12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

Αρχεία για Φεβρουάριος, 2012


Πάμε θέατρο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

       12ΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,

            Η  τρίτη θεατρική εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου στη θεατρική παράσταση « Κατάδικός μου» με τους Ελένη Ράντου, Π. Δαδακαρίδης, Ο. Αυγουστίδης  κ.α..

            Η μεταφορά θα γίνει με πούλμαν, με αφετηρία την  πλατεία Κανάρια στις 18.00. Η τιμή είναι 19 ευρώ. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται και η μεταφορά με το πούλμαν.

            Σας παρακαλούμε να δηλώσετε  συμμετοχή μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό, γιατί πρέπει την 1 Μαρτίου να δηλώσουμε στο θέατρο τον ακριβή αριθμό των ατόμων και να καταβάλουμε τα χρήματα.

                                                                       Φιλικά το

                                                                                                     Δ.Σ

Μεταφύτευση

Τα φυτά μας μεγάλωσαν και δε χωράνε στις γλάστρες τους. Τι κάνουμε; Μεταφύτευση.

   

Για να μεταφυτέψετε κάποιο φυτό σε μεγαλύτερη γλάστρα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ποτίστε το φυτό που πρόκειται να μεταφυτέψετε και περιμένετε ωσότου στραγγίσει καλά η γλάστρα.

2. Βάλτε χώμα στη νέα γλάστρα τόσο όσο χρειάζεται για να έρθει το φυτό στην επιφάνεια. Το φυτό πρέπει να φυτευτεί στο ίδιο βάθος με αυτό που είχε στην προηγούμενη θέση του. Η επιφάνεια του χώματος θα πρέπει να απέχει 2-3 εκ. από το χείλος της γλάστρας για διευκόλυνση του ποτίσματος.

3. Αναποδογυρίστε τη γλάστρα με το φυτό στην παλάμη σας και χτυπήστε ελαφρά τα τοιχώματα. Αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά, για να βγει η μπάλα του χώματος με όλο το ριζικό σύστημα, χωρίς να σπάσει.

4. Βάλτε τη μπάλα χώματος στο μέσον της νέας γλάστρας, συμπληρώστε το κενό με χώμα, πιέστε μαλακά και ποτίστε.

Οι ρίζες του φυτού γρήγορα θα διακλαδιστούν στο νέο έδαφος καθώς θα ψάχνουν για υγρασία. Η νέα γλάστρα θα πρέπει να έχει διάμετρο 5 εκ. περίπου μεγαλύτερη από την παλιά. Αν χρησιμοποιηθεί πολύ μεγαλύτερη γλάστρα, πιθανόν το φυτό να αναγκαστεί να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του ριζικού του συστήματος σε βάρος της βλάστησης.  Καλό θα είναι, τα μεταφυτευμένα φυτά να προστατεύονται από το δυνατό ήλιο.

