Ζαχαροπλαστική και μελωδία

Μουσχοβόλησε το νηπιαγωγείο κουραμπιέ και γέμισε χριστουγεννιάτικες μελωδίες! Τα κάλαντα, τα χαμόγελα και η γιορτινή διάθεση μας συνόδευσαν και συνεχίστηκαν στο 6ο Γυμνάσιο Ιλίου, όπου μας υποδέχθηκαν με χρώματα, ήχους και την πιο ζεστή αίσθηση των Χριστουγέννων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη μαγική εμπειρία, για τη φιλοξενία, την αγάπη και το γιορτινό κλίμα που μας χάρισαν. Φεύγουμε με τις καρδιές γεμάτες χαρά και ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε σύντομα! 🎄✨IMG 5220 IMG 5219 IMG 5218 IMG 5217 IMG 5216 IMG 5158 IMG 5157 IMG 5156 IMG 5155 IMG 5154 IMG 5153 IMG 5152

Εκδρομή χαρά γεμάτη !!!

Η εκδρομή μας στην Κιβωτό «Παιδικές Υποθέσεις» ήταν μια μοναδική, χαρούμενη εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό! Από την πρώτη στιγμή νιώσαμε σαν μικροί εξερευνητές, έτοιμοι να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο της ελιάς και του ελαιολάδου.

Περπατήσαμε ανάμεσα στις ελιές, αγγίξαμε τα κλαδιά τους και είδαμε από κοντά πώς γίνεται η συγκομιδή. Μάθαμε πώς τινάζουν τα δέντρα, πώς μαζεύονται οι ελιές στα δίχτυα και πώς ξεχωρίζονται με προσοχή. Γελάσαμε, δοκιμάσαμε, ρωτήσαμε και φυσικά… βάλαμε και εμείς το χεράκι μας στη διαδικασία!

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε το ταξίδι της ελιάς μέχρι να γίνει χρυσό ελαιόλαδο. Μηχανήματα, αρώματα, ήχοι και εικόνες μας έδειξαν βήμα-βήμα πώς ο καρπός μεταμορφώνεται σε αυτό τον πολύτιμο θησαυρό της ελληνικής παράδοσης. Ήταν σαν να βλέπαμε ένα μικρό θαύμα να δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας.

Γεμάτοι χαρά, γνώσεις και όμορφες εικόνες, φύγαμε από την Κιβωτό «Παιδικές Υποθέσεις» με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μια εκδρομή γεμάτη φύση, αρώματα, χαμόγελα και καινούριες εμπειρίες! 🌿✨

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στη συνέχεια είχαμε μια ακόμη υπέροχη έκπληξη! Μας επισκέφτηκε στην τάξη ο κύριος Νικόλαος Σαχπαλόγλου, χαρισματικός ζαχαροπλάστης, για να φτιάξουμε μαζί το δικό μας ελαιόψωμο. Με αλεύρι στα χέρια, χαμόγελα στα πρόσωπα και μπόλικη όρεξη για δημιουργία, ζυμώσαμε, πλάσαμε και μάθαμε μικρά μυστικά του ψωμιού.

Ήταν μια διασκεδαστική, μυρωδάτη και δημιουργική δραστηριότητα που έκανε την ημέρα μας ακόμα πιο ξεχωριστή! 🥖✨IMG 5151 IMG 5150 IMG 5149 IMG 5148 IMG 5147 IMG 5146 IMG 5145 IMG 5064 IMG 5062 IMG 5059 IMG 5058 IMG 5056 IMG 5051

3-12-2025 παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

03-12-2025 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο νηπιαγωγείο μας κάναμε ένα μικρό αλλά σπουδαίο βήμα…IMG 4983

IMG 4982

IMG 4981

IMG 4980

IMG 4979

IMG 4978

IMG 4977

IMG 4976

IMG 4975

IMG 4974

IMG 4973

IMG 4972
Μέσα από παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες και συζήτηση, τα παιδιά ανακάλυψαν πως κάθε άνθρωπος κουβαλά τη δική του δύναμη, τα δικά του χαρίσματα και τις δικές του ανάγκες.
Μάθαμε πως η ενσυναίσθηση ανοίγει δρόμους, η καλοσύνη αγκαλιές, και η αποδοχή κάνει τον κόσμο μας πιο φωτεινό.

Γιατί η διαφορετικότητα δεν μας χωρίζει—μας ενώνει. 🌈💙