Εργαστήρια Δεξιοτήτων -1ο Τμήμα-Η ανακύκλωση στην υπηρεσία των ρομπότ-3ο τρίμηνο.
Στο 1ο Τμήμα
μιλήσαμε για την ανακύκλωση και τα οφέλη της,την οικονομία στη φύση και την αξία της για τη σωτηρία του πλανήτη και την ευημερία των έμβιων όντων.
Ανακύκλωση γίνεται στο Χαρτί ,το Αλουμίνιο, το Πλαστικό, το Γυαλί ,τις Μπαταρίες – έχουμε τους ειδικούς κάδους στο νηπιαγωγείο μας. Τέλος στα οργανικά απορρίματα που είναι τα φλούδια από τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε λοιπόν να τους κάνουμε ανακύκλωση :την κομποστοποίηση και να παράξουμε λίπασμα για τα φυτά μας.
Δημιουργήσαμε τη δική μας γωνιά της ανακύκλωσης με τους αντίστοιχους κάδους.
Είδαμε εκπαιδευτικά βίντεο όπως :”Ο Πέρι το Περιβάλλον”
“Η Άννα η ανακύκλωση“.
Κι αφού μάθαμε για την οικονομία στη φύση και τους πόρους της μάθαμε για την ανακύκλωση του χαρτιού και κάναμε μόνοι μας ανακυκλωμένο χαρτί από εφημερίδες και παλιά περιοδικά.
Αφού το μουλιάσαμε στο νερό σε μια λεκάνη το λιώσαμε στο μίξερ και το απλώσαμε με πλάστες.Το στεγνώσαμε σε σιδερένιες σίτες και κάναμε καδράκια με καραβάκια για να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι που με τόση χαρά προσμένουμε.
Στη συνέχεια κατασκευάσαμε ταϊστρες πουλιών με κουτιά που βάψαμε και διακοσμήσαμε με τα χεράκια μας.
Τους προσθέσαμε σπόρους και τις πήραμε στο σπίτι για να τις βάλουμε ο καθένας στην αυλή του.
Τοποθετήσαμε μία στην αυλή μας για τα πουλάκια που θα την επισκεφτούν.
Μάθαμε για την κομποστοποίηση και την υιοθετήσαμε στο νηπιαγωγείο μας μαζεύοντας στον ροζ κουβά τα φλούδια από τα φρούτα που καταναλώνουμε και ρίχνοντας τα στην αυλή μας σε μια ρόδα που βαφτίσαμε κάδο κομποστοποίησης .Προσθέσαμε φύλλα,τσόφλια από αυγά ,ανακατεύαμε και υγροποιούσαμε ανά διαστήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία . Έτσι φτιάξαμε το κομπόστ μας.
Τέλος μιας και μιλήσαμε για τα ρομπότ στην υπηρεσία της ανακύκλωσης αποφασίσαμε να φέρουμε κουτιά από το σπίτι και να κάνουμε τα δικά μας ρομπότ .
Και τα αποτελέσματα των δράσεων μας…
Τέλος αποφασίσαμε τη διάχυση της δράσης μας στο σπίτι .Αφού μάθαμε το σήμα της ανακύκλωσης,το αναγνωρίσαμε στις συσκευασίες προϊόντων ,το ζωγραφίσαμε και πήραμε όλοι από μία πλαστική σακκούλα με το σήμα της ανακύκλωσης ζωγραφισμένη με τα χεράκια μας με την υπόσχεση να ανακυκλώνουμε στο σπίτι μας και να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας για να τις εφαρμόσουμε με τις οικογένειες μας.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ
Στις 29 Μαϊου πραγματοποιήσαμε σεμινάριο στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου με την ψυχολόγο κ.Ρέγα Ελευθερία ,την κοινωνική λειτουργό:Ιωάννου Κων/να-Μαρία ,τον εργοθεραπευτή του ΚΕΔΑΣΥ κ. Γεώργιο Φωτιάδη και την νηπιαγωγό του Τμήματος ένταξης κ. Πηλιχού Σοφία την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου με θέμα:
«Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό: Αναπτυξιακά ορόσημα, δεξιότητες & προβληματισμοί»
Η συγκεκριμένη περίοδος μετάβασης σηματοδοτεί ένα νέο και σημαντικό στάδιο εξέλιξης, τόσο του ίδιου του παιδιού, όσο και της οικογένειάς του, συνιστώντας μία από τις κρισιμότερες περιόδους της παιδικής ηλικίας. Στα πλαίσια της εν λόγω ομιλίας θα πραγματοποιηθεί σύντομη αναφορά στα αναπτυξιακά ορόσημα που σχετίζονται με την περίοδο της μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο, καθώς και η σπουδαιότητα του γονικού ρόλου στην ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων(κινητικές, κοινωνικές, συναισθηματικές, δεξιότητες λόγου) που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη περίοδο.
Και οι αναμνηστικές με τις αγαπημένες μας κυρίες:Ελευθερία Ρέγα, Κωνσταντίνα Ιωάννου ,Τζάνου Ελένη,Αγγελική Σιαλαβάρα,Πόπη Μπαμπανιώτη.


