Η συχνότητα των μεταφυτεύσεων εξαρτάται από το είδος, την ηλικία και ρυθμό ανάπτυξης του φυτού. Έτσι, η αλλαγή της γλάστρας μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο ή και πιο αραιά. Η μεταφύτευση είναι απαραίτητη όταν το φυτό πλέον δε χωράει για να αναπτυχθεί σωστά στο μέρος που είχε τοποθετηθεί. Αυτό φαίνεται όταν οι ρίζες του φυτού έχουν καταλάβει όλο τον όγκο του εδαφικού υποστρώματος. Όταν οι ρίζες εμφανίζονται στην επιφάνεια του εδάφους ή προεξέχουν από τη βάση της γλάστρας και το φυτό δεν αναπτύσσεται με τον κανονικό του ρυθμό, τότε η μεταφύτευση έχει ήδη καθυστερήσει και πρέπει να γίνει άμεσα. Άλλοι δείκτες είναι όταν το φύλλωμα του φυτού είναι δυσανάλογο με το μέγεθος της γλάστρας ή όταν αρχίζουν τα φύλλα να κιτρινίζουν ή να ξεραίνονται από έξω προς τα μέσα, ειδικά την άνοιξη. Τέλος, όταν το φυτό είναι σε κακή κατάσταση, η μεταφύτευση μπορεί να βοηθήσει, εφόσον  το χώμα ανανεωθεί κι είναι πιο πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και καλύτερα στραγγιζόμενο.
Γενικά, μπορούμε να μεταφυτεύσουμε τις εποχές του χρόνου, όπου δεν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες. Δεν πρέπει να επικρατεί πολύ κρύο αλλά ούτε και πολύ ζέστη, γιατί τα φυτά παθαίνουν σοκ και μπορεί τελικά να ξεραθούν. Ενδεικτικά, οι μήνες Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι οι καταλληλότεροι γιατί είναι οι μήνες που αναβλαστάνουν τα φυτά και μπορούν πιο εύκολα να πιάσουν και να προσαρμοστούν στη νέα τους θέση. Η μεταφύτευση συνίσταται να γίνεται πρωινές ή απογευματινές ώρες.

Καλή επιτυχία!

Τις πληροφορίες πήραμε από την ιστοσελίδα της Super Flowers
 

Φτιάχνω τη μάσκα μου, από το ΣΤ΄1

  

Φτιάξε μόνος σου μια μοναδική μάσκα με το πρόσωπό σου!!!

Υλικά:

Διαφανής μεμβράνη ( που τυλίγουμε τα τρόφιμα)

Γυψόγαζα (κομμένη σε μικρά κομμάτια) θα τη βρείτε στα φαρμακεία

Μπολ με νερό

και έναν τολμηρό φίλο σου για να φτιάξεις πάνω του τη μάσκα από γύψο

Εκτέλεση:

Βάλε το φίλο σου να καθίσει αναπαυτικά με το κεφάλι πίσω σε μια πολυθρόνα.

Κόψε ένα μεγάλο κομμάτι από τη μεμβράνη και βάλτο στο πρόσωπό του.

Προσοχή!!! Άνοιξε τρύπες στο σημείο της μύτης για να μπορεί να αναπνέει. (Καλό είναι εδώ να μας βοηθήσουν οι γονείς μας)

Κόψε τη γάζα σε μικρά μομμάτια. Πάρε το μπολ με το νερό δίπλα σου.

Επίσης πάρε και αρκετό χαρτί για να σκουπίζεις τα χέρια σου.

Πάρε ένα κομμάτι γάζας, μούσκεψέ το στο μπολ με το νερό και έπειτα ακούμπησέ το στο πρόσωπο του φίλου σου. Κάνε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια της γάζας, μέχρι να καλύψεις όλο το πρόσωπό του (μάτια, στόμα, μάγουλα).

Όταν τελειώσεις, περίμενε 2 λεπτά μέχρι να στεγνώσει καλά ο γύψος.

Τράβηξε προσεκτικά τη μεμβράνη από το πρόσωπό του και άφησέ τη να στεγνώσει καλά.

Αποχαιρετώντας το μαυροπίνακα

                                   

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ (Η ιστορία ενός μαυροπίνακα)

Το σχολείο μας, στη συνεχή προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει τις λειτουργικές του εγκαταστάσεις, αποφάσισε να αντικαταστήσει τους παλιούς πίνακες με νέους πίνακες μαρκαδόρου.

Πριν την αλλαγή αφήσαμε τον παλιό πίνακα να μας διηγηθεί την ιστορία του. Και τι δε θα έλεγε ο παλιός μαυροπίνακας αν μπορούσε να μιλήσει.

Από τα χρόνια των παππούδων μας , γενιές και γενιές παιδιών, κρατώντας μια κιμωλία στο χέρι χάραξαν πάνω του χιλιάδες μικρές κουκίδες. Αυτές οι κουκίδες πήραν σιγά- σιγά   μορφή και έγιναν τα πρώτα γράμματα, τα πρώτα σχέδια, οι πρώτες ζωγραφιές, τα πρώτα όνειρα.

