Δράση για την προστασία του Υμηττού

Σήμερα, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί,  του  Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν ένα πολύ προσεγμένο εκπαιδευτικό- περιβαλλοντικό πρόγραμμα από συνεργάτες  του ΣΠΑΥ Ηλιούπολης για την προστασία του Υμηττού. Μέσα από την αφήγηση παραμυθιού, και το βιωματικό παιχνίδι οι μικροί μαθητές/τριες  έμαθαν τα μυστικά της μέλισσας, φύτεψαν φυτά και λουλούδια, και πήραν οδηγίες για τη φροντίδα τους. Κάθε τμήμα φύτεψε το δικό του δέντρο, στο οποίο  έδωσε όνομα:΄΄Το δέντρο της σοφίας΄΄ και ΄΄Το δέντρο του χαμόγελου΄΄, αντίστοιχα.     α βμ  γ403398727 997761431298923 915628295702027585 n φ φυτευω φυ403394949 1169995413976575 7161238144841703941 nβρββ

Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Το αγαπημένο θέμα των παιδιών: Συζήτηση για τα ζώα , για τη φροντίδα τους, τα δικαιώματά τους.σκλζωα

Επίσκεψη της συγγραφέως Δήμητρας Φώτου και πρώτη προσέγγιση του βιβλίου της<<17 αδέσποτες ιστορίες από την αρχαιότητα>> με θέμα τα ζώα.

651fc3886b3c7673841

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, παίξαμε στην αυλή, τρέξαμε, γυμναστήκαμε και, φυσικά πήραμε και  μετάλλια.

γ6         γ5                  αυ1 1     . αυ2 1 αυ3 1 γ2     μπαλμπλγ3γ8

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Aγαπητοί γονείς,
Σύμφωνα με  εγκύκλιο  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

Η δημιουργία μαθητικού λογαριασμού μαθητών προνηπίων και όσων μαθητών δεν διαθέτουν ήδη λογαριασμό μπορεί να γίνει  από τους γονείς/κηδεμόνες με εγγραφή από τη σελίδα https://register.sch.gr/students/.

  • Στην ίδια σελίδα μπορεί να φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσετε  ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
  • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών απευθύνονται στο σχολείο για να τους δοθεί ο αριθμός .
  • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης e-mail του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί e-mail με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

Πολιτιστικό πρόγραμμα: Φωτοϊστορίες και ψηφιακή αφήγηση

Ολοκληρώσαμε τις  ΄΄Φωτοϊστορίες με ψηφιακή αφήγηση΄΄, ένα πρόγραμμα που άρεσε πολύ στα παιδιά. Αφού επέλεξαν ένα  αγαπημένο τους αντικείμενο, το φωτογράφισαν και το παρουσίασαν στην τάξη. Σε δεύτερη φάση ,έκαναν τη δική τους  εικαστική παρέμβαση, δημιουργώντας μια ιστορία , την οποία αφηγήθηκαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο! Το ίδιο πρόγραμμα υλοποιήθηκε και στο 8° Νηπιαγωγείο Καισαριανής. Ανταλλάξαμε αποτελέσματα  και τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα!