Στις 17 Νοεμβρίου, με περηφάνια και σεβασμό, γιορτάσαμε στο σχολείο μας την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, μια ημέρα που σηματοδοτείται ως σύμβολο αγώνα για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα δικαιώματα του λαού. Πέντε δεκαετίες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, είναι επιτακτικό να εξετάσουμε πώς αυτά τα ιστορικά γεγονότα συνδέονται με τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ανάγκες των παιδιών μας για ποιοτική παιδεία και παγκόσμια ειρήνη. Οι αγώνες του παρελθόντος μας υπενθυμίζουν τη σημασία της ελευθερίας, της συμμετοχής και της ενότητας. Είναι καθήκον μας να μεταδώσουμε στα παιδιά μας αυτές τις αξίες, προετοιμάζοντας τους να γίνουν ενεργοί πολίτες με κριτική σκέψη, κοινωνική ευαισθησία και δέσμευση στη δικαιοσύνη. Ας εμπνεύσουμε τα παιδιά μας να ονειρεύονται, να διερευνούν και να δημιουργούν. Μέσα από την παιδεία, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κοινωνία που αντανακλά τις αξίες του αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία.
΄Δ τάξη
Με τα παιδιά της Δ` τάξης, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, διοργανώσαμε μια συμβολική πορεία στη γειτονιά μας, φέρνοντας τη μνήμη αυτής της ηρωικής στιγμής στο προσκήνιο.
Γ2
Σε έναν πολύχρωμο κόσμο που προσπαθούμε να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα , οι μαθητές της Γ2 τάξης ανέτρεξαν στο παρελθόν. Τότε, που οι δικτάτορες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ζωές ασπρόμαυρες. Μέσα από τα έργα του ζωγράφου, Γιάννη Γαΐτη, ανακάλυψαν το κλίμα μιας εποχής όπου η ομοιομορφία και το “απαγορεύεται” ήταν μια μορφή ελέγχου. Τα παιδιά, επιθυμώντας να διατηρήσουν την ταυτότητα και τη μοναδικότητά τους επέλεξαν να αναπαραστήσουν τον πίνακα “Λαθραναγνώστες”. Τα χρωματιστά “ανθρωπάκια” έγιναν σύμβολο αντίστασης σε κάθε προσπάθεια επιβολής μιας γκρίζας και μονότονης ζωής.