ΣΤ Τάξη – Συμμετοχή στον Μαθητικό Διαγωνισμό SID 2023 του SaferInternet4Kids

sid2023

Ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – SaferInternet4Kids κάθε χρόνο από το 2016 μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ο,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;». Οι μαθητές της ΣΤ τάξης ενημερώθηκαν με παρουσίαση και βίντεο στο εργαστήριο πληροφορικής για το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα για το θέμα “Φωτογραφία – Αυθεντική vs Επεξεργασμένη” και δημιούργησαν τη δική τους επεξεργασμένη ομαδική φωτογραφία, τοποθετώντας στο πρόσωπό τους την εικόνα κάποιου άλλου διάσημου προσώπου. Το θέμα διασκέδασε αλλά και προβλημάτισε τους μαθητές σχετικά με το “Ό,τι βλέπεις στο διαδίκτυο δεν είναι αληθινό”.

1 1 ΔΣ ΛΑΜΙΑΣ οκ

Η εργασία της ΣΤ1 τάξης είναι μεταξύ των 329 συμμετοχών σχολείων από όλη την Ελλάδα στον μαθητικό διαγωνισμό και οι μαθητές θα παραλάβουν την βεβαίωση συμμετοχής τους. Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε τους νικητές του διαγωνισμού σε κάθε βαθμίδα.

Η βεβα’ιωση συμμετοχής του σχολείου μας:

sid2023

Και λίγα λόγια…

Τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE /INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Expert Group on Saf-er Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάθε Φεβρουάριο για την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. Συνήθως γιορτάζεται τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο. Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.