Όμως η ζωή προχωράει και όπως όλα κάποια στιγμή τελειώνουν, ήρθε και η σειρά του μαυροπίνακα να δώσει τη θέση του στον καινούριο πίνακα με μαρκαδόρους. Οι μαθητές τον αποχαιρετάνε με ανάμεικτα συναισθήματα. Συγκίνηση για όσες αναμνήσεις παίρνει μαζί του, αλλά και χαρά για τον καινούριο που παίρνει τη θέση του.

Τέρμα οι κιμωλίες και η σκόνη. Ο μαρκαδόρος γλιστράει απαλά στο νέο πίνακα και με ένα πονηρό χαμόγελο προτρέπει τους μαθητές να γράψουν τις καινούριες τους εντυπώσεις. Όλα τα παιδιά μαζεύονται γύρω του και του αφιερώνουν τα πρώτα τους συναισθήματα.

Τους πίνακες μαρκαδόρου προσέφερε στο σχολείο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αφού η Σχολική Επιτροπή δε μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά.

Ο κόσμος των λουλουδιών από το Γ΄1

       

Αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακός – Ρέθυμνο

Ενενήντα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου  μας, παρακολούθησαν την Κυριακή  29.01.2012 και ώρα 19:00 τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός – Ρέθυμνο στο ΣΕΦ, μετά από ανοιχτή πρόσκληση της ομάδας του Ολυμπιακού.

Ήταν μια ωραία εμπειρία και για πολλούς η πρώτη φορά που παρακολούθησαν  αγώνα πρωταθλήματος μπάσκετ.

Ευχαριστούμε την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την πρόσκληση και ελπίζουμε στη συνέχεια τέτοιων πρωτοβουλιών και από άλλες ομάδες.

“Δι-έξοδοι ψυχαγωγίας”

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων των μελών μας και για μια προσπάθεια ψυχαγωγίας και εξόδου από τη σκληρή καθημερινότητα, πραγματοποίησε δύο θεατρικές “εξόδους”.

Την Παρασκευή, 23.12.2011, παρακολουθήσαμε το έργο “Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού” με τους: Σπύρο Παπαδόπουλο, Χρ. Μπίρο, Ν. Παλληκαράκη, Τ. Γιαννόπουλο, Αλ. Καπετανίδη και Στ. Πέτσο.

Συμμετείχαν 38 άτομα.

Το Σάββατο, 28.01.2012, παρακολουθήσαμε το έργο “Ο παππούς έχει πίεση” με τους Κώστα Βουτσά, Ελ. Κωνσταντινίδου, Θ. Ανδρούτσου, Κ. Αποστολάκη, Π. Λαγούτη, και Σ. Παυλίδου.

Συμμετείχαν 63 άτομα.

Μετά από τα θετικά σχόλια και την αυξανόμενη αποδοχή από τα μέλη μας και φίλους, θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, περιμένοντας και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις.

Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Διδακτικές επισκέψεις β΄και γ΄τριμήνου 2011-12

 

                                                      Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ)      ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-12
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΑΞΕΙΣ / ΤΜΗΜΑΤΑ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  (ΘΕΜΑ & ΤΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ) I.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ II.ΣΥΝΟΔΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΣ  ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
06.02.2011 Ε΄, ΣΤ΄1, ΣΤ΄2 08:15-12:25 Καραμολέγκος, εργοστάσιο αρτοποιίας, Κορωπί 1. Ελευθερίου Βαρβάρα2. Καπέτης Ελευθέριος, Ελευθερίου Βαρβάρα, Μυλωνάκη Άννα,  
14.02.2012 Α΄1, Β΄1,   Β΄2, Γ΄1, Γ΄2, Δ΄1, Δ΄2 09:15-12:25 “Τα ψηλά βουνά» Γυάλινο Μουδικό θέατρο,  Αθήνα 1. Χαρτοφύλαξ Βέρρα                        2. Πετουσάκη Σοφία, Κοτσώνη Άννα, Κουτσαντώνη Γεωργία, Ζαρκάδα Ζωή, Συμεωνίδου Μαρία, Χαρτοφύλαξ Βέρρα, Λουκή Ελένη  
22.02.2012 Α΄1, Α΄2, Β΄1, Β΄2, Γ΄1, Γ΄2, Δ΄1, Δ΄2΄,  ΣΤ΄1, ΣΤ΄2 08:45-11:30 «Γάτος Σπιρουνάτος»,  Σινέ Παράδεισος, Κορυδαλλός 1.Χαρτοφύλαξ Βέρρα        2.Πετουσάκη Σοφία, Αβραμέα Διονυσία, Κοτσώνη Άννα, Κουτσαντώνη Γεωργία, Ζαρκάδα Ζωή, Συμεωνίδου Μαρία, Χαρτοφύλαξ Βέρρα, Λουκή Ελένη, Ελευθερίου Βαρβάρα,ΜυλωνάκηΆννα  
                                                       

                                                                   Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ      ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-12

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΑΞΕΙΣ / ΤΜΗΜΑΤΑ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  (ΘΕΜΑ & ΤΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ) I.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ II.ΣΥΝΟΔΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΣ  ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
14.03.2012 Α΄1, Α΄2, Β΄1, Β΄2 08:45-12:25 Πυροσβεστικό Μουσείο, Κορωπί 1. Πετουσάκη Σοφία        2.Πετουσάκη Σοφία, Αβραμέα Διονυσία, Κοτσώνη Άννα, Κουτσαντώνη Γεωργία  
27.03.2012 Γ΄1, Γ΄2, Δ΄1, Δ΄2 08:15-12:25 «Kid Athletics”, Παναθηναϊκό Στάδιο, Πρόγραμμα ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και ΣΕΓΑΣ 1. Ζαρκάδα Ζωή,2. Ζαρκάδα Ζωή, Συμεωνίδου Μαρία, Χαρτοφύλαξ Βέρρα, Λουκή Ελένη, Ελευθερίου  
28.03.2012 ΣΤ΄1, ΣΤ΄2 08:15-12:25 Ναυτικό Μουσείο, Πειραιάς 1. Ελευθερίου Βαρβάρα2. Ελευθερίου Βαρβάρα, Μυλωνάκη Άννα,  
03.04.2012 Α΄1, Α΄2, Β΄1, Β΄2 08:15-12:25 Κατασκευή λαμπάδων, «Εύλογον», Ηλιούπολη 1. Πετουσάκη Σοφία        2.Πετουσάκη Σοφία, Αβραμέα Διονυσία, Κοτσώνη Άννα, Κουτσαντώνη Γεωργία  
04.04.2012 Γ΄1, Γ΄2 08:15-12:25 «Γεωπονικό θερμοκήπιο καλλωπιστικών φυτών» Γεωπονικό Πανεπιστήμιο 1. Ζαρκάδα Ζωή,2. Ζαρκάδα Ζωή, Συμεωνίδου Μαρία  
30.04.2012 ΣΤ΄1, ΣΤ΄2 08:15-12:25 Θωρηκτό Αβέρωφ 1. Ελευθερίου Βαρβάρα2. Ελευθερίου Βαρβάρα, Μυλωνάκη Άννα,  
11.05.2012 Ε΄, ΣΤ΄1, ΣΤ΄2 10:00-13:15 «Kid Athletics”, Παναθηναϊκό Στάδιο, Πρόγραμμα ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και ΣΕΓΑΣ 1. Ελευθερίου Βαρβάρα2. Καπέτης Ελευθέριος, Ελευθερίου Βαρβάρα, Μυλωνάκη Άννα  

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων