Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Οι μέρες πριν τα Χριστούγεννα  κύλησαν γεμάτες με ξεχωριστές δράσεις!!!

Αρχικά υποδεχτήκαμε με πολύ χαρά στο Νηπιαγωγείο μας,

τη συγγραφέα- νηπιαγωγό Ελένη Μπετεινάκη. 

Μαζί της ήρθαν όλα τα σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια και οι ήρωες από τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια της.

Ο Εδώ και ο Αλλού, ο τρακατρούκας, ο Πι και Φι, η νεράιδα ΄Άχνη, μα και ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα μάγεψαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας, παρασέρνοντας τα σε περιπέτειες μοναδικές με άρωμα γιορτινό! 

Ευχαριστούμε Ελένη που μοιράστηκες μαζί μας στιγμές μαγείας με μπόλικη αστερόσκονη!!!

Έπειτα το σχολείο μας μοσχομύρισε  από τα  παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά που φτιάξαμε με τα χεράκια μας και με την βοήθεια μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά τους!!!

Ο κύριος Σκουλούδης αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και με το λαούτο του επένδυσε μουσικά τα κάλαντα και τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια των παιδιών!!!

Ευχαριστούμε τον υπέροχο μουσικό!!!

 Ακολούθησε η θεατρική παράσταση Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη που μας διασκέδασε απίστευτα και ταυτόχρονα έστειλε μηνύματα αποδοχής στη διαφορετικότητα γιατί παρά τις διαφορές τους ο Φον Κουραμπιές και ο Κομης Μελομακαρονης κατά βάθος ήταν ίδιοι!!!

Επόμενη δράση ήταν η επίσκεψη στο 19ο Δημοτικό. Εκεί, με πολύ χαρά συναντήσαμε τους παλιούς μας συμμαθητές και τραγουδήσαμε όλοι μαζί κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια!!!

Ώσπου έφτασε η τελευταία μέρα με τις περισσότερες εκπλήξεις! Εμφανίστηκε ο αγαπημένος μας Αϊ-βασίλης και τα προσωπάκια μας έλαμψαν από χαρά και ενθουσιασμό!!! Μοίρασε απλόχερα δώρα και λαχταριστές σοκολάτες στα παιδιά και σκόρπισε χαμόγελα και χαρά!

Οι υπέροχες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των γονιών και των εκπαιδευτικών στήθηκαν σε ένα γιορτινό παζάρι  ενώ παράλληλα τα παιδιά έψαλαν μελωδικά τα  κάλαντα και σκόρπισαν ζεστές και αγαπησιάρικες ευχές για τον καινούργιο χρόνο!

 Και μερικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τα μαγικά χεράκια των παιδιων αλλά και διασκεδαστικά Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια! 

Δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων κατασκευών που λειτουργούσαν καθημερινά  και πυρετωδώς σε όλες τις τάξεις!

Καλές γιορτές με υγεία, αγάπη, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία!!!!

Σεμινάριο για την παιδική κακοποίηση

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στον χώρο του 64ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου  οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω Νηπιαγωγείων: 13ο, 53ο, 60ο  και 64ο παρακολούθησαν ένα τρίωρο σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης  με θέμα:

¨Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών κακοποίησης στο χώρο του σχολείου¨

Οι εισηγήτριες Παπαϊωσήφ Μιρέλλα, Msc αναπτυξιακή ψυχολόγος και Χειρίδη Ελεονώρα κοινωνική λειτουργός μας υπέδειξαν με βιωματικό τρόπο τα σημάδια που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν και να μας κινητοποιήσουν καθώς και  το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ανάλογα με τα περιστατικά που συναντάμε. Παρόλο που το θέμα της  κακοποίησης των παιδιών είναι ιδιαίτερα στενάχωρο, θα πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε ιδιαίτερα  ευαισθητοποιημένες και το δρόμο αυτό μας τον υπέδειξαν η κυρία Μιρέλα η κυρία Ελεονώρα.

Τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα!!!

Σεμινάριο για την επιθετικότητα στα παιδιά

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτικοί του 13ου και του 34ου  Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν ένα 3ωρο σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης, στον χώρο του 13ου Νηπιαγωγείου με θέμα:

¨Συναισθηματική αντίληψη των νηπίων.  Το  συναίσθημα του θυμού και η επιθετική συμπεριφορά¨ 

Η εισηγήτρια  παιδοψυχολόγος- νηπιαγωγός Τρίγωνη Ροζάρια μας ανέλυσε τα στάδια ανάπτυξης του συναισθήματος στα παιδιά, τα αίτια της επιθετικότητας και τις τεχνικές διαχείρισης τέτοιων συμπεριφορών στο πλαίσιο της σχολικής τάξης. Ευχαριστούμε την ροζάρια για την κατατοπιστική εισήγηση της, καθώς και την προϊσταμένη του 34ο νηπιαγωγείου  Δοξαστάκη Χρυσούλα για τη συνεργασία και την υλοποίηση της συγκεκριμένης επιμόρφωσης.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων δράσεων του 13ου Νηπιαγωγείου

  •  Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου υποδεχόμαστε τη συγγραφέα- Nηπιαγωγό Ελένη Μπετεινάκη και με πολύ χαρά γνωρίζουμε από κοντά, όλους τους σκανταλιάρηδες ήρωες των Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών της…
  •  Την Τρίτη  13 και την Τετάρτη  14 Δεκεμβρίου οργανώνουμε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά με τη βοήθεια μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
  •  Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου  διασκεδάζουμε με παραδοσιακά κάλαντα του τόπου μας,  συντροφιά με τους μουσικούς Σκουλούδη Γεώργιο, γονέας του σχολείου μας, στο λαούτο και Ταμπακάκη Ελευθέριο στη λύρα
  •  Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου παρακολουθούμε τη Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση ¨Φον Κυραμπιές, εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη¨, από τη Θεατρική σκηνή Ηρακλείου, σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά
  •  Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου απολαμβάνουμε μία Χριστουγεννιάτικη ταινία στον προτζέκτορα του σχολείου
  •  Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου επισκεπτόμαστε το 19ο Δημοτικό σχολείο και  ψάλλουμε τα κάλαντα στους παλιούς μας συμμαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος, μετάβαση στο δημοτικό
  •  Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου υποδεχόμαστε τον αγαπημένο όλων των παιδιών Άι Βασίλη (Τζιρίτα Μιχάλη, γονέας μαθητή) και απολαμβάνουμε τα δώρα και την αγάπη του. Την ίδια ημέρα  θα λειτουργεί Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο χώρο του σχολείου με δημιουργίες των γονιών και των εκπαιδευτικών και παράλληλα τα παιδιά θα πλαισιώσουν το παζάρι με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάλαντα και ευχές.

  

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και οικογενειακή Ευτυχία…

Από τη διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 13ου Νηπιαγωγείου!

christmas tree 2999722 340