Το σχολείο μας  συμμετέχει στην  πανελλαδική σχολική ενέργεια  που διοργανώνει το “Χαμόγελο του παιδιού” για 9η  συνεχή χρονιά εν όψει της 6ης Μαρτίου, Σχολικής Ημέρας ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό με βασικό μήνυμα “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”.

Οι μαθητές, αξιοποιώντας τη δημιουργική τους φαντασία, σχημάτισαν το παραπάνω σύνθημα  αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η φαντασία τους είναι πάντα ένας φωτεινός οδηγός ευαισθητοποίησης απέναντι σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Συγχαρητήρια παιδιά!

ενέργεια Μίλα Τώρα Δ2 Τάξη 1ο Δημοτικό Μεγαλόποληςενέργεια Μίλα τώρα Στ τάξη 1ο Δημοτικό Μεγαλόπολης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2022 2023 1ο μεγαλοπολησ

Εγκύκλιος εγγραφής μαθητών/τριών στην Α’ τάξη για το σχολ. έτος 2022-2023

Ποιους μαθητές αφορά; 

Στην Α’  τάξη του Δημοτικού για το σχολικό έτος 2022-2023 εγγράφονται μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως 31-12-2016.

Πότε γίνονται οι εγγραφές;    

Από Τρίτη 1 έως και Παρασκευή 18  Μαρτίου 2022

Ποιος κάνει την εγγραφή; 

Την εγγραφή του μαθητή κάνει ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας αυτού. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων την εγγραφή κάνει αυτός που έχει την επιμέλεια με υπεύθυνη δήλωση του έτερου γονέα.

 

      Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  1. Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση – Θα την κατεβάσετε από το ιστολόγιο ή θα την παραλάβετε από το σχολείο.
  2. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου – Θα την παραλάβετε από το Νηπιαγωγείο, κατόπιν αιτήσεως
  3. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας  στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  4. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας– Αποδεικτικό στοιχείο στο όνομα του ενός από τους δύο γονείς της διεύθυνσης κατοικίας όπως: συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτου ή  αντίγραφο εκκαθαριστικού της εφορίας ή λογαριασμό ρεύματος  ή σταθερού τηλεφώνου ή νερού.
  5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή– Θα το κατεβάσετε από το ιστολόγιο ή θα το παραλάβετε από το σχολείο.
  6. Για τους αλλοδαπούς μαθητές, πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, εφόσον έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους μαθητές με ελληνική ιθαγένεια ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης. Το σχολείο αντλεί τα απαιτούμενα στοιχεία αυτόματα από Πληροφοριακό Σύστημα διασυνδεδεμένο με το Εθνικό Δημοτολόγιο

Οι μαθητές/τριες του Σχολείου μπορούν προαιρετικά να εγγραφούν και στο Ολοήμερο Σχολείο. Την ανάλογη Αίτηση-Δήλωση μπορείτε επίσης να τη βρείτε στο ιστολόγιο του σχολείου και να  την καταθέσετε χωρίς να χρειάζεται προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών. Η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος γίνεται στις 15:00, εφόσον συμπληρωθεί στην αντίστοιχη ώρα αποχώρησης στην Αίτηση-Δήλωση.

Οι μαθητές /τριες του Ολοήμερου Προγράμματος μπορούν αν το επιθυμούν να εγγραφούν και στην επίσης προαιρετική Πρωινή ζώνη/ Πρόωρη Υποδοχή η οποία αρχίζει στις 7:15 και ολοκληρώνεται στις 8:00.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο  Μεγαλόπολης εγγράφονται τα παιδιά των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται στην περιοχή που περικλείεται από τις παρακάτω οδούς:

Το τμήμα της πόλης που περικλείεται από τους δρόμους: Τέρμα Σταθοπούλου-Σταθοπούλου (ζυγά νούμερα),  Αγίου Κωνσταντίνου, (έως τομή με Π. Κεφάλα), Π. Κεφάλα, Αγ. Κωνσταντίνου (μονά νούμερα)- έως τέρμα Λεονταρίου.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη σχολική περιφέρεια του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από 1-3-22  έως και  18-3-22  και από τις 13:15 έως 14:00, αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με το σχολείο.

Τηλέφωνο  σχολείου: 2791022326.

email: mail@1dim-megal.ark.sch.gr

Συνημμένα αρχεία:

Παρακαλείστε κατά την επίσκεψη στο σχολείο να τηρείτε τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

1 300x169

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!

Στη διάθεσή σας

Οι εκπαιδευτικοί και η Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης

 

Σήμερα παραλάβαμε το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας από το make a wish- κάνε μια ευχή Ελλάδας-αστέρι της ευχής 2021-2022. Με τη δωρεά μας συμμετείχαμε και εμείς ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες. Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 23 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του Οργανισμού ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά. Μπράβο σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας που με πολλή προθυμία βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ευχής του συγκεκριμένου παιδιού!

Υιοθεσίας 819 Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος page 0001 1

DHE GLOBE 50X70 page 0001

Στo πλαίσιo της Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακή ενημέρωση μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου   από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Internet Safety Day), καθιερώθηκε το έτος 2004 με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Viviane Reding, αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Επικοινωνίας, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση του διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.
Φέτος, πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2022  διαδικτυακή ενημέρωση σχετικά με επισφαλείς διαδικτυακές συμπεριφορές. Οι μαθητές του σχολείου μας  συμμετείχαν και  άκουσαν με μεγάλη προσοχή  τις συμβουλές των εξειδικευμένων στελεχών. Στη συνέχεια  απαντήθηκαν   όλες οι απορίες των μαθητών που συμμετείχαν,  προκειμένου να  γίνουν υπεύθυνοι  ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος.

Μπορείτε να διαβάσετε  χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους.

Ενημερωτικό φυλλάδιο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συμβουλές χρήσης του Διαδικτύου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

IMG 2829

IMG 2845IMG 2851IMG 2831

 

 

 

IMG 2863IMG 2847IMG 2855

IMG 2840