Μήνας: Ιούνιος 2025
Φόβος και τρόμος στο δάσος του λαγού
Τελειώνοντας το Σχέδιο Δράσης ” Ταξιδεύοντας στον μαγευτικό κόσμο των βιβλίων” Φτιάξαμε μία ιστορία με τους ήρωες των βιβλίων που διαβάσαμε και τις λέξεις που ξεπήδησαν από το μυαλό μας. Η ιστορία προήλθε από τα παιδιά με πολύ φαντασία και η εικονογράφηση έγινε σε ομάδες. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό.
Επίσκεψη σε Βιβλιοθήκη
Μία όμορφη επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς την εμπειρία μας με το λεωφορείο, το υπαίθριο πικ νικ , τα μεγάλα ράφια με τα χιλιάδες βιβλία, τις δραστηριότητες που συμμετείχαμε !! Η συμμετοχή μας σε αυτήν μας γέμισε χαρά ενθουσιασμό και μια αίσθηση ευγνωμοσύνης για την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την χαρά της δημιουργίας και της μάθησης.
Ντίλι Ντίλι Ντίλι….
Τα παιδιά παρακολουθούν το βίντεο από ένα παραδοσιακό τραγούδι «Ντίλι, ντίλι…» το οποίο παρουσιάζεται μετά στην ολομέλεια με τις αντίστοιχες κάρτες, όπου τα παιδιά επαναλαμβάνουν τα λόγια βλέποντας με τη σειρά τους ήρωες.
Έπειτα τοποθετούνται οι ήρωες σε τετραγωνισμένο χαρτί
https://www.youtube.com/watch?v=5u1IlfOb3Po
Στην ολομέλεια ένα παιδί- ρομπότ εκτελεί την διαδρομή περνώντας από όλους τους ήρωες και η νηπιαγωγός συγχρόνως με τη λεκτική βοήθεια των παιδιών αποδίδει με μαρκαδόρο σχεδιάζοντας τα βελάκια της διαδρομής στον πίνακα, έχοντας μια πρώτη επαφή με τον αλγόριθμο.














