Μηνιαία αρχεία: Φεβρουάριος 2026
Η Σαρακοστή και τα καλούδια της….
Η περίοδος της Σαρακοστής είναι μια ξεχωριστή εποχή προετοιμασίας για το Πάσχα.
Κατά τη διάρκεια της νηστείας αποφεύγουμε το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, ενώ επιλέγουμε όσπρια, λαχανικά, φρούτα και θαλασσινά. Πάνω απ’ όλα, όμως, η νηστεία μάς θυμίζει την αξία της καλοσύνης, της υπομονής και της αγάπης.
Με χαρά υποδεχτήκαμε την κυρία Σαρακοστή και γνωρίσαμε το έθιμο με τα επτά ποδαράκια, που μας βοηθούν να μετράμε τις εβδομάδες μέχρι τη μεγάλη γιορτή.
Επίσης, πραγματοποιήσαμε την επίσκεψή μας στο 13ο Νηπιαγωγείο Ιλίου, όπου μοιραστήκαμε όσα μάθαμε, δημιουργήσαμε και περάσαμε όμορφες στιγμές συνεργασίας και χαράς.
Χειμώνας ❄️
Στην τάξη μας μάθαμε και κάναμε εξάσκηση στα ρούχα του χειμώνα. Μιλήσαμε για το παλτό, το μπουφάν, το κασκόλ, τα γάντια, το σκουφί και τις μπότες. Καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να ντυνόμαστε σωστά για να μένουμε ζεστοί και υγιείς.
Μάθαμε επίσης να ξεχωρίζουμε ποια ρούχα είναι κατάλληλα για τον χειμώνα και ποια για το καλοκαίρι. Μέσα από παιχνίδια, εικόνες και δραστηριότητες, η μάθηση έγινε διασκεδαστική!
Ο χειμώνας μπορεί να είναι κρύος, αλλά με τα σωστά ρούχα γίνεται πιο ζεστός και ευχάριστος! 😊
Αποκριάτικη διάθεση
Αυτή την εβδομάδα βρεθήκαμε στο 13ο Νηπιαγωγείο Ιλίου, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη όπως της αξίζει, με τα ψητά μας, τις λαχταριστές πατατούλες και φυσικά πολλά παιδικά γέλια! 🍢🍟
Και φυσικά… είχαμε και τον αγαπημένο μας Φρίξη ξανά κοντά μας! 🤡 Με τα παιχνίδια, τα αστεία και τις σκανταλιές του έκανε τα παιδιά να γελάσουν μέχρι δακρύων.
Αυτό κάνουμε: δημιουργούμε στιγμές χαράς, φέρνουμε όμορφες εμπειρίες στα σχολεία μας και γεμίζουμε τις μέρες των παιδιών με χρώμα, μουσική και αγκαλιές. Γιατί οι Απόκριες είναι γιορτή… αλλά πάνω απ’ όλα είναι συναίσθημα! 🎉💛
🌸 Η αμυγδαλιά στο νηπιαγωγείο μας! 🌸
Στο νηπιαγωγείο μας μιλήσαμε για την αμυγδαλιά και όλα τα καλά της! Παρατηρήσαμε τον καρπό της, θαυμάσαμε το όμορφο λουλούδι της και μάθαμε πώς από τη φύση φτάνουμε σε νόστιμες δημιουργίες 💮🥜
Με πολλή χαρά αγοράσαμε τα υλικά μας και φορέσαμε τις ποδιές μας για να φτιάξουμε μια λαχταριστή αμυγδαλόπιτα! Μαζί μας, ο αγαπημένος μας σεφ, ο κύριος Νίκος Σαχπαλόγλου, που με χαμόγελο και αγάπη καθοδήγησε τους μικρούς μας μάγειρες 👨🍳💛
Γέλια, μυρωδιές, μάθηση και δημιουργία γέμισαν την τάξη μας! Γιατί όταν η γνώση συνδυάζεται με εμπειρίες, γίνεται ακόμα πιο γλυκιά! 🍰✨
💛 Ένα μεγάλο ευχαριστώ! 💛
είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε την Πέννυ Χατζιευστρατίου, που μαζί με τη φίλη της την κουκουβάγια μάς ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του φωτός ✨🦉
Παίξαμε με σκιές, χρώματα και αντανακλάσεις, παρατηρήσαμε, πειραματιστήκαμε και αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη. Μέσα από αυτή την αισθητηριακή δράση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις, να αναπτύξουν τη συγκέντρωση, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία τους 🌈🤲
Το παιχνίδι με το φως βοήθησε τα παιδιά να μάθουν βιωματικά, να εκφραστούν ελεύθερα και να συνδέσουν τη γνώση με τη χαρά της ανακάλυψης. Γιατί η μάθηση, όταν περνά μέσα από τις αισθήσεις, γίνεται εμπειρία που μένει!
Σε ευχαριστούμε θερμά Πέννυ για την όμορφη παρουσία και την έμπνευση που χάρισες στα παιδιά μας 💫💛
Η Τραβιάτα του Βέρντι!!!
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ταξίδεψε στο σχολείο μας και μας άνοιξε την πόρτα στον μαγικό κόσμο της όπερας μέσα από την ιστορία της Τραβιάτας του Τζουζέππε Βέρντι.
Στα πολύχρωμα πάρκα του Παρισιού γνωρίσαμε τη Βιολέτα και τον Αλφρέντο, δύο νέους που αγαπήθηκαν με όλη τους την καρδιά. Η ζεστή φωνή της λυρικής τραγουδίστριας και οι γλυκές μελωδίες του ακορντεόν έκαναν την ιστορία να ζωντανέψει μπροστά μας σαν παραμύθι.
Ήταν ένα όμορφο μουσικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, που μας έμαθε πως η αγάπη και η μουσική μπορούν να αγγίξουν τις καρδιές όλων, μικρών και μεγάλων.








































































































































































