Αρχική » Γενικά » Σύλλογος Γονέων+Κηδεμόνων: Ενημερωτικό σημείωμα προς γονείς και κηδεμόνες για τη Β ξένη γλώσσα

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Σύλλογος Γονέων+Κηδεμόνων: Ενημερωτικό σημείωμα προς γονείς και κηδεμόνες για τη Β ξένη γλώσσα

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Συκιές 9-6-2011

1ου Γυμνασίου Συκεών


Αγαπητοί Γονείς

– Στα χρόνια που η παράλληλη διδασκαλία των ξένων γλωσσών  εφαρμόσθηκε στο δημόσιο σχολείο, όχι μόνον δεν υπήρξαν δυσλειτουργίες αλλά ο μικρότερος αριθμός παιδιών στις τάξεις των ξένων γλωσσών είχε σα συνέπεια μόνο θετικά αποτελέσματα : άρχισαν τα παιδιά να μπορούν να παίρνουν τα πρώτα τους πτυχία ξένων γλωσσών από το σχολείο τους χωρίς να καταφεύγουν στα φροντιστήρια.

– Η συνεργασία των ξενόγλωσσων ειδικοτήτων βοήθησε τη διαθεματικότητα και τις καινοτόμες δράσεις (παρ’ όλη τη μείωση των ωρών σε 2 την εβδομάδα) με αποτέλεσμα το σχολείο μας να μπορεί να χαίρεται πρωτιές σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα.

Πώς η απόφαση των παιδιών που θα δηλώσουν την προτίμηση τους σε μία γλώσσα φέτος θα καταδικάζει άλλους μαθητές στο να μη διδάσκονται τη γλώσσα που επέλεξαν τα προηγούμενα χρόνια;


Η βεβαιότητα της ύπαρξης «αδίδακτων» μαθητών για τα επόμενα δυο χρόνια διαφαίνεται από την υπουργική απόφαση.

Ποιος γονέας, λοιπόν, θα ήθελε να είναι το παιδί του «τουρίστας» για κάποιες ώρες στο σχολικό του χώρο και τί επίπτωση θα έχει αυτό στην γενική λειτουργία του σχολείου;

Στην περίπτωση που το παιδί θελήσει να συνεχίσει με τη γλώσσα της επιλογής του θα ‘τιμωρείται’ με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και πιθανόν περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται και οι γονείς με τον φόρο της παραπαιδείας για ακόμη μια φορά.

Η ουσία είναι ότι μια δυνατότητα επιλογής που υπήρχε στο δημόσιο σχολείο, από το δημοτικό  μέχρι το λύκειο παύει να υπάρχει.

Ψάχνουμε την εφαρμογή της πρώτης δήλωσης της κ. Διαμαντοπούλου: ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ Σίγουρα δεν τη συναντούμε στις τελευταίες αποφάσεις που τόσο βεβιασμένα παίρνονται και ανακοινώνονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς;

Αν συμφωνείτε με αυτό το κείμενο  και θέλετε το παιδί σας να συνεχίσει να διδάσκεται την Β’ ξένη γλώσσα που επέλεξε εκδηλώστε αυτό σας το ενδιαφέρον στο Σύλλογο Γονέων ή στο Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσακιρίδης Αναστάσιος


Σχολιάστε

H εφημερίδα μας – Διαβάστε online!

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων