Μια ηλιόλουστη Τετάρτη ξεκίνησε το ταξίδι μας κι αυτή τη σχολική χρονιά, άνοιξαν οι πόρτες του σχολείου μας και γέμισαν οι χώροι με παιδιά και γονείς, αγκαλιές, χαιρετισμούς, χαμόγελα και διστακτικά βήματα…, περάσαμε στο προαύλιο του Δημοτικού κι άρχισε η θρησκευτική τελετή του αγιασμού…, μετά μπήκαμε στις τάξεις μας για την πρώτη ενημέρωση των γονέων, μιλήσαμε, μοιράσαμε ενημερωτικά σημειώματα, δωράκια υποδοχής και: ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Οι πρώτες μέρες είναι οι αναγνωριστικές για όλους, τους παλιούς και τους νέους, με τους σχολικούς χώρους, το προσωπικό, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κι άρχισε να κυλάει, όπως κάθε χρόνο, η σχολική καθημερινότητα: συστηθήκαμε στα παιδιά, τους δείξαμε τους χώρους του μικρού σχολείου μας, τις παιδαγωγικές γωνιές σε κάθε τάξη,

παιχνίδι με οικοδομικό υλικό

παιχνίδι με τα εργαλεία

σύνθεση παζλ

παιχνίδι με τα μέσα μεταφοράς

δουλειά στον πίνακα και παρουσίαση στην ομάδα

στο κομμωτήριο
τις καθημερινές ρουτίνες του προγράμματος…., γρήγορα εξοικειώθηκαν οι περισσότεροι μαθητές με τη βοήθεια των παιδαγωγών και των περσινών μαθητών, καλό μας ταξίδι και φέτος, με υγεία, θετική διάθεση, σκέψη και πράξη!!!
- Τμήμα Ν1: η κυρία Γωγώ με τα μαθητούδια της
- Τμήμα Ν2: η κυρία Μπέττυ, η κυρία Όλγα και ο κύριος Γιώργος, ο Σ.Ν. με τα μαθητούδια τους
- η κυρία Ειρήνη με τα παιδιά του Ολοήμερου Προγράμματος
- η Μις Άννα για τα αγγλικά, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και οι κυρίες Γιώτα και Αγγελική που μας φροντίζουν καθημερινά και διατηρούν το σχολείο μας καθαρό και φροντισμένο
…. συνεχίσαμε με τους κανόνες επικοινωνίας στην ομάδα, για να περνάμε όλοι καλά και να έχουμε καθαρούς ρόλους, τρόπους και λειτουργίες στη σχολικά καθημερινότητα,
, τα είπαμε, τα συζητήσαμε και φτιάξαμε το συμβόλαιο συνεργασίας, με υπογραφές, απ’ όλα…

το συμβόλαιο μας με τον τρόπο των μικρών μαθητών
Τις επόμενες μέρες παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας μέσα στην τάξη και στην αυλή, είπαμε το όνομά μας με διαφορετικούς τρόπους, γράψαμε το αρχικόγραμμα και συνεχίσαμε…



Α, όπως Απόλλωνας

Θ, όπως Θανάσης

Π, όπως Πωλίνα

Μ, όπως Μαργαρίτα
Σχηματίσαμε τα ονόματά μας ή τα αρχικά μας με πλαστελίνη…

Ανακαλύψαμε τα ονόματά μας στην άμμο…

βρήκαμε τα αρχικά του ονόματος

φωνάξαμε την μελισσούλα για να την κατευθύνουμε στο αρχικό μας γράμμα, το οποίο έπειτα στολίσαμε με κολάζ.

Μιλήσαμε και για τις ευγενικές λέξεις, για τις λέξεις εκείνες που όταν τις λέμε αλλά και όταν τις ακούμε, νιώθουμε όμορφα και συνεργαζόμαστε καλύτερα. Τα παιδιά έγραψαν με τη βοήθεια των γονιών τους τέτοιες λέξεις και τις έφεραν στο σχολείο.Τις διαβάσαμε και για να μην “φύγουν” και τις ξεχάσουμε, αποφασίσαμε να τις κλείσουμε σε ένα βάζο….

κι αν θέλετε να μαθαίνετε για τις εμπειρίες μας, εδώ στο ιστολόγιο του σχολείου μας, θα βρίσκετε συχνά και θα ζείτε μαζί μας στο μικρόκοσμο του Νηπιαγωγείου!!!