρουμε κοντά μας. Μια πρωτομαγιάτικη βόλτα τέχνης με τα εξαιρετικά έργα τέχνης του Κλωντ Μονέ (Claude Monet: 1840-1926) που αγαπούσε να ζωγραφίζει ανοιξιάτικα τοπία με λουλούδια. Παρουσιάζονται μέσα σε αυτό έργα τέχνης και φωτογραφίες από την Ανοιξιάτικη φύση του Μαΐου. Καθίστε κάπου αναπαυτικά και σε ήσυχο μέρος για να το παρακολουθήσετε. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε ξαπλωμένοι πάνω στο γρασίδι μυρίζοντας τα αρώματα των λουλουδιών και νιώθοντας το δροσερό αεράκι να χαϊδεύει τα μάγουλα σας.

Γίνε και εσύ ένας μικρός ζωγράφος που ζωγραφίζει την ανοιξιάτικη φύση του Μαΐου και φτιάξε ένα δικό σου έργο.

Ποιήματα σε εικονόλεξα!

Παίξτε με τα παιδιά γλωσσικά παιχνίδια με τα παραπάνω ποιήματα του Μαΐου σε μορφή εικονόλεξου.

 “Παραμύθι της Πρωτομαγιάς”

Ώρα για απόλαυση παιδιά… Ώρα για παραμύθι…

Προτείνουμε να φτιάξετε μια γωνιά στο σπίτι σας σε ένα ήσυχο μέρος. Στο χώρο αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε τα αγαπημένα του βιβλία, κάποια μαξιλάρια, κάποια πολυθρόνα αναπαυτική για το παιδί και να την ονομάσετε “Η γωνιά του παραμυθιού”. Στη γωνιά αυτή μπορεί να πηγαίνει για να ηρεμήσει και να διαβάσει ένα παραμύθι.

Τραγούδι: “Πρωτομαγιά”-Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου

Και τώρα ας τραγουδήσουμε μαζί με τα παιδιά της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου. Αν καταφέρετε να βρεθείτε κοντά στη φύση προσπαθήστε να φτιάξετε ένα μαγιάτικο στεφάνι με λουλούδια και να μας στείλετε τις φωτογραφίες σας στην ομάδα επικοινωνίας.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!