Επιλέξτε κατηγορία:

Μαθαίνουμε Ασφαλείς -Υπουργείο Παιδείας

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Σας πληροφορούμε ότι την Κυριακή 10/10/2021 και ώρα 11:00 θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Η συμμετοχή όλων κρίνεται επιτακτική! Σας παρακαλούμε να προσέλθετε μαζικά και να συμμετέχετε σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου. Με αυτόν το τρόπο ενισχύετε τη φωνή του σχολείου στα κέντρα αποφάσεων, αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.

Σας ευχαριστούμε

Ο δ/ντής: Β. Σαλεβουράκης

Η υποδ/ντρια: Ε. Μεντή

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-22

Αγαπητοί κηδεμόνες των μαθητριών και των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χαλκουτσίου καλημέρα. Ευχόμαστε γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά στα παιδιά μας και δύναμη σε εσάς μιας και καλείσθε να αντεπεξέλθετε σε δύσκολες κοινωνικά συνθήκες! .

Ο αγιασμός θα γίνει στις 09:00 αύριο Δευτέρα 13/9/2021 και θα υπάρχουν λεωφορεία από Χωριό και Συκάμινο 07:45 και του Κάμπου κανονικά όπως κάθε πρωί. Η επιστροφή υπολογίζεται για τις 10:30. Για μια ακόμη χρονιά καλούμαστε να εφαρμόσουμε  αυστηρά μέτρα πρόληψης για την πανδημία του COVID-19 και τα παιδιά θα ανέβουν στις αίθουσες στις 08:30, ενώ στο προαύλιο θα βρίσκονται αντιπροσωπείες αυτών.

Θα ακολουθήσει η παράδοση των βιβλίων και του προγράμματος που θα είναι προσωρινό αλλά σχεδόν πλήρες. Υπενθυμίζουμε ότι  μάσκα είναι υποχρεωτική και σας στέλνουμε ένα  link, με το ΦΕΚ λειτουργίας των σχολείων, το οποίο παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά.

https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/fek_41872019.pdf

Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων/σκουσών του 1ου Γυμνασίου Χαλκουτσίου

Ο δ/ντής: Βασίλειος Σαλεβουράκης

Η υποδ/ντρια: Ειρήνη Μεντή

Το 1ο Γυμνάσιο Χαλκουτσίου απογειώνεται μαθησιακά!!

Μετά την αξίας 11000 Ευρώ δωρεά της Αιγέας ΑΜΚΕ, το σχολείο διαθέτει σε κάθε μία από τις έξι κύριες αίθουσές του, σύστημα αποτελούμενο από βιντεοπροβολέα, λαπτοπ και ασπροπίνακα. Με δεδομένο ότι παρόμοια συστήματα υπήρχαν ήδη στην αίθουσα τεχνολογίας, στη βιβλιοθήκη, στο εργαστήριο φυσικών επιστημών και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το σχολείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις στον τομέα της εφαρμοσμένης διδακτικής. Υποσχόμαστε στα παιδιά μας, την ευρεία χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία και αναμένουμε, η προστιθέμενη αξία γι’ αυτά, να είναι ιδιαιτέρως υψηλή. Η χορηγία αυτή έγινε πραγματικότητα, μετά τις άοκνες προσπάθειες της προέδρου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, κας Μαίρης Κασαμπαλάκου την οποία και ευχαριστούμε θερμά, όπως βέβαια και τη δωροθέτιδα μη κερδοσκοπική εταιρεία. (Προφανώς και παραμένει αντικείμενο συζήτησης αν τέτοιου είδος ενέργειες πρέπει να είναι αποτέλεσμα της καλής διάθεσης των διαφόρων ιδιωτών ή των συντονισμένων προσπαθειών πολιτείας και δημοτικής αρχής).

Η Συμπεριληπτική Εκπαίδευση Στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκουτσίου

Κατά το σχολικό έτος 2020-2021,το σχολείο διέθετε μια ισχυρή ομάδα ενταξιακής και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα είναι απτά και η δουλειά τους περιγράφεται μέσα από το πολύ κατατοπιστικό αρχείο , από το οποίο μπορείτε να πληροφορηθείτε τις βασικές αρχές της εκπαίδευσης αυτής.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το αρχείο: Η ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ

Tελετή λήξης Σχολικού έτους 2020-2021

Στις 10/06/ 2021 η Γ’ τάξη αποχαιρετά το σχολείο με χορούς.

Η Γ’ τάξη του σχολείου στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης για την αποφοίτησή της,

παρουσίασε στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε όλο το σχολείο

πρόγραμμα παραδοσιακών χορών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Ειρήνης Μεντή.

    

Ημερίδα με θέμα «Μεσογειακή και Κρητική Διατροφή» (8 Ιουνίου 2021)

Την Τρίτη 08/06/2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα

«Μεσογειακή και Κρητική Διατροφή».

Η κ. Μεντή σε συνεργασία με την κ. Μπιρλιράκη πραγματοποίησαν την τελευταία εβδομάδα στο σχολείο ημερίδα με θέμα «Μεσογειακή & Κρητική διατροφή» όπου οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου ενημερώθηκαν για τη σημαντική συμβολή της διατροφής στη σωστή ανάπτυξη, την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους.

   

Hμερίδα με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό (4_Ιουνίου_2021)

Την Παρασκευή 04/06/2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με επιτυχία ημερίδα με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό.

Η κ. Μεντή η κ. Βαλλιανάτου και ο κ. Μοιάνος καθηγητές του σχολείου μας, ανέλαβαν την οργάνωση και την παρουσίαση αυτής της ημερίδας.

Η παρουσία και η συμμετοχή των κοινωνικών λειτουργών της κ. Σκουλαριώτη, της  κ. Ξηρογιάννη, και του κ. Γαβριήλ, οι οποίοι εργάζονται στο Δήμο Ωρωπού,  ήταν καταλυτική ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η παραπάνω εκδήλωση.

 

 

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

sch.gr-Υπηρεσίες για μαθητές

Οκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο

Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων