28η Οκτωβρίου

Παράδοση σημαίας: Πέμπτη 24/10 και ώρα 8:15 μετά την προσευχή. Μπορούν να παραβρίσκονται οι γονείς των σημαιοφόρων και παραστατών του ΣΤ1 και ΣΤ2.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/10 και ώρα

10:00 – 11:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης. Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι γονείς να μεριμνήσουν για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών.

Δοξολογία, 28/10 και ώρα 10:00 στον Αγ. Δημήτριο.

Παρέλαση, Δευτέρα 28/10, η προσέλευση των μαθητών των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα γίνει στις 10:50  στη στρογγυλή πλατεία και έξω από το καφέ «Γρηγόρη». Μετά το πέρας της παρέλασης του σχολείου μας οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους από το χώρο του σχολείου μας.

 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου για το αν θα γίνει ή θα ακυρωθεί η παρέλαση.

 

Octoberfest

Οι μαθητές πέρα από την εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας γνωρίζουν και στοιχεία πολιτισμού και κουλτούρας της χώρας όπου ομιλείται (Γερμανία).

Ανοίγουν τους ορίζοντες και διοργάνωσαν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Τσιαρέα Ιωάννας και την συνδρομή των γονέων στο σχολείο μας το Octoberfest.

 

Το Οκτόμπερφεστ (Oktoberfest) είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως λαϊκό πανηγύρι που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο στην πλατεία Τερέζινβισε της περιοχής Λούντβιχσφορστατ-Ίζαρφορστατ. Διαρκεί δύο εβδομάδες και λήγει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Καθιερώθηκε από το 1810, οπότε έγιναν μεγάλες γιορτές για το γάμο του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α’. Όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας 2-3.000 ατόμων.St. Arnold Octoberfest

«St. Arnold Octoberfest» από John of Austin διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-nc-sa-2.0 Octoberfest 2015

«Octoberfest 2015» από OURAWESOMEPLANET: PHILS #1 FOOD AND TRAVEL BLOG διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-nc-sa-2.0

Πανελλήνια ημέρα αθλητισμού

 

 

 

 

 

 

 

Ημέρα Τετάρτη 15/10 έχει οριστεί  επίσκεψη του σχολείου μας στις αθλητικές εγκαταστάσεις Μαρουσίου «arena»  στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας  Σχολικού Αθλητισμού.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις , μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

 

Σχολικός ψυχολόγος

Ο Ψυχολόγος κλάδου ΠΕ23 φροντίζει για τη εφαρμογή των αρχών της επιστήμης Ψυχολογίας στην εκπαίδευση και προάγει την ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών, τη συναισθηματική ισορροπία και την ενδυνάμωση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούν την ειδικότητα του. Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Διευκολύνει τη συνεργασία, επικοινωνία και αλληλεπίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Παρέχει ψυχολογική υποστήριξη εντός του σχολείου  ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους και καταρτίζει το πρόγραμμα του σε συνεργασία με το διευθυντή και το προσωπικό του σχολείου.

Οι γονείς που επιθυμούν να συναντηθούν με την ψυχολόγο του σχολείου μας Παπαδοπούλου Παναγιώτα πρέπει να προγραμματίσουν συνάντηση μαζί της. Η ψυχολόγος είναι στο σχολείο μας κάθε ΤΡΙΤΗ  8:15 – 12:25

Βράβευση μαθητών στα Μαθηματικά

Την 1 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο 13ος Διαγωνισμός «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» για μαθητές της Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

Η βράβευση των μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης θα γίνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στην Αίθουσα του Κ.Υ.ΒΕ.  (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι) και ώρα 9:00 – 10:30

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι:

ΣΤ’  τάξη

Λιόντου Αλίκη

Τσίτουρα Ηλιάννα

 

Ε΄ τάξη

Αντωνόπουλος  Κων/νος

Νιάφας Αθανάσιος

Παπαγεωργίου Δημήτριος

Τσίκου Μελίνα 

 

Η τσάντα στο σχολείο

Η δράση η τσάντα στο σχολείο συνεχίζεται και για το σχολικό έτος 2019-20 σύμφωνα με τις ημερομηνίες που ακολουθούν

  2019           2020

13/9                10/1      

27/9                 24/1

11/10                7/2

25/10               21/2

8/11                 6/3

22/11               20/3

6/12                  3/3

20/12             24/4

                           8/5

                        22/5

                          5/6

Υποδεχόμαστε τους μαθητές μας

Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν μια νότα αισθητικής για να υποδεχτούν τους/τις  μαθητές/τριες.

