Η Κοκκινοσταλίτσα

Η συγγραφέας  Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη  παρουσίασε στα παιδιά το παραμύθι της με τίτλο “Η Κοκκινοσταλίτσα”  (το οποίο  έγινε σε συνεργασία με τον ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ & ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ) και ακολούθησε διδακτική συζήτηση για την προώθηση της κουλτούρας της Αιμοδοσίας.

Δράση “Ανοιχτή βιβλιοθήκη”

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε από το νηπιαγωγείο μας η δράση της Ανοιχτής Παιδικής Βιβλιοθήκης που δημιούργησε και εγκαινίασε το 74ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, τον Απρίλη του 2023 στο πάρκο Γεωργιάδη με χορηγίες από γονείς και εκπαιδευτικούς  καθώς και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και εθελοντικές ομάδες. Στην εν λόγω βιβλιοθήκη έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά της πόλης.

Με  στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την ενίσχυση του εθελοντισμού η βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε από βιβλία που συγκέντρωσαν τα παιδιά  με τους γονείς τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε δράση με θέμα την ΕΙΡΗΝΗ. Τα παιδιά αφού προσέφεραν, παρακολούθησαν την ανάγνωση του παραμυθιού “Το κόκκινο κουμπί” της Ελένης Μπετεινάκη από τη νηπιαγωγό Ρίτσα Σωμαράκη και συμμετείχαν στο θεατρικό παιχνίδι “Τα χρώματα της Ειρήνης και της συνεργασίας” αισθησιοκινητικό δρώμενο το οποίο έγραψε και διαμόρφωσε η νηπιαγωγός  Ανθή Παπαδοκωστάκη με την εμψύχωση της νηπιαγωγού Μαρίας Μεραμβελιωτάκη.  Τελειώνοντας τραγουδήσαμε  για την ΕΙΡΗΝΗ!!!

Την σκυτάλη της δράσης παραλαμβάνει το 24 &31 Δημοτικό Σχολείο.

Πολυτεχνείο

Μια μέρα σαν κι αυτή πριν από 50 χρόνια, οι φοιτητές διαδήλωναν για την ελευθερία, την Δημοκρατία. Παρατηρούμε το φωτογραφικό υλικό και θυμόμαστε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Με τραγούδια, συνθήματα και λευκά περιστέρια, καταθέτουμε γαρίφαλα στο μνημείο, τραγουδάμε για την ειρήνη.

Ανήμερα της επετείου μια έκπληξη περίμενε τους μικρούς μαθητές. Παρακολουθήσαμε με χαρά την λατρευτή  μας Ντενεκεδούπολη που μας έπαιξαν με κουκλοθέατρο οι αγαπημένες μας δασκάλες!!!

Παγκρήτιο στάδιο

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Γνωριμία με  το ανθρώπινο σώμα” επισκεφθήκαμε το Παγκρήτιο Στάδιο. Τα παιδιά είχαν την χαρά να δουν από κοντά τους χώρους άθλησης και να συμμετέχουν σε αθλήματα με τη βοήθεια των γυμναστών. Έτρεξαν, έκαναν ισορροπία στη δοκό, κρίκους, άλμα εις μήκος, γκολάκια, σκυταλοδρομίες, ακοντισμό… Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία που ενθουσίασε όλα τα παιδιά!

Συμμετοχή σε Δίκτυο Σχολείων-Ανοιχτή Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι στο νηπιαγωγείο μας αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε μία δράση που αφορά ένα δίκτυο σχολείων και περιλαμβάνει την υιοθέτηση μιας παιδικής βιβλιοθήκης για ένα μήνα. Πρόκειται για την Ανοιχτή Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη που δημιούργησε και εγκαινίασε το 74ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, τον Απρίλη του 2023 στο πάρκο Γεωργιάδη. Η δράση έχει στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την ενίσχυση του εθελοντισμού. Στην εν λόγω βιβλιοθήκη έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά της πόλης.  Η βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε από βιβλία που συγκέντρωσαν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 74ου Νηπιαγωγείου καθώς και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς και εθελοντικές ομάδες. Το υλικό της βιβλιοθήκης ανανεώνεται συνεχώς από σχολεία που παραλαμβάνουν τη σκυτάλη από το προηγούμενο, οργανώνοντας παράλληλα και μια δράση στο πάρκο. Εμείς  παραλάβαμε τη σκυτάλη από το Νηπιαγωγείο Ροδομηλιά στις 21 Οκτωβρίου  και θα πραγματοποιήσουμε μια δράση το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρα 11 έως 12 το πρωί στο πάρκο Γεωργιάδη. Θα θέλαμε να επιλέξετε μαζί
με το παιδί σας ένα παραμύθι σε καλή κατάσταση που έχετε στο σπίτι,
για να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη του πάρκου. Το θέμα της δράσης θα είναι η ΕΙΡΗΝΗ,  και θα περιλαμβάνει:

  1. Καλωσόρισμα- Τακτοποίηση παραμυθιών στη βιβλιοθήκη
  2.  Αφήγηση του παραμυθιού για την Ειρήνη
  3. Θεατρικό παιχνίδι ¨Τα χρώματα της Ειρήνης και της συνεργασίας¨, με τη συμμετοχή των μαθητών μας
  4. Τραγούδι για την Ειρήνη
  5. Παράδοση σκυτάλης στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας

Σας περιμένουμε με χαρά!!!