Εγγραφές μαθητών/τριών Α΄ τάξης σχ. έτους 2023-2024

Εγκύκλιος εγγραφής μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη για το σχολ. έτος 2023-2024  

Χωροταξικά όρια`

τίτλο 1

Ποιους μαθητές αφορά;

Στην Α’ τάξη του Δημοτικού εγγράφονται μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως 31-12-2017.

Πότε γίνονται οι εγγραφές;

Από Τετάρτη 1 έως και Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.

Ποιος κάνει την εγγραφή;

Την εγγραφή του μαθητή κάνει ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας αυτού. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων την εγγραφή κάνει αυτός που έχει την επιμέλεια με υπεύθυνη δήλωση του έτερου γονέα.

ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από 1-3-23 έως και 20-3-23  από  13:15 έως 14:00, αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με το σχολείο.

Τηλέφωνο σχολείου: 2791022326.

email: mail@1dim-megal.ark.sch.gr

Ποιοι εγγράφονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης εγγράφονται τα παιδιά των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται στην περιοχή που περικλείεται από τις παρακάτω οδούς:

Το τμήμα της πόλης που περικλείεται από τους δρόμους: Τέρμα Σταθοπούλου-Σταθοπούλου (ζυγά νούμερα), Αγίου Κωνσταντίνου, (έως τομή με Π. Κεφάλα), Π. Κεφάλα, Αγ. Κωνσταντίνου (μονά νούμερα)- έως τέρμα Λεονταρίου.

Πατήστε `εδώ για να δείτε τη σχολική περιφέρεια του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση – Θα την κατεβάσετε από το ιστολόγιο ή θα την προμηθευτείτε από το σχολείο.
Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου – Θα την προμηθευτείτε από το νηπιαγωγείο. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο Nηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2023) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.
Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας– Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας όπως: συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτου ή αντίγραφο εκκαθαριστικού της εφορίας ή λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου, νερού.
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή– Θα το κατεβάσετε από το ιστολόγιο ή θα το προμηθευτείτε από το σχολείο. Μπορεί να προσκομιστεί έως και την έναρξη των μαθημάτων, τον Σεπτέμβριο 2023, αλλά καλό θα ήταν να προσκομιστεί πριν τη λήξη του διδακτικού έτους στις 15-06-2023.

Για τους αλλοδαπούς μαθητές, πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, εφόσον έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109), όπως η τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει (παρ. 1δ του άρθρου 204 του Ν.4610/2019 (Α΄70).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους μαθητές με ελληνική ιθαγένεια ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης. Το σχολείο αντλεί τα απαιτούμενα στοιχεία αυτόματα από Πληροφοριακό Σύστημα διασυνδεδεμένο με το Εθνικό Δημοτολόγιο.

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ. Μ.): Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. Η ισχύς του είναι τρία (3) σχολικά έτη για το Δημοτικό Σχολείο. Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στο σχολείο κατά τη διαδικασία της εγγραφής ή το αργότερο έως την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβριο. Στις περιπτώσεις που, μετά την κατάθεση του Α.Δ.Υ.Μ., επέρχεται μεταβολή της κατάστασης υγείας του μαθητή ή των παραγόντων κινδύνου, οι γονείς/κηδεμόνες υποχρεούνται να καταθέσουν άμεσα νέο, επικαιροποιημένο έντυπο στη σχολική μονάδα φοίτησης.

Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΪΝΗΣ ΖΩΝΗΣ:
α. Προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα:
Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 118139/Δ1/9-9-2020 Υ.Α (Β’ 3838).

 β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):
Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/ες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Συνημμένα αρχεία:

1 300x169

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!