Ο Σύλλογος Γονέων γλύκανε όλους τους/τις  μαθητές/τριες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Αγιασμός

Σήμερα τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο σχολείο μας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Χριστόπουλος Φώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ταλιούρας Δημήτριος, Καραχάλιου Ουρανία, Σιλιγνάκης Μάνος και ο πρώην Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Χριστόπουλος Κωστ/νος και φυσικά οι γονείς και οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

Ευχόμαστε σε όλους 

 

Λειτουργία σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός. Το απόγευμα στις 18:00 η Διευθύντρια του σχολείου θα ενημερώσει τους γονείς.

Πέμπτη και Παρασκευή όλα τα τμήματα θα σχολάσουν στις 13:15 εκτός από την Α΄Τάξη που θα σχολάσει στις 12:25.

Η λειτουργία του Ολοήμερου θα εξαρτηθεί από τη στελέχωση. Θα ακολουθήσει ενημέρωση.

Η Διευθύντρια του σχολείου

Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:00.
Οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες. Τα βιβλία θα δοθούν την επόμενη μέρα.
Επίσης, το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 18:00 στην αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων  από την Διευθύντρια του Σχολείου. 

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Σχολικά γεύματα

Το σχολείο μας συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα «Σχολικά γεύματα» 2019-20

Με την Απόφαση υπ. αριθμ. Φ.14/ΦΜ/126841/Δ1, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 3210 – 22.08.2019 και υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη υλοποιείται και επεκτείνεται το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στα Δημοτικά Σχολεία του Πινάκα του Παραρτήματος (Παράρτημα 1) για το σχολικό έτος 2019-2020.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/296527_sholika-geymata-se-1227-dimotika-apo-ti-nea-sholiki-hronia-pinakes?fbclid=IwAR2FpRxINWCqQF8h91Xq_Td9I4Ns9zjFGrhLLGtqcgbaaZfO30Xy17KGaSIΛήψη αρχείου

 

Κτιριακή κατάσταση

Σας ενημερώνουμε ότι στις 7 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε κτιριακός έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας λόγω του σεισμού της 19ης Ιουλίου. Δεν παρατηρήθηκαν ζημιές και το κτίριο κρίνεται ασφαλές για τους μαθητές.

Το σχολείο θα ανοίξει στις 2 Σεπτεμβρίου για την προετοιμασία του νέου σχολικού έτους.

Ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την ώρα τέλεσης.

Η Δ/ντρια του σχολείου

Τα μικρά βιβλία

Οι μαθητές της Γ΄τάξης δημιουργήσαν τα «μικρά βιβλία» , τα δικά τους προσωπικά παραμύθια, με την καθοδήγηση της μουσικού κα Μαριλένας, η οποία εφήρμοσε την Παιδαγωγική Φρενέ 

http://mikra-vivlia.weebly.com/pialphaiotadeltaalphagammaomegagammaiotakappa942-phirhoepsilonnu941.html

Μαθαίνω πώς να εξοικονομώ ενέργεια

Την  Δευτέρα  10 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. εκπαιδευτικού  προγράμματος της ΔΕΗ «Μαθαίνω πώς να εξοικονομώ ενέργεια», οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας θα γνωρίσουν τον Εξοικονομούλη.
«Εξοικονόμησε ενέργεια για να προστατέψεις το περιβάλλον», θα είναι η προτροπή του.
Επιστήμονες εξειδικευμένοι σε θέματα ενέργειας, συνεργαζόμενοι με τη ΔΕΗ, θα επισκεφτούν το σχολείο μας και θα παρουσιάσουν στα παιδιά  ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλάζοντας μικρές καθημερινές μας συνήθειες για την προστασία του πλανήτη μας.

Θεάτρο Πέτρας

Σας προσκαλούμε όλους και όλες να θαυμάσετε τη μουσική παράσταση του Σχολείου μας

H εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και θετικά σχόλια

Στις 6/6/2019 γιόρτασε όλη η γη στις 8.30 στο Θέατρο Πέτρας με συντροφιά το 12ο ΔΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