ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ 2021-2022



Λήψη αρχείου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΑ  1ο-5ο-13ο-14ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΥΚΕΩΝ

 

Για το σχολικό έτος 2021-2022 στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται τα νήπια που γεννήθηκαν το 2016 και προνήπια  το 2017

 

Οι εγγραφές γίνονται με ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην διεύθυνση:

https://protieggrafi.services.gov.gr.

Την  ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων στο Νηπιαγωγείο που ανήκουν βάσει της διεύθυνσης κατοικίας και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου εντός της προθεσμίας

1 έως 20 Μαρτίου 2021

Διαδικασία

  1. Οι γονείς- κηδεμόνες εισέρχονται στην σελίδα της εφαρμογής https://protieggrafi.services.gov.gr. με τους κωδικούς Taxisnet και επιλέγουν το Νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκει το νήπιο/προνήπιο βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους.
  2. Συμπληρώνουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, email( προαιρετικά) και κινητό τηλέφωνο για να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησης.
  3. Επιλέγουν το τέκνο για το οποίο αιτούνται την εγγραφή του/της και συμπληρώνουν τα στοιχεία του/της. Εάν ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμούν μπορούν να το εισάγουν τα στοιχεία μόνοι τους.
  4. Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τεκμηριώνεται σε ψηφιακή μορφή εγγράφου με σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο πρόσφατο δημόσιο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.
  5. Συμπληρώνουν τα στοιχεία άλλων τέκνων που φοιτούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα.
  6. Συμπληρώνουν αν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/ προνηπίου στο προαιρετικό Ολοήμερο ή στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (προσέλευση 7.45π.μ.- 8.00π.μ.).
  7. Συμπληρώνουν τα στοιχεία ενήλικων συνοδών νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση προς και από τη σχολική μονάδα.
  8. Επιλέγουν την αίτηση ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου

Δικαίωμα συμμετοχής στο τμήμα πρόωρης υποδοχής έχουν μόνο τα νήπια που είναι εγγεγραμμένα στο  προαιρετικό Ολοήμερο Τμήμα.

 

Δικαιολογητικά

Δικαιολογητικά που θα προσκομιστούν στο Νηπιαγωγείο έως τις 30 Μαρτίου 2021

 

Για το πρωινό υποχρεωτικό ωράριο 8.15.- 13.00:

  1. Ατομικό Δελτίο Μαθητή/τριας
  2. Βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Αποδεικτικό φοίτησης άλλου τέκνου σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα (εφόσον υπάρχει).
  4. Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριώνμε αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Για το Ολοήμερο 13.00-16.00

  1. Όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται στο πρωινό υποχρεωτικό ωράριο.

 

 

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που οι γονείς/κηδεμόνες αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://proti-eggrafi.services.gov.gr. η αίτηση μπορεί να γίνει με παρουσία στο Νηπιαγωγεία. Η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα παρακάτω τηλέφωνα ή email

1o Νηπιαγωγείο: 2310625381, mail@1nip-sykeon.thess.sch.gr

5o Νηπιαγωγείο: 2310625028, mail@5nip-sykeon.thess.sch.gr

13o Νηπιαγωγείο: 2310632164, mail@13nip-sykeon.thess.sch.gr

14o Νηπιαγωγείο: 2310610694, mail@14nip-sykeon.thess.sch.gr

Σας παρακαλούμε κατά την είσοδό σας στο χώρο να τηρείτε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Συνιστάται η χρήση μάσκας, γαντιών και να έχετε μαζί σας το δικό σας στυλό.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η υποβολή της αίτησης και η αποδοχή αυτής από το Νηπιαγωγείο δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Η σχολική μονάδα φοίτησης του νηπίου/προνηπίου καθορίζεται μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων και αφού η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατανείμει τις αιτήσεις σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις κάθε Νηπιαγωγείου.

Από το σχολικό έτος 2021-2022 η φοίτηση των νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία που συμπληρώνουν ηλικία 4 ετών (γεννηθέντα το 2017) γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση