19ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ)

Το ιστολόγιο του 19ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

Παρακολούθηση πρόβας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Απρ 201522

Πρόβα της  Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Orchestra

SAM_0518 SAM_0522 SAM_0517

Για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφθείτε το ιστολόγιο του εκπαιδευτικού κ. Θωμά Νεδέλκου κάνοντας κλικ εδώ

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Συμφωνική Ορχήστρα

Ιδρύθηκε το 1987 με την αρχική ονομασία “Δημοτική Ορχήστρα” και πρώτο Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Κοσμά Γαλιλαία. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελείται από ταλαντούχους και καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης, με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Από τον Ιούλιο του 1993 και για μία πενταετία την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας είχε αναλάβει ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Αγραφιώτης και στη συνέχεια, μέχρι το 2005, ο Αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής. Σήμερα υπεύθυνος της Ορχήστρας είναι ο Αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης.
Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει μεγάλους σολίστ και Μαέστρους, ανάμεσα στους οποίους οι Δ. Σγούρος, Γ. Δεμερτζής, Λ. Καβάκος, Μ. Τιρίμος, Γ. Βακαρέλης, Κ. Κατσαρής, F.J. Sellheim, Ι. Ionescu-Galaţi, R. Moog, I. Oistrakh, R. Syracuse, V. Tretyakov, K. Kelly, G. Schuller, C. Studer, P. Badura-Skoda, Milva, V. Mae, Μ. Φραγκούλης, Ε. Ρεμπούτσικα κ.α.
Κάθε χρόνο η Ορχήστρα συμμετέχει στην εναρκτήρια συναυλία των “Δημητρίων”, του Διεθνούς Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα (Βέροια, Νάουσα, Δράμα, Μεσολόγγι, Καβάλα, Σέρρες, Κέρκυρα κ.α.) και το εξωτερικό (αρχαίο θέατρο της Εφέσου, Κύπρος).
Κυκλοφόρησε σε δίσκο το έργο Le Quattro Stagioni του A. Vivaldi με σολίστ το Λ. Καβάκο και Μαέστρο τον Κ. Γαλιλαία και το ορατόριοDie Schöpfung του J. Haydn με Μαέστρο το Β. Φιδετζή το 2000.
Έχει συμπράξει σε παραστάσεις όπερας όπως οι Le Nozze di Figaro και Don Giovanni (W.A. Mozart), Il Campanello di Notte (G. Donizetti), The Medium (G.C. Menotti), Gianni Schicchi, La Bohème και Turandot (G. Puccini), Il Trovatore και La Traviata (G. Verdi),Μόμο (Α. Μπαλτάς), Die Fledermaus (J. Strauss), Edipo Re και Pagliacci (R. Leoncavallo). Orphée aux Enfers (J. Offenbach), μπαλέτου όπως το The Sleeping Beauty (P.I. Tchaikovsky) και σημαντικών ορατορίων όπως τα Matthäus- Passion (J.S. Bach).
Ο διάσημος συνθέτης και καθηγητής του Boston University, Θ. Αντωνίου, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά της Ορχήστρας στην προβολή έργων Ελλήνων συνθετών, της αφιέρωσε την 1η του Συμφωνία, που παρουσιάστηκε στις 19 Ιανουαρίου 2003 σε α’ παγκόσμια εκτέλεση. Το Φεβρουάριο του 2006 μάλιστα το σύνολο παρουσίασε σε α’ πανελλήνια εκτέλεση την όπερα του V. Bellini I Puritani,ενώ το 2007 πραγματοποίησε το 1ο αφιέρωμα στους Θεσσαλονικείς συνθέτες κλασικής μουσικής και την όπερα Salome του R. Strauss. Το Σεπτέμβριο του 2009, στο πλαίσιο των “44ων Δημητρίων”, παρουσίασε τη Ρωμαϊκή Αγορά του Μάνου Χατζιδάκι.
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία διακρίνεται για την καλλιτεχνική της ποιότητα, στηρίζει Έλληνες μουσικούς και συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

ΣΟΔΘ_Καζαντζής_Δημουλά

Η Κική Δημουλά διαβάζει … Ο Γιώργος Καζαντζής συνθέτει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

European Radio Logo
Για να ακούσετε το European School Radio ανοίξτε τα ηχεία σας και πατήστε το play ( Ι>) στην παραπάνω εικόνα
Μέγας χορηγός της ρομποτικής ομάδας του σχολείου τα σχ. έτη 2014-2015 & 2015-2016

Το παιχνίδι ΝώεLand

Κατεβάστε, εκτυπώστε και παίξτε το παιχνίδι ΝώεLand που δημιουργήθηκε από τους 19Robogators Junior, ως project του FLL animal allies

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σκοπός της Θεματικής Εβδομάδας με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα» είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μελών της σχολικής κοινότητας στη δευτεροβάθμια υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο) σε θέματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και θα εστιάσουν σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις Έμφυλες Ταυτότητες.

Σαν σήμερα

26/4/1821: Οι έλληνες επαναστάτες, υπό τον Δήμο Αντωνίου, καταλαμβάνουν την Αθήνα, έπειτα από 366 χρόνια σκλαβιάς

26/4/1986: Πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης (Ουκρανία), το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Το ιστολόγιο αυτό ανήκει στο 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και βρίσκεται υπό συνεχή ανάπτυξη

Απρίλιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Τα εμπλουτισμένα ηλεκτρονικά βιβλία ανά τάξη

Ψηφιακό Σχολείο

Επισκεφθείτε τα!

....για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
etwinning
Πιστοποίηση Ελληνομάθειας
ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΕΕ
Στόχος του είναι μέσα από διάφορες δράσεις και με την ενεργό συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων να προσφέρει εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας για να εξελιχθούν σε υγιείς και ενεργούς πολίτες.
Ανάμεσα σε άλλα μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Νομού Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Eφημερεύοντα Φαρμακεία Δήμου Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Eφημερεύοντα Φαρμακεία Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμαριά

Ταινίες στη Θεσσαλονίκη

Οι ταινίες που παίζονται σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Θεατρικές Παραστάσεις ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων