Το eTwinning έργο #Fishes βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, ως αναγνώριση της υψηλής ποιότητας της εργασίας των εμπλεκόμενων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Φέτος στα πλαίσια του μαθήματος της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων με το Α3 τμήμα του σχολείου μας πραγματοποιήσαμε ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας που αφορούσε στη διατροφή και στον σημαντικό της ρόλο στην υγεία μας.

Στον σύνδεσμο εδώ μπορείτε να δείτε τις δράσεις μας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Δείτε το τελικό αποτέλεσμα από το έργο μας  εδώ #Fishes Project

Το πρόγραμμα είχε σαν στόχο, μέσω της προσωπικής τέχνης τους, οι μαθητές να εκφράσουν  τη στάση τους απέναντι στο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στους πρόσφυγες. Η τέχνη τους ήταν το μέσο προώθησης του στόχου 16 των Ηνωμένων Εθνών και το πρόγραμμά μας, σαν ένας ποταμός όπου τα ψάρια μεταφέρουν τα μηνύματα για ένα καλύτερο κόσμο.
Πληροφορίες για ολόκληρο το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο twinspace του προγράμματος, εδώ. 

Δείτε εδώ το blog του προγράμματος που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων του Α3 τμήματος.

.

Με το πρόγραμμα «17 στόχοι δείχνουν το δρόμο για…καλύτερη Zoe» συμμετείχαμε στον διαγωνισμό Bravo Schools.

1ο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας

 

.

Χριστούγεννα με Επαναχρησιμοποίηση  και Ανακύκλωση

5η Ημέρα Επαναχρησιμοποίησης  σήμερα , Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018.

Μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στη δράση αυτή απαντώντας στο ανοιχτό κάλεσμα του ΚΠΕ Βάμου* και δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και άλλες κατασκευές αξιοποιώντας παλιά υλικά συσκευασίας, αλουμινένια καπάκια, χαρτόκουτα, γυάλινα βάζα, κονσερβοκούτια, ηλεκτρικές λάμπες, κουμπιά και άλλα υλικά.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές του σχολείου μας για το θέμα των απορριμμάτων, και ειδικά για τη μείωση τους, έτσι ώστε να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στον περιορισμό της καταστροφής του περιβάλλοντος και την εξάντληση των φυσικών πόρων. Οι μαθητές στη συνέχεια εξέθεσαν τις κατασκευές τους στο χώρο του σχολείου και πραγματοποίησαν χριστουγεννιάτικο bazaar στην πλατεία της πόλης.

  • στα πλαίσια της Πράξης  <<ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ >> που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος <<ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ>> με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης,

Το σχολείο μας τιμήθηκε με την ετικέτα Σχολείου etwinning 2018-2019!

Η διάκριση αυτή αποδόθηκε σε 1211 Ευρωπαϊκά σχολεία.

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως τους εξής:

Αυτό δεν αποτελεί απλά την αναγνώριση της προσωπικής επιτυχίας επιμέρους εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων ολόκληρης της ομάδας του eTwinning.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Υπηρεσίας etwinning εδώ. 

.

Σε μια τελετή προς τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές και γονείς) παρουσιάστηκε το etwinning έργο Green spots in town που απέσπασε το πρώτο Εθνικό βραβείο etwinning στην κατηγορία Λυκείων-ΕΠΑΛ και βραβεύτηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό.

Επόμενη σελίδα: »