Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Η Οδύσσεια στην αυλή του σχολείου

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

από 13.11.2023 πλήρες πρόγραμμα

Ωράριο Λειτουργίας

ωράριο

Ώρες ενημέρωσης γονέων

ώρα γονέων 2
European Radio Logo

Η Οδύσσεια στην αυλή του σχολείου

Το ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη· το ταξίδι του Οδυσσέα προς την αυτογνωσία… Ένα ταξίδι που κάνουν κάθε σχολική χρονιά όλοι οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, καθώς διδάσκονται το ομηρικό κείμενο. Όμως πώς μπορεί να γίνει ένα τέτοιο ταξίδι στην αυλή του σχολείου; Και πώς μπορεί να συνδέεται με την επαυξημένη πραγματικότητα;

Οι μαθητές του 12ου Γυμνασίου το κατάφεραν: δημιούργησαν καρτέλες για κάθε σταθμό του ταξιδιού, από την Τροία ως την Ιθάκη. Σε κάθε καρτέλα υπήρχε ένα σχέδιο Qr code. Κάθε τέτοιο σχέδιο έκρυβε κάποιο ψηφιακό κουίζ, παζλ ή βίντεο σχετικό με τον κάθε σταθμό. Οι καρτέλες τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της αυλής μας, η οποία για μία ημέρα έγινε η Μεσόγειος θάλασσα της ομηρικής εποχής. Οι μαθητές σε ομάδες περιπλανήθηκαν από σταθμό σε σταθμό, όπου χρησιμοποιώντας τις φορητές συσκευές τους σκάναραν τα Qr codes, απάντησαν στα κουίζ, έλυσαν τα παζλ και κατέληξαν … στην Ιθάκη, βιώνοντας, έστω και εικονικά, τον νόστο του Οδυσσέα.

Η δουλειά ήταν συλλογική, καθώς οι ερωτήσεις των κουίζ ήταν φτιαγμένες από τους ίδιους του μαθητές, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο έκαναν και την …επανάληψή τους στην Οδύσσεια.

Ιδέα και υλοποίηση:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α2 και του Α4 του σχολείου μας με την καθηγήτριά τους Μαρία Κιούση.

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Το τραγούδι της εβδομάδας: “Σε τούτο το στενό” Δ. Γκούτης – Γρ. Μπιθικώτσης, Β. Γκίκα

Σαν σήμερα

25/5/: Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά
Η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών (International Missing Children’s Day) διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά το πρόβλημα αυτό και παράλληλα να επισημάνει στους γονείς τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την προστασία των παιδιών τους.
Το Amber Alert Hellas είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων, το οποίο ενεργοποιείται από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με την έγκριση της Ελληνικής Αστυνομίας. Περισσότερα...

   - Σχετικές αναρτήσεις

25/5/1832: Υπογράφεται στο Λονδίνο η Συνθήκη, με την οποία η Ελλάδα ανακηρύσσεται Βασίλειο.

Μετρητής επισκέψεων

Μετρητής επισκεπτών
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση