Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

3 1Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ Τάξεων επισκέφτηκαν συνοδεία των δασκάλων τους τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας. Πρώτα ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και έπειτα υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορία της Γραφής: η μνήμη της ανθρωπότητας», μέσα από το οποίο γνώρισαν τον κόσμο της γραφής από την αρχαιότητα έως σήμερα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν ομαδικά και με μεγάλο ενθουσιασμό και έφτιαξαν τα δικά τους βιβλία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους επιμελούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας καθώς και στους μαθητές/τριες του σχολείου μας που επέδειξαν πειθαρχία, συνεργασία και μεγάλο ζήλο.

2 11 14

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

φωτεινη2Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου και τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές/τριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης.

Οι μαθητές της χορωδίας τραγούδησαν υπό την επιμέλεια της μουσικού του σχολείου κ. Βιργινίας Καραγιώργου. Όλοι παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική παρουσίαση του χρονικού και βίντεο των γεγονότων της εποχής που είχε προετοιμάσει η δασκάλα Πληροφορικής κ. Τριαντάρη Φωτεινή.

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων,  κ. Κρεμέτη Ασημίνα, κ. Μπασδέκης Γεώργιος, κ. Λουκανίκας Αντώνης, κ. Καφαντάρης Ευθύμιος και κ. Τέσσας Αστέριος είχαν προετοιμάσει τους μαθητές με  πολύ  όμορφα ποιήματα, αφηγήσεις  και θεατρικά δρώμενα.

σκηνικατρισδιαστατο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην 110 Πτέρυγα Μάχης

Messenger creation 5157FF2B D0D1 4905 BC73 FB4681316725Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης εν όψη του εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας και του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν σε στατική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικευμένο προσωπικό τους παρείχε πληροφορίες για τα εκθέματα. Αυτό που εντυπωσίασε και ενθουσίασε τα παιδιά που ένιωσαν σαν αληθινοί πιλότοι ήταν ο προσομοιωτής πτήσεων.

 

Messenger creation 07425984 BB04 488D 9F61 284492EC8388 1 Messenger creation BACD380E 5DA1 4916 833E 753764C3DE0A

 

 

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μπελέκου-Σκριάπα Μαρία για την δωρεά ενός αρμονίου στη σχολική μας μονάδα καθώς και τη μεταφορική εταιρία Κλήμης για τη δωρεάν μεταφορά του αρμονίου στο σχολείο μας.