ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

OIK 1

Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του σχολείου, κ. Σουρμάχου, οι μαθητές των τμημάτων οικονομίας και τουρισμού είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη σε τοπική ξενοδοχειακή μονάδα του δήμου μας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της επιχείρησης και ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους και τα πληροφοριακά συστήματα που συντονίζουν τη λειτουργία της. Με τη συμμετοχή τους οι μαθητές σε αυτή την εκπαιδευτική δράση αφενός κατανόησαν τη σχέση της τοπικής οικονομίας με τον τουρισμό και γνώρισαν εναλλακτικές μορφές της τουριστικής αγοράς και αφετέρου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς λειτουργεί μια ξενοδοχειακή μονάδα λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες διαδικασίες που εμπλέκονται οι εργαζόμενοι σε αυτήν. Παράλληλα δόθηκαν από την επιχείρηση κατευθύνσεις σχετικά με τις ανάγκες της σε ανθρώπινο δυναμικό, τα απαραίτητα προσόντα που απαιτούνται για κάθε θέση καθώς και οδηγίες για τη σύνταξη ενός ελκυστικού βιογραφικού σημειώματος.  Η βιωματική αυτή εμπειρία βοήθησε στην εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων που οι μαθητές είχαν αποκτήσει στην τάξη σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και διενεργήθηκε στα πλαίσια των στόχων του 1ου ΕΠΑΛ & ΠΕΠΑΛ Λαυρίου για τη διασύνδεση των μαθητών τους με την αγορά εργασίας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες οικονομίας, κυρίες Κωτσή και Παπαμητροπούλου.

Από την διεύθυνση του σχολείου:

Πολλά συγχαρητήρια για την άψογη διεξαγωγή της εκπαιδ.επισκεψης στην κα Κωτσή Νικολέττα και Παπαμητροπούλου Κλεοπάτρα ΠΕ80,οικονομολ.

Θερμές και πολλές ευχαριστίες στην διεύθυνση και υπεύθυνο του ξενοδοχείου ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ για την φιλοξενία, εκπαίδευση προς τα παιδιά και την όλη συνεργασία.