Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Το 12ο Γυμνάσιο Λάρισας “Μ. Καραγάτσης” περνά πλέον σε άλλη εποχή!

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

από 13.11.2023 πλήρες πρόγραμμα

Ωράριο Λειτουργίας

ωράριο

Ώρες ενημέρωσης γονέων

ώρα γονέων 2
European Radio Logo

Το 12ο Γυμνάσιο Λάρισας “Μ. Καραγάτσης” περνά πλέον σε άλλη εποχή!

Νέα εποχή στο σχολείο μας με 14 διαδραστικούς πίνακες! Εγκαταστάθηκαν και ήδη λειτουργούν!

Η περασμένη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορική, καθώς τη μέρα αυτή εγκαταστάθηκαν σε όλες τις αίθουσες του σχολείου μας δεκατρείς συνολικά υπερσύγχρονοι διαδραστικοί πίνακες διδασκαλίας. Πλέον, η διδασκαλία στο Γυμνάσιό μας θα γίνεται και με νέα ψηφιακά εργαλεία για το σύνολο των μαθητών. Τα εργαλεία αυτά ελπίζουμε να  συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση της  ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Οι πίνακες αυτοί, επί πλέον, συνδέουν κάθε τάξη με το διαδίκτυο, με το ηλεκτρονικό βιβλίο και με πάρα πολλές βάσεις δεδομένων του Υπ. Παιδείας και όχι μόνο, από τις οποίες θα αντλείται δωρεάν ψηφιακό υλικό. Οι δυνατότητές τους για κάθε μάθημα είναι εξαιρετικές. Σε συνδυασμό δε με το σχολικό βιβλίο αλλά και με τους κλασσικούς πίνακες που πάντα θα έχουν τη θέση τους στην αίθουσα, αυξάνουν τα μέσα που έχει στη διάθεσή του κάθε εκπαιδευτικός για το μάθημά του.

Ήδη από τις πρώτες ημέρες μαθητές και καθηγητές άρχισαν να χρησιμοποιούν του νέους Πίνακες και να αξιολογούν τις δυνατότητές τους. Οι εκπαιδευτικοί μάλιστα θα παρακολουθήσουν και επιμορφώσεις για την εκμάθηση της χρήσης τους, αλλά και για την ορθολογική ένταξή τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Τους Πίνακες μας προμήθευσε το Υπουργείο Παιδείας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Σημειώνουμε ότι στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου θα εγκατασταθεί και 14ος Διαδραστικός Πίνακας, δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Το τραγούδι της εβδομάδας: “Να της πείτε καπετάνιοι χαιρετίσματα” Γ. Κριμιζάκης – Σ. Τσώτου – Μ. Βιολάρης

Σαν σήμερα

17/6: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας
Η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο, με κύριο ένοχο τον άνθρωπο, πλήττει σοβαρά πάνω 100 χώρες στον κόσμο. Προκαλεί εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, διάβρωση και κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και πλημμύρες. 200 χώρες του κόσμου συντονίζουν της ενέργειές τους για την καταπολέμηση του φαινομένου, μέσω του ΟΗΕ. Προς την κατεύθυνση αυτή καθιερώθηκε και η 17η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποιησης και της Ξηρασίας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Μετρητής επισκέψεων

Μετρητής επισκεπτών
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση