ΣΤ τάξη – Οι Δρόμοι της Επανάστασης στην πόλη μας, τη Λαμία!

IMG-8b1dba88bc390f50b2f49bdbcadd0255-V

Διάκου, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Υψηλάντου, Αλαμάνας, Βασιλικών, Κιάφας, Αρκαδίου…. Πολλές ακόμα οδοί που κατοικούμε ή περπατάμε στην πόλη μας, αλλά δεν γνωρίζουμε την ιστορία τους. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και αυτή είναι η προσπάθεια των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης  να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από το μάθημα  της Ιστορίας και να γνωρίσουν καλύτερα τα γεγονότα και τους ήρωες που οδήγησαν στην Ελευθερία της πατρίδας μας!!! 65 οδοί της πόλης μας με ονόματα ηρώων και μαχών της Επανάστασης του 1821 σε έναν διαδραστικό χάρτη, όπου κάνοντας κλικ στο όνομα του δρόμου μπορείς να δεις φωτογραφίες και να μάθεις τις πληροφορίες του . Πολύτιμή βοήθεια στη δημιουργική αυτή δράση μας το βιβλίο «Οι Δρόμοι και οι Πλατείες της Λαμίας (1852-1998)», του Δημητρίου Θ. Νάτσιου, φιλολόγου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε για το αξιόλογο έργο του. Οι ηλεκτρονικές πηγές μας:  el.wikipedia.org και hellenic-college.gr .

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Οι Δρόμοι της Επανάστασης στην πόλη μας, τη Λαμία!

5 σχόλια σχετικά με το “ΣΤ τάξη – Οι Δρόμοι της Επανάστασης στην πόλη μας, τη Λαμία!”

  1. Καλημέρα Τζίνα!!!
   Η Παρασκευή Τάσση σου γράφει… Πόσο χάρηκα που είδα το όνομα σου και βέβαια το ενημερωμένο πάντα ιστολόγιο σου!!! Χρόνια τώρα και το έχω επισκεφτεί αρκετές φορές δεν σου κρύβω, πάντα με ψαγμένες αναρτήσεις!!! Μαζί κάναμε τότε τα πρώτα βήματα στο ξεκίνημα, γυμνάσιο…. Εγώ τώρα πρωτοβάθμια, μ’ αρέσει και ενημερώνω στα δημοτικά που δουλεύω, 1ο και 17ο…
   Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, με τιμάει. Θεωρώ ότι παίρνει βελτιώσεις σαν εργασία ο χάρτης, αλλά μας έχει τραβήξει αρκετά με τους μαθητές λόγω και των εξ αποστάσεων και δεν γίνεται άλλο… Βρήκα την ευκαιρία λοιπόν και το ανέβασα στην επέτειο.
   Χρόνια μας πολλά, χρόνια καλά!!!

Αφήστε μια απάντηση