Αρχική » It's Logical, dear Math! 2017 - 2020 » Έναρξη του νέου προγράμματος Erasmus KA2 “It’s Logical dear Math”

Έναρξη του νέου προγράμματος Erasmus KA2 “It’s Logical dear Math”

Επισήμως ξεκίνησε το πρόγραμμα Erasmus ΚΑ2 σύμπραξης του σχολείου μας με άλλα 4 ευρωπαϊκά σχολεία. Η επίσημη έναρξη έγινε με την 1η διεθνική συνάντηση έργου που έγινε από 15/01/2018 έως 17/01/2018 στο Sao Joao da Madeira της Πορτογαλίας, όπου εκεί βρίσκεται το σχολείο-συνονιστής του έργου. Το έργο έχει τίτλο «It’s Logic dear Math» και σκοπός του να προωθήσει την μαθηματική λογική σε όλα τα σχολικά αντικείμενα και μέσα σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Το έργο αυτό έχει διάρκεια 3 σχολικά έτη και μέσα σε αυτό το διάστημα θα μετακινηθούν καθηγητές και μαθητές ανάμεσα στο σχολείο μας και στα 4 ευρωπαϊκά σχολεία που συνεργάζονται μαζί μας σε αυτό το πρόγραμμα: το σχολείο IIS E. FERMI στο Montesarchio της Ιταλίας, το σχολείο Kaštonų pagrindinė mokykla στο Βiržai της Λιθουανίας, το σχολείο Szigethalmi Szent István Általános Iskola στο Szigethalom της Ουγγαρίας και το σχολείο – συντονιστής Agrupamento de Escolas Dr. Serafim Leite στο São João da Madeira της Πορτογαλίας.

Εκπρόσωποι του σχολείου μας σε αυτή την συντονιστική συνάντηση ήταν η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Μαρία Κορομπίλη και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός – πρόσωπο επαφής για το έργο αυτό – κ. Μαρία Νομικού.

Το σχολείο συντονιστής της Πορτογαλίας έχει μια ωραία παρουσίαση στο youtube.

 

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι κάθε σχολική χρονιά οι μαθητές της Γ τάξης με αντίστοιχες ηλικίες και με τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων. Η πρώτη εργασία που θα έχουν οι μαθητές είναι η παραγωγή του logo του προγράμματος σε ένα διαγωνισμό που θα γίνει εσωτερικά σε κάθε σχολείο και μετά σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τα υπόλοιπα σχολεία.

Για τη φετινή σχολική χρονιά θα γίνει μια μετακίνηση τον Μάιο του 2018 στο σχολείο της Ιταλίας μετά από επιλογή των μαθητών που θα συμμετέχουν μέσω ευρωπαϊκού διαγωνισμού με θέματα μαθηματικών και μαθηματικής λογικής.

Η επίσημη σελίδα του προγράμματος βρίσκεται στη διεύθυνση https://its-ldm-erasmus.eu/ η οποία μόλις έχει αρχίσει να ενημερώνεται με το υλικό του προγράμματος.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση