Ημερήσια εκδρομή 1ου Γυμνασίου σε Δίον – Λιτόχωρο

Μάι 202217

Την Παρασκευή 13 Μαΐου το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο αρχαίο Δίον και στο γραφικό Λιτόχωρο.

Η πρώτη στάση μας ήταν το αρχαιολογικό πάρκο του Δίον, ένας μοναδικός πολιτιστικός και περιβαλλοντικός  θησαυρός. Εκεί μας περίμεναν οι ξεναγοί για να μας συνοδεύσουν στην περιήγησή μας και να ζωντανέψουν με τις περιγραφές και τις διηγήσεις τους το ιστορικό παρελθόν της περιοχής. Οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τις Θέρμες με τα πανέμορφα ψηφιδωτά στα δάπεδα, την έπαυλη του Διόνυσου και φυσικά το ιερό του Δία.

Το πρόγραμμά μας συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο στο Δίον. Ανεκτίμητης αξίας αγάλματα και άλλα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, παρουσιάζονται στο Μουσείο σε ενότητες αντίστοιχες με το χώρο ανεύρεσής τους. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν η «υδραυλίς», ένα από τα αρχαιότερα γνωστά μουσικά όργανα του 1ου αι. Π.Χ. καθώς και η εκπαιδευτική έκθεση με θέμα « Η καθημερινή ζωή στο αρχαίο Δίον»

Τελευταία στάση της διαδρομής μας ήταν το Λιτόχωρο, ένα πανέμορφο χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου. Εκεί είχαμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και διασκέδαση.

Είδαμε και μάθαμε πολλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, γεμίσαμε παραστάσεις και εικόνες αλλά κυρίως ανανεωθήκαμε ψυχολογικά κάτι που τόσο είχαμε ανάγκη μετά τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας και του εγκλεισμού. Ήταν ο καλύτερος επίλογος μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς!

από κάτω από: 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερήσια εκδρομή 1ου Γυμνασίου σε Δίον – Λιτόχωρο    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

esafety label

Μουσική

Μουσική

Ιστορικό

Kατηγορίες

shinystat



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων