Με λαχταριστές μυρωδιές πλημμύρισε σήμερα το σχολείο μας, καθώς υποδεχτήκαμε με χαρά τους καταρτιζόμενους του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης- αρχιμάγειρας (chef)» της 1ης ΣΑΕΚ Ηρακλείου και με τη βοήθειά τους οι μαθητές και μαθήτριές μας παρασκεύασαν και γεύτηκαν παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα από τη Μάλτα, τα επονομαζόμενα Figolli. Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning ”Festive Explorers”, που πραγματοποιείται από τα παιδιά του τμήματος ΣΤ1 σε συνεργασία με σχολεία από Μάλτα, Τσεχία και Αθήνα για τη σχολική χρονιά 2024 – 2025. Οι συνεργαζόμενοι μικροί etwinners αντάλλαξαν παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές με τους εταίρους τους και κλήθηκαν να ετοιμάσουν μια από αυτές με σκοπό με αυτό τον τρόπο να έρθουν πιο κοντά με τον πολιτισμό και την παράδοση των χωρών των συνεργατών τους. Η συνταγή στέφθηκε με επιτυχία και τις Μαλτέζικες λιχουδιές δοκίμασαν οι μαθητές/τριες των τάξεων Δ`, Ε`και Στ`.
Την επιμέλεια της δράσης είχαν η συντονίστρια του προγράμματος κ. Πηνελόπη Κουκουλάκη και η εκπ/κός της Γαλλικής Γλώσσας, κ. Μαρία Γιακουμάκη.Τους σπουδαστές συνόδευσαν και καθοδήγησαν οι καθηγητές τους κ. Ασουμανάκη Ιωάννα και κ. Σταυρακάκης Ιωάννης ενώ στο σχολείο παρευρέθηκε και ο Διευθυντής της 1ης ΣΑΕΚ Ηρακλείου κ. Γραφανάκης Μιχάλης.
Συγχαρητήρια σε όλους για την όμορφη προσπάθεια!
Πατήστε πάνω στην εικόνα παρακάτω για να δείτε ολόκληρη τη συνταγή για τα Figolli.
Διαβάστε παρακάτω το βιβλίο συνταγών μας.