3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Το 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ” εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Η σημερινή ημέρα είναι μία ευκαιρία για όλους μας να συνειδητοποιήσουμε τα προβλήματα των ατόμων αυτών στην καθημερινότητά τους. Είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας και πάνω από όλα μία ευκαιρία να ενεργοποιηθούμε για την κατάργηση των διακρίσεων και των προκαταλήψεων σε βάρος των ατόμων με διαφορετικότητα.

Για εμάς, το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας το δικαίωμα για συνύπαρξη και για ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαιδευτική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή, αποτελεί βασικό στόχο και πάνω απ’ όλα δείκτη πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, ετοιμάσαμε μαζί με τους μαθητές μας μια αφίσα κάλεσμα για όσους θέλουν να γνωρίσουν τα παιδιά με αναπηρία .

Τι τους αρέσει ;

Τι θέλουν να κάνουν για τους  φίλους τους και τι περιμένουν από εκείνους;

Μήπως τελικά όλα όσα τους ενδιαφέρουν είναι κοινά με τα ενδιαφέροντα όλων των παιδιών;

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ …

1  5 6