Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1992, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Αυτή η ημερομηνία αποτελεί μια υπενθύμιση σε όλες και όλους μας, μια ευκαιρία κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.
3 του Δεκέμβρη είναι η μέρα που μας υπενθυμίζει την υποχρέωση διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, βασιζόμενοι στις αρχές της ενταξιακής εκπαίδευσης.
Η αποδοχή και η παροχή ενός ευπρόσδεκτου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, θα πρέπει να είναι οι συνθήκες εκμάθησης για κάθε παιδί!
Παλεύουμε για όλα τα παιδιά
ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ,
ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΆ,
με άμεσο και πρωταρχικό σκοπό να μπορούν να εκτιμηθούν ισότιμα και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό όλα τα παιδιά μας!
Με αφορμή λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τα σπουδαία παιδιά της Δευτέρας τάξης του σχολείου μας ενώσαν τις φωνές τους για μια ισότιμη κοινωνία!
Και μέσα από τη συνεργασία τους, το Β΄1 και το Β΄2, κατασκεύασαν με τα χεράκια τους μια χειροτεχνία που αναμφίβολα στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και κυρίως Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Υ !
ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΔΟΧΗ
…γιατί θα συνεχίζει να χιονίζει,
κι εμείς, θα συνεχίζουμε να αγαπάμε και να στηρίζουμε τους πιγκουίνους μας όπως και αν είναι αυτοί,
με κάθε καιρό,
...γιατί είναι κομμάτι από την ψυχή μας αυτοί οι πιγκουίνοι!