Τελικά το βιβλίο της Γλώσσας έχει δίκιο.Το πιο γλυκό ψωμί είναι αυτό που φτιάχνεις με τα χεράκια σου! Και για του λόγου το αληθές, παρακολουθείστε καρέ-καρέ την παρασκευή του δικού μας ψωμιού!
Πρώτα ρίχνουμε στο σκεύος μας το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο.
Έπειτα σε ένα φλυτζανάκι χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά και το αλάτι και τα ρίχνουμε στη λακουβίτσα αρχίζοντας το ζύμωμα.
Ζυμώνουμε φροντίζοντας η ζύμη μας να μη γίνει ούτε σκληρή (ρίχνοντας χλιαρό νερό), ούτε μαλακή (ρίχνοντας αλεύρι).
Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε λαδωμένη φόρμα και το σκεπάζουμε για να ανέβει.
Μετά από αρκετή ώρα του ρίχνουμε σουσάμι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί.
Το ψωμάκι μας είναι έτοιμο!Μοσχοβολάει!Ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κα Κατερίνα του κυλικείου για την πολύτιμη
βοήθειά της. Μας έψησε τέλεια τα ψωμάκια μας!
Αφήστε μια απάντηση