Πλησιάζοντας η 25η Μαρτίου θυμίσαμε στα παιδιά ότι είναι διπλή γιορτή:εθνική και θρησκευτική. Γιορτάζουμε την ελληνική επανάσταση ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Αρχικά αναφέραμε στα παιδιά ότι Ευαγγελισμός( καλό άγγελμα)σημαίνει τη μεγάλη χαρούμενη είδηση που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία. Της είπε ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα γίνει μητέρα του Ιησού Χριστού.
Παρακολουθήσαμε το γεγονός στο ακόλουθο βίντεο
Παρατηρήσαμε και σχολιάσαμε αντίστοιχους πίνακες ζωγραφικής
https://view.genially.com/60537ee70ee4030d79238bf7
Επιπλέον φτιάξαμε με ελεύθερη ζωγραφική ένα τρίπτυχο του Ευαγγελισμού
Επανάσταση του 1821
- Προσεγγίσαμε τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από το βιβλίο του Φ. Μανδηλαρά που έφερε μια μαθήτρια στο σχολείο.

Μας βοήθησε και η υπέροχη παρουσίαση της συναδέλφου Ε. Πετρίδου
https://drive.google.com/file/d/17MPSY2v6yqrKy6HHtBH51DEhjyMZL1yb/view?usp=sharing
- Με αφορμή την παρουσίαση, φέραμε δύο παραδοσιακές στολές Τσολιά και Αμαλίας και τα παιδιά έμαθαν τα μέρη από τα οποία αποτελούνται.
- Έπειτα τα παιδιά ζωγράφισαν τον εαυτό τους αν ζούσαν το 1821.
και έφτιαξαν τσολιαδάκια και Αμαλίες
Ο συμβολισμός της ελληνικής σημαίας
Τα χρώματα της ελληνικής σημαίας συμβολίζουν το γαλάζιο της θάλασσας και το λευκό των κυμάτων. Οι 9 λωρίδες συμβολίζουν τις τις 9 συλλαβές του συνθήματος «Ε-λευ-θε-ρί-α ή Θά-να-τος».
Στο σχολείο μας τοποθετήσαμε καρτέλες με τις συλλαβές του συνθήματος στη σωστή θέση, κάναμε ένα αντίστοιχο φύλλο εργασίας και μία κατασκευή.
- Επιπλέον παρακολουθήσαμε την όμορφη και συγκινητική γιορτή του Δημοτικού σχολείου με τίτλο “Είτε Ελευθερία! Είτε Θάνατος”.
- Ακόμα , μαζί με όλα τα σχολεία της περιοχής, καταθέσαμε στεφάνι στο Ηρώο για να τιμήσουμε τους πεσόντες και παρελάσαμε!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!


























