Ιστολόγιο 1ου Γενικού Λυκείου  Αγ. Βαρβάρας

Αιτήσεις Πανελληνίων Αποφοίτων

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι οι  απόφοιτοι, που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 (πανελλαδικές 2021), θα πρέπει να υποβάλλουν Αίτηση–Δήλωση από Δευτέρα 8 έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο διάστημα (8-3-2021 μέχρι 19-3-2021) δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια. Για την συμπλήρωση και κατάθεση της αίτησης, οι απόφοιτοι θα πρέπει πρώτα να μελετήσουν προσεκτικά την σχετική εγκύκλιο,  να διαβάσουν τις οδηγίες,  να κατεβάσουν την Αίτηση-Δήλωση, και αφού την εκτυπώσουν, να τη συμπληρώσουν χειρόγραφα (μόνο τα γραμμοσκιασμένα πεδία) και να την υποβάλλει, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία από Δευτέρα 8 Μαρτίου έως Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο.

Δεδομένου ότι η φετινή υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης από τους αποφοίτους θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, εν μέσω έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, θα πρέπει να υπάρξει χρονική κατανομή των επισκέψεων των υποψηφίων στη σχολική μονάδα και να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Για το σκοπό αυτό η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι υποψήφιοι μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού, επιλέγοντας την ώρα και μέρα που τους βολεύει εδώ, και θα λάβουν επιβεβαιωτικό email και sms.

Εναλλακτικά οι υποψήφιοι  εκδηλώνουν την επιθυμία τους υποβολή της αίτησης δήλωσης και στη συνέχεια το σχολείο με απαντητικό mail να ορίζει την ακριβή ώρα και ημέρα μετάβασης.

Για να δικαιολογήσουν τη μετακίνησή τους οι υποψήφιοι,  χρησιμοποιούν τον κωδικό SMS 3 (μετάβαση σε Δημόσια Υπηρεσία…) έχοντας μαζί τους το απαντητικό mail  (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή), το απολυτήριο τους, και την ταυτότητά τους.

Επίσης χρειάζεται μια φωτογραφία ταυτότητας για την έκδοση του δελτίου υποψηφίου.

Επισημαίνεται ότι για να μπορέσουν οι υποψήφιοι/ες να διεκδικήσουν μία θέση σε σχολή θα πρέπει να συγκεντρώσουν κατά την εξέτασή τους, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, όπως αυτή θα διαμορφωθεί από το μέσο όρο των επιδόσεων όλων των υποψηφίων.

Με την Αίτηση–Δήλωση οι απόφοιτοι δηλώνουν:

α) Την Ομάδα Προσανατολισμού στα μαθήματα της οποίας θα εξεταστούν πανελλαδικά, μαζί με το μάθημα Γενικής Παιδείας Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, για να έχουν πρόσβαση σε ένα και μόνο ένα συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο. Αν πρόκειται για μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας τότε αυτοί δηλώνουν υποχρεωτικά ως τέταρτο μάθημα το μάθημα που έχουν επιλέξει και παρακολουθούν, δηλαδή είτε το μάθημα των Μαθηματικών προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, είτε το μάθημα της Βιολογίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου (για να δείτε τα μαθήματα που εξετάζονται για την εισαγωγή σε κάθε επιστημονικό πεδίο πατήστε εδώ),

β) Τα ειδικά μαθήματα (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά,  Σχέδιο Γραμμικό και Ελεύθερο, Αρμονία και Έλεγχος Μουσικών Ικανοτήτων) που επιθυμούν να εξεταστούν

γ) Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι/ες:

– για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές Λιμενικού Σώματος, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

– για τα ΤΕΦΑΑ.

Για να μπορέσουν οι υποψήφιοι/ες να διεκδικήσουν μία θέση σε σχολές που απαιτείται η συμμετοχή στις εξετάσεις σε ειδικά μαθήματα, θα πρέπει οπωσδήποτε να τα δηλώσουν τώρα και να συγκεντρώσουν κατά την εξέτασή τους, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα, όπως αυτή θα διαμορφωθεί από το μέσο όρο των επιδόσεων όλων των υποψηφίων. Επίσης, οι υποψήφιοι/ες για τα ΤΕΦΑΑ πρέπει να τα δηλώσουν υποχρεωτικά για να μπορέσουν να υποβάλουν σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, ώστε να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ.

Η δήλωση για την επιθυμία των υποψηφίων για την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής/Σχολές Λιμενικού/Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, είναι ενδεικτική. Για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο/η υποψήφιος/α στις διαδικασίες επιλογής για την εισαγωγή του/της στις ανωτέρω Σχολές πρέπει να υποβάλει οπωσδήποτε και αίτηση απευθείας στο Στρατό ή στην Αστυνομία ή στην Πυροσβεστική ή στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία.

Μαθητές/τριες που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πρέπει να συμπληρώσουν και την ειδική αίτηση για τα τμήματα αυτά.

Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δικαιούνται να είναι όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ το 2019 ή το 2020 με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το έτος συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν τώρα Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Όσοι υποψήφιοι για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα), άρα συμμετέχουν στη διαδικασία με βάση τις επιδόσεις τους από τη τελευταία συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες.

Οι μαθητές και απόφοιτοι που εξετάζονται προφορικά θα καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αργότερα.

Απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 5% των θέσεων, καταθέτουν την Αίτηση-Δήλωση, μόνο αν θέλουν να είναι υποψήφιοι και μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων.

Αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 19η Μαρτίου δε θα γίνονται δεκτές.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με το σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *