Πασχαλινές δημιουργίες

Μερικές από τις πασχαλινές κατασκευές από τα μικρά χεράκια των παιδιών με πολλές ευχές για Καλό Πάσχα!

ΚΟΥΛΚΟΟΥΛΟΥΠΡΟ ΚΛΟΥΠΡΟΑΒΓΑΚΑΛ

ΛΑΓΟΚΑΛΛΑΓΟΙ

 

ΛΑΓΚΟΥΝΙΑΚΟΥΝΣΤΑΥΡΟΙπασχα13ΚΟΤΟΠΛΑ 645ΒΙΒΒΛΙΑ       Κλιμακωτό παραμύθι:΄΄Τα κόκκινα πασχαλινά αβγά του κουνελίνου΄΄ΠΑΡΑΜΥΘΙ κλιμακωτό Τα κόκκινα πασχαλινά αβγά του κουνελίνου

 

Επίσκεψη εθελοντών Δασοπροστασίας Υμηττού

Σήμερα δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά στο σχολείο μας την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη λειτουργία του Πυροσβεστικού οχήματος, τον εξοπλισμό των πυροσβεστών, να μάθουμε για τον τρόπο προστασίας από τις φωτιές, αλλά το πιο σημαντικό: Συζητήσαμε για την έννοια του εθελοντισμού και τη σημασία της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Μετά βάλαμε τα κράνη μας και γίναμε όλοι μαζί πυροσβέστες και… σβήσαμε “φωτιές”!

κρακκρακρεξοπλιφεξοπολεολοιατοδωρ

ατομ

 

Δράσεις φιλαναγνωσίας

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού βιβλίου, στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας  , επισκεφτήκαμε τη Δημοτική βιβλιοθήκη .Ξεναγηθήκαμε στους χώρους και γνωρίσαμε τον τρόπο λειτουργίας της :τις κατηγορίες των βιβλίων, πως ταξινομούνται   , πως μπορούμε να δανειστούμε. Η κ. Θεανώ, υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μας παρουσίασε το εξαιρετικό ΄΄Γίνε Δέντρο΄΄, το οποίο έγινε αφορμή για συζήτηση γύρω από την αξία των βιβλίων αλλά και των δασών, το αποδώσαμε εικαστικά και φυσικά  παίξαμε ψυχοκινητικά παιχνίδια.

εξωεισχωρθε αβοβολταγοκορι 1ιωνχρβιβδ0δ1δ2δ3δ5δ4

Αφού είπαμε τις εντυπώσεις μας από την επίσκεψη στη βιβλιοθήκη,  στο σχολείο διαβάσαμε το αγαπημένο παραμύθι<<Η κοκκινοσκουφίτσα και ο τελευταίος λύκος>>της Νανάς Δαγιόγλου, και είδαμε ότι ο λύκος δεν είναι δα και τόσο κακός! Κάναμε δραματοποίηση παραμυθιού,   φτιάξαμε σελιδοδείκτες και ζωγραφίσαμε τα πιο αγαπημένα μας παραμύθια.

.τιτλοσκοκμαμθεατρολυκσελιδσελιδοδι

Είμαστε βιβλιοφάγοι!

καμπιαβιβλιοφα

Εργαστήρια Δεξιοτήτων :Το παράπονο των ζώων

4 Απριλίου σήμερα, Παγκόσμια ημέρα φιλοζωϊας, αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσουμε τα εργαστήρια Δεξιοτήτων΄΄ Το παράπονο των ζώων΄΄. Με το Διασχολικό Πρόγραμμα-Άτυπο Δίκτυο Σχολείων «Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς» της ΠΦΠΟ (Πανελλαδική Φιλοζωϊκή Περιβαλλοντική Ομοσπονδία), περισσότερα από 200 νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα συνδεθήκαμε διαδικτυακά και παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για τις ανάγκες και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

6 1     

75 1

Καταγράψαμε τις ανάγκες τους και και τα παράπονά τους έναντι των ανθρώπων

σκλ

Ψηφίσαμε το αγαπημένο μας ζωάκι και κάναμε κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.

3 1

2

Συζητήσαμε για τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση. Παίξαμε παιχνίδια (τα ίχνη τους-το άλλο μισό).

52             

        3

Γράψαμε τα συνθήματά μας

7

6

παραπονα

Φτιάξαμε θαλάσσιους ελέφαντες

φωκιεσ

Διαβάσαμε το παραμύθι΄΄Ο ΓΥΠΑΣ ΚΙ Η ΧΕΛΩΝΑ΄΄ και το εικονογραφήσαμε.γυγυυυ 1γυυυ 2

Το παραμύθι της Λίλας Πατρόκλου<<Ο Λάμπης, ένα  λυκάκι μεγαλώνει στην Πίνδο>>

λαμπης

Φτιάξαμε βιβλιαράκι για την καφέ αρκούδα

https://www.storyjumper.com/book/read/129467192/6240a50aecc22