ΣΤ΄ Τάξη – 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στη Χαλκίδα

synedrio

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους παρουσίασαν στο  3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης  την εργασία που υλοποίησαν στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων με τίτλο “100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή”, εκπροσωπώντας το σχολείο μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο συγκεκριμένο συνέδριο. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το συγκεκριμένο συνέδριο και φέτος πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα το τριήμερο από τις 27 έως τις 29 Ιανουαρίου. Η δική μας εισήγηση έλαβε χώρα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Να σημειώσουμε ότι μεγάλη αντιπροσωπεία μαθητών της ΣΤ τάξης μετακινήθηκαν στον χώρο του συνεδρίου με λεωφορείο που παραχώρησε ο Δήμος, με συνοδούς τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νίκο Κοντογιάννη, τις εκπαιδευτικούς κ Ελπίδα Δρακάκη, κ. Χριστίνα Μανανά, κ. Βασιλική Ζαχαροπούλου, κ. Τάση Φωτεινή, κ. Γεωργία Καλλέργη, καθώς και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων. Στο λεωφορείο επέβαιναν και μαθητές και δάσκαλοι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Εχιναίων, οι οποίοι παρουσίασαν και εκείνοι τη δική τους εισήγηση, σχετική με το θέμα του Συνεδρίου.

Παράλληλα με την εκπαιδευτική διάσταση της παρουσίας μας εκεί, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην πόλη της Χαλκίδας πριν και μετά το συνέδριο. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό!!!