Εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025

Oι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Eγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2020.

Λειτουργούν τα εξής είδη τμημάτων:

  • 8:15-13:00 Υποχρεωτικό 
  • 8:15-16:00 Ολοήμερο
  • 8:15-17:30 Διευρυμένο

Υπάρχει επιλογή πρόωρης προσέλευσης 7:45  μόνο για τους μαθητές του ολοήμερου τμήματος.

Oι αιτήσεις εγγραφών γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το παιδί, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου.

ΟΔΟΙ 13ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Αγίας Ευθυμίας (όλη) -Αγίου Στεφάνου (όλη)  -Αγρινίου (όλη)-Αθηνών-Αϊδινίου (από την αρχή έως τη γέφυρα της εθνικής)-Αιμιλίου Βεάκη (όλη)-Αν. Ζουρίδη (όλη)-Ανεμώνης (2-12)-Απολλοδώρου (όλη)-Αταλάντης (όλη)-Βαλτετσίου (όλη)-Γιανναράκη Νικ.-Δελαπόρτα (όλη)-Δελβινακίου (όλη)-Δημαρά Κ.Θ. (όλη)-Δομοκού (όλη)-Δραπετίου (όλη)-Ειλειθυίας (όλη)-Ερυθραίας  (36- 137 & 146 όλα) -Ευζώνων (όλη) Ευστρατίου Φωτάκη (όλη) -Ζερβονικόλα (όλη)-Ηγουμενίτσας (όλη)-Θ. Τζεδάκη (1-10)-Θεοφράστου (τα ζυγά) -Θήβας (όλη)-Ιδαία (όλη)-Ιωαννίδη  Γ. (όλη)-Κακριδή Ι. ( 2-30 τα ζυγά)-Καρυάτιδων (όλη)-Κασομούλη Νικολάου όλη) -Κασσάνων (1-8) -Καστελλίου (όλη)-Κοκότση Δημητρίου (όλη)-Κουτσουδάκη Γεωργίου (όλη)-Κρασαδάκη (όλη)-Κρήτης (όλη)-Κυριάκου Δ. (όλη)-Λ. Κνωσού (121 & 152 έως 191 & 208)  -Λ. Παπαναστασίου (75  εως 155 τα μονά )-Λιγόρτινος (όλη) -Λιμπρίτη Ι.  (όλη)-Λοΐζου Μάνου (όλη)-Μαρκάκη Μανώλη (όλη)-Ματζαπετάκη ( 1-6 )-Μελισσείδου (όλη) -Ναυπλίου (όλη) -Νικ. Καμπιτάκη -Παστρικάκη Ι. (όλη)-Πάτρας (όλη) -Πλαγιωτάκη Βασίλη (όλη)-Πύργου (όλη)-Ρίθυμνας (όλη)Σεργίου Κυβέλης (όλη)-Σηφάκη Μιχαήλ (όλη) -Σπάρτης (όλη) -Σποράδων (όλη) -Σταυρινίδου Ν. (όλη)-Τσίρκα Στρατή (όλη)-Χαλκίδας (όλη)

Στην ηλεκτρονική εγγραφή υποβάλλεται αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας, αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό,

  • λογαριασμό ΔΕΚΟ,
  • μισθωτήριο συμβόλαιο,
  • ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας

Αφού ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική εγγραφή θα πρέπει να προσκομίσετε στο σχολείο μέχρι τις 20 Μαρτίου τα εξής:

Α. Αίτηση εγγραφής για το Ολοήμερο ΄και το Διευρυμένο 

Β. Έγγραφη υπεύθυνη δήλωση με τη συναίνεση του ετέρου γονέα για την εγγραφή του παιδιού του στο 13ο νηπιαγωγείο:

  • με υπεύθυνη δήλωση μέσω του gov.gr
  • με υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τα ΚΕΠ
  • με αυτοπρόσωπη παρουσία του ετέρου γονέα με την ταυτότητα του στο σχολείο για το γνήσιο της υπογραφής

Γ. Βιβλιάριο εμβολίων όπου θα αποδεικνύεται ότι το παιδί έχει εμβολιαστεί – Όχι φωτοτυπία.

Δ. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  συμπληρωμένο από τον παιδίατρο (προσκομίζεται έως τον Ιούνιο)

Ε. Σε περίπτωση μαθητών μαθητριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες γνωμάτευση από δημόσιο φορέα όπως ΚΕΔΑΣΥ, Ιατροπαιδαγωγικό.

Για την παραλαβή των παραπάνω δικαιολογητικών και για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο  2810 211 623  και ώρες 08:00 έως 09:00.Λήψη αρχείου

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τους “Δεινόσαυρους”, που αποτέλεσε συνέχεια του εργαστηρίου δεξιοτήτων

“STEAM και η ΓΗ γυρίζει”, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και απολαύσαμε μια συναρπαστική εμπειρία!

Αρχικά γίναμε παλαιοντολόγοι και με περίσσια διάθεση εξερεύνησης, ανακαλύψαμε ευρήματα μοναδικά, απολιθώματα, οστά, κοχύλια, τα ομαδοποιήσαμε, τα συγκρίναμε και νιώσαμε τη χαρά της ανακαλυπτικής γνώσης! Στη συνέχεια ενθουσιαστήκαμε με τις εντυπωσιακές φιγούρες Δεινοσαύρων που υπάρχουν στο Μουσείο και πριν φύγουμε βιώσαμε τον σεισμό στον προσομοιωτή και ακούσαμε σημαντικές πληροφορίες για το πως να προφυλασσόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τον αληθινό σεισμό!!

 

Εργαστήριο Δεξιοτήτων “STEAM και η ΓΗ γυρίζει…”

Όλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν και από τα τέσσερα τμήματα του Νηπιαγωγείου μας, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο.

 

 

 

Βασιλόπιτα

Με τον ερχομό του Καινούριου Χρόνου τηρήσαμε το έθιμο της Βασιλόπιτας. Ο σύλλογος Γονέων πρόσφερε τις βασιλόπιτες και τα δώρα στους νικητές!  Καλή χρονιά σε όλους!

Χριστούγεννα 2023

Οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις του νηπιαγωγείου μας ξεκίνησαν και φέτος με προσφορά αγάπης !!! Συλλέξαμε τρόφιμα για ενίσχυση του συλλόγου  “Χαμόγελο του παιδιού”!0 02 05 2b1baf09ad34ca4520d9f626f5c06933d23cdcd2b5b05b4d199954653f338536 f73732442e43c420

Μας επισκέφτηκε από το εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής και έκφρασης «ΣΧΕΔίΑ» η εικαστικός Δήμητρα Μηλαθιανάκη και δημιούργησε μαζί με τα παιδιά ένα φανταστικό ξωτικό!

κάθε τμήμα έγινε ένα εργαστήρι δημιουργίας Χριστουγεννιάτικων κατασκευών…

…με αποτέλεσμα όμορφες δημιουργίες από τα παιδικά χεράκια!

Το σχολείο μοσχοβόλησε από λαχταριστά Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια!

 

Ήρθε ο αγαπημένος μας Άι Βασίλης και μας μοίρασε τα δώρα του!

 

Από τους γονείς του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στήθηκε Χριστουγεννιάτικο παζάρι…

…και φυσικά τραγουδήσαμε τα κάλαντα!

Καλά Χριστούγεννα!!! Καλώς να μας έρθει το 2024!!!

Δελτίο Τύπου-Ευχαριστήριο

Tα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 13ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου ευχαριστούμε τον

Άγιο Βασίλη των σουπερμάρκετ Χαλκιαδάκη

που σήμερα, 18/12/23, μας έφερε δώρα εκλεκτά:

1 ξύλινο μαγαζάκι- κουκλοθέατρο 2 συλλογές σφηνοτουβλάκια των 112 τεμαχίων το καθένα.

Οι μαθητές μας χάρηκαν που είδαν τον Αη Βασίλη από κοντά, ξετρελάθηκαν με τα δώρα που μας έφερε

και δεν έχασαν την ευκαιρία να του ζητήσουν να τους φέρει και τα δικά τους δώρα.

Ευχαριστούμε την κα. Βιβή Ξυπάκη, υπεύθυνη του τμήματος
δωρεών και χορηγιών των σουπερμάρκετ Χαλκιαδάκη για την άψογη συνεργασία,

καθώς και τη Διοίκηση της επιχείρησης για την
ευαισθησία που δείχνει απέναντι στις ανάγκες των σχολείων.

Η Διευθύντρια του 13ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου
Αμαλία Σηφάκη

 

Δράση “Ανοιχτή βιβλιοθήκη”

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε από το νηπιαγωγείο μας η δράση της Ανοιχτής Παιδικής Βιβλιοθήκης που δημιούργησε και εγκαινίασε το 74ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, τον Απρίλη του 2023 στο πάρκο Γεωργιάδη με χορηγίες από γονείς και εκπαιδευτικούς  καθώς και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και εθελοντικές ομάδες. Στην εν λόγω βιβλιοθήκη έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά της πόλης.

Με  στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την ενίσχυση του εθελοντισμού η βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε από βιβλία που συγκέντρωσαν τα παιδιά  με τους γονείς τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε δράση με θέμα την ΕΙΡΗΝΗ. Τα παιδιά αφού προσέφεραν, παρακολούθησαν την ανάγνωση του παραμυθιού “Το κόκκινο κουμπί” της Ελένης Μπετεινάκη από τη νηπιαγωγό Ρίτσα Σωμαράκη και συμμετείχαν στο θεατρικό παιχνίδι “Τα χρώματα της Ειρήνης και της συνεργασίας” αισθησιοκινητικό δρώμενο το οποίο έγραψε και διαμόρφωσε η νηπιαγωγός  Ανθή Παπαδοκωστάκη με την εμψύχωση της νηπιαγωγού Μαρίας Μεραμβελιωτάκη.  Τελειώνοντας τραγουδήσαμε  για την ΕΙΡΗΝΗ!!!

Την σκυτάλη της δράσης παραλαμβάνει το 24 &31 Δημοτικό Σχολείο.

Πολυτεχνείο

Μια μέρα σαν κι αυτή πριν από 50 χρόνια, οι φοιτητές διαδήλωναν για την ελευθερία, την Δημοκρατία. Παρατηρούμε το φωτογραφικό υλικό και θυμόμαστε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Με τραγούδια, συνθήματα και λευκά περιστέρια, καταθέτουμε γαρίφαλα στο μνημείο, τραγουδάμε για την ειρήνη.

Ανήμερα της επετείου μια έκπληξη περίμενε τους μικρούς μαθητές. Παρακολουθήσαμε με χαρά την λατρευτή  μας Ντενεκεδούπολη που μας έπαιξαν με κουκλοθέατρο οι αγαπημένες μας δασκάλες!!!

Παγκρήτιο στάδιο

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Γνωριμία με  το ανθρώπινο σώμα” επισκεφθήκαμε το Παγκρήτιο Στάδιο. Τα παιδιά είχαν την χαρά να δουν από κοντά τους χώρους άθλησης και να συμμετέχουν σε αθλήματα με τη βοήθεια των γυμναστών. Έτρεξαν, έκαναν ισορροπία στη δοκό, κρίκους, άλμα εις μήκος, γκολάκια, σκυταλοδρομίες, ακοντισμό… Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία που ενθουσίασε όλα τα παιδιά